Een klas vol gemotiveerde lezers, is dat iets voor jou?

Tijdens mijn webinar Hoe zorg je voor leesplezier? vertelde ik je over de webinarbundel vol leesplezier waarmee je schoolbreed en zelf aan de slag kan met mini leeslessen. Maar wat krijg je nu precies? Op deze pagina lees je alles over de webinarbundel, de bonussen en kun je meer lezen over wat Lezen met Kinderboekenjuf is én over de cursus Mini leeslessen van A tot Z. Klik hieronder op de gewenste button voor meer informatie.

Header-homepagina-4.png

Herken je dat?

Lezen staat op het rooster. Je hoort de ene zucht na de andere, ziet sommige kinderen treuzelen bij het pakken van hun boek en ziet andere kinderen naar de boekenkast vluchten. Uiteindelijk is iedereen stil en heeft een boek voor zich. Toch valt het je op dat de kinderen niet echt lezen. Je ziet een kind voor zich uit staren, een ander bladert door zijn boek en nog een ander probeert in contact te komen met klasgenoten. Om de haverklap zie je kinderen hun boek ruilen en dat duurt erg lang. Zou je de kinderen ook zo graag willen motiveren om heerlijk te lezen in hun eigen leesboek, maar heb je geen idee hoe?

Met Lezen met Kinderboekenjuf zorg je voor verandering! 

– De mini leeslessen helpen je de kinderen te enthousiasmeren over kinderboeken. 
– In de filmpjes vertel ik over de boeken en lees ik korte stukjes voor ter boekpromotie.
– Doordat ik de kinderen een leesvraag mee geef zijn de kinderen gemotiveerd om tijdens het lezen op zoek te gaan naar het antwoord. 
– Dit maakt dat ze gerichter lezen en gemotiveerd zijn om te lezen.
– Naderhand bespreken jullie klassikaal de leesvraag. Leerlingen geven vanuit hun leesboek antwoord op de leesvraag en dat zorgt meteen voor boekpromotie onderling zonder dat ze het door hebben. 

Zo krijg jij een klas vol gemotiveerde lezers!

Benieuwd hoe een mini leeslesfilmpje eruit ziet?

Lezen met Kinderboekenjuf levert tijd op

Leerkrachten hebben het druk, dat is algemeen bekend. Er zijn zoveel vakken die allemaal de nodige voorbereidingstijd vragen. Na school voer je oudergesprekken, neem je deel aan vergaderingen, werk je documenten uit en komen er 1001 dingen tussendoor.

Er verschijnen zoveel nieuwe boeken dat het niet bij te houden is welke geschikt zijn. Dan is het voorbereiden van een mini leesles ook nog eens een tijdrovend klusje doordat je het boek moet lezen en de leesvraag moet bedenken. Daar is toch helemaal geen tijd voor?

Lezen met Kinderboekenjuf bespaart je alle voorbereidingstijd. Ik lees de boeken voor je. Ik bedenk de mini leeslessen. Ik maak de filmpjes. Dit hoef jij dus allemaal niet te doen. Jij hoeft qua voorbereiding alleen maar de mini leesles op het digibord klaar te zetten.

Het leukste deel van de mini leesles, de nabespreking, die is voor jou. En daar heb je geen voorbereidingstijd voor nodig. Wel ervaar je de kracht van de mini leesles waarbij kinderen enthousiast over boeken praten en onderling boeken promoten.

Door te werken met Lezen met Kinderboekenjuf blijft er voor jou weer tijd over voor andere belangrijke zaken.

Veel gestelde vragen

Bij het afsluiten van je abonnement maakt de contactpersoon een gebruikersnaam en wachtwoord aan voor de school. De contactpersoon kan daarna persoonlijke inloggegevens aanmaken voor alle leerkrachten van de school. Zo heeft iedere leerkracht zijn eigen account.

Na het inloggen kun je een geschikte mini leesles zoeken per groep of per doel. Vervolgens kies je het boek waarmee je aan de slag wilt en daarna de mini leesles die je wilt geven. Per boek zijn er 2-5 mini leeslessen beschikbaar. Je kunt een doelenoverzicht downloaden waarop je kunt bijhouden welke mini leeslessen jullie bekeken hebben. 

Een mini leesles is een korte promotie van het boek, een stukje voorlezen, een leesvraag meegeven, stillezen en de leesvraag beantwoorden.

In Wat is een mini leesles leg ik uitgebreider uit wat een mini leesles is.

Nee, de mini leeslessen kunnen zowel klassikaal als individueel of in kleine groepjes gegeven worden. Klassikaal zal de mini leesles via het digibord afgespeeld worden, waarna alle kinderen met dezelfde leesvraag aan de slag gaan.

Werken jullie bijvoorbeeld in circuitvorm, dan kan er ook voor gekozen worden om een groepje kinderen naar een mini leesles op een computer of iPad te laten kijken. Kinderen kunnen na het lezen hun antwoord ook opschrijven in leveren.

Nee, elk kind leest in een eigen boek, dit hoeven niet dezelfde boeken te zijn. Het kan een leesboek, informatieboek, stripboek, gedichtenbundel, etc. zijn, dat maakt niks uit.

Nee, dat is juist de kracht van Lezen met Kinderboekenjuf. Als school hoef je het boek niet op school/in de klas aanwezig te hebben om de mini leesles te kunnen geven. Er is overigens wel een grote kans dat kinderen in de klas het boek naderhand graag willen lezen. Dat is ook gelijk de kracht van de mini leesles.

Lezen met Kinderboekenjuf ondersteunt de leerkracht. In een ideale wereld zouden alle leerkrachten veel kinderboeken lezen, zelf mini leeslessen bedenken en een grote berg enthousiasme over kinderboeken mee de klas in nemen. Helaas weten we ook dat de werkdruk in het onderwijs hoog is. Leerkrachten moeten enorm veel en een kinderboek lezen staat vaak niet op dat lijstje.

Daarnaast zijn er ook leerkrachten die wel die grote berg enthousiasme mee de klas in nemen, maar waar de middelen niet aanwezig zijn. Er is geen budget voor de nieuwste boeken of ze zijn al snel door de kleine schoolbibliotheek heen.

Lezen met Kinderboekenjuf is daar de oplossing voor!

In Wat is Lezen met Kinderboekenjuf leg ik uitgebreider uit wat Lezen met Kinderboekenjuf is en waarom je hiervoor zou moeten kiezen.

Ja, dat kan zeker! Er zijn een aantal filmpjes waar je gratis naar kunt kijken.

Naast deze 3 filmpjes die je hierboven gratis kunt vinden is er ook een filmpje over Het geheim van het Klavertjesplein (geschikt voor groep 7 en 8).

Lezen met Kinderboekenjuf is een aanvulling op het stillezen. Het advies is om 30 minuten stillezen in te plannen waarbinnen je 2x 5 minuten besteed aan de mini leesles. Elke dag 30 minuten stillezen op het rooster is het beste. Je geeft dan 1 a 2 keer per week een mini leesles. 
Qua voorbereidingstijd ben je 5 tot 10 minuten bezig. Je zoekt de geschikte mini leesles op en zet dit klaar op het digibord. De nabespreking zit bij het stillezen in en kost jou als leerkracht dus geen extra tijd. 

Ja, er is een doelenoverzicht in Excel dat regelmatig geüpdatet wordt.

Lezen met Kinderboekenjuf kost €217,- per schooljaar en wordt betaald per factuur of door middel van automatische incasso via iDeal, Creditcard of Bancontact. Het abonnement wordt automatisch jaarlijks verlengd nadat je hierover bericht hebt ontvangen. Via de webinarbundel krijg je het eerste jaar korting.

Je betaalt per school één prijs.

Nee, dit is niet mogelijk.

Dit kan in je account. Je kunt op ieder moment opzeggen, er volgt echter geen restitutie van de rest van het schooljaar.

Geen probleem, je kunt altijd mailen naar info@kinderboekenjuf.nl of contact opnemen via het contactformulier. Ik help je graag verder.

Ontwikkel in no time kwalitatief goede mini leeslessen!

Motiveer de kinderen in jouw klas om te lezen.

Ontwikkel stap voor stap kwalitatief goede mini leeslessen. Leer welke doelen er achter een mini leesles schuilgaan, hoe jouw leerkracht handelen ertoe doet en waardoor jij tijdens de nabespreking de kracht van de mini leesles optimaal benut.

Over de cursus

De online cursus Mini leeslessen van A tot Z helpt je om kwalitatief goede mini leeslessen te geven waarmee je de kinderen in je klas motiveert om te lezen. De cursus heeft alles wat je nodig hebt om je mini leeslessen uit te voeren. Van het kiezen van een geschikt boek en het juiste doel tot het uitwerken van de evaluatie in een duurzame registratie van mini leeslessen. In bijna 50 video’s leg ik je uit hoe ik mini leeslessen van A tot Z uitdenk.

Dit brengt de cursus je:

Mini leeslessen = gemotiveerde lezers, stijgende leesniveaus en toenemend leesplezier.

In Mini leeslessen van A tot Z leer je:

Tijdens de cursus ervaar je het geven van een mini leesles van A tot Z!

Veel gestelde vragen

De cursus Mini leeslessen van A tot Z is een online cursus waarbij je in je eigen tempo de 6 modules volgt en leert hoe jij een kwalitatief goede mini leesles kunt geven. De cursus is een videocursus met Facebookgroep en kost 287 euro. 

De cursus bestaat uit bijna 50 video’s. Daarnaast ontvang je een digitaal werkboek met pagina’s vol teksten, praktische opdrachten en aanvullende input. Je doorloopt de cursus in jouw eigen tempo. Je kunt er binnen enkele uren mee klaar zijn, maar hebt uiterlijk 1 jaar de tijd vanaf aanschaf om de cursus te doorlopen.

De cursus is uiterlijk beschikbaar op 15 januari 2023 en vanaf dat moment kun je direct aan de slag met de gehele cursus.

Nee dat hoeft niet, je krijgt toegang tot de leeromgeving en kan de cursus vervolgens volgen waar en wanneer je maar wilt.

Module 1 Yes, je gaat kwalitatief goede mini leeslessen leren maken!

 • Je kent de achtergrondinformatie van een mini leesles en hebt houvast om alles uit de cursus te halen om een kwalitatieve mini leesles te kunnen maken.

Module 2 Boekenbabbel er op los

 • Je weet hoe je een kwalitatief goede mini leesles kan geven doordat je het belang van een mini leesles, de doelen van een mini leesles en je bent je bewust van de visie rondom het geven van een mini leesles.

Module 3 Mag ik gewoon een boek gaan zitten lezen?

 • Je toont correct leerkracht handelen en bent een voorbeeld voor de kinderen.

Module 4 Ervaar tijdens de nabespreking de kracht van de mini leesles

 • Je hebt tools en handvatten om de nabespreking zo vorm te geven dat de kinderen onbewust onderling boeken promoten en jij de kracht van de mini leesles kan ervaren.

Module 5 Aan de slag met jouw mini leesles

 • Je hebt aan de hand van een template de stappen doorlopen tot het voorbereiden van een kwalitatief goede mini leesles welke de volgende dag gegeven kan worden.

Module 6 Maak de mini leesles duurzaam!

Je ervaart hoe het is om een mini leesles te geven en reflecteert en evalueert op jouw handelen.

Je kunt de cursus betalen met iDeal, Bancontact en per factuur. Je kunt ook vragen of de school het wil betalen uit je persoonlijk bijscholingsbudget.

Zeker kan dat! Natuurlijk altijd in overleg. Je kan kiezen voor betalen per factuur zodat je het niet voor hoeft te schieten. Zorg dan dat je de juiste gegevens invult op de factuur zodat de betaling geregeld kan worden.

Het is heel fijn (ook om het te borgen binnen de school) om de cursus samen met een collega te volgen. In module 6 ga je ook op zoek naar een collega die jou kan voorzien van feedback. Hoe fijn is het dan als je samen de cursus inhoudelijk kent.

Je betaalt per collega om toegang te krijgen tot de cursus. Zo kan elke leerkracht onder een eigen account inloggen en op zijn eigen tempo de cursus volgen. Het is niet toegestaan om met meerdere collega’s op hetzelfde account in te loggen. 

Indien 5 collega’s of meer van één school op één factuur tegelijk instappen ontvangt de school 15% korting. Vooraf aan het instappen dient contact opgenomen te worden via info@kinderboekenjuf.nl zodat de korting toegepast kan worden. Na instappen vervalt het recht op korting. De groepskorting is alleen van toepassing op de reguliere prijs van €287,- en geldt niet in geval van acties/kortingen.

Dat weet je nooit. Deze pagina helpt je aan de informatie om deze overweging te maken. Daarnaast heb ik een geld terug garantie voor als je niet tevreden bent. In het ergste geval krijg je je geld terug en in het mooiste geval kun jij kwalitatief goede mini leeslessen geven die de kinderen in jouw klas aan het lezen krijgen én houden.

In de besloten Facebookgroep zal ik extra tips delen. Daarnaast kun jij daar jouw mini leesles vragen stellen, tips delen en/of om feedback vragen aan mede cursisten.

Kortom de Facebookgroep is een mooie manier om andere leerkrachten te ontmoeten die ook met mini leeslessen aan de slag gaan. Maar ook om je vragen te stellen, successen te vieren en elkaar te helpen als je even vastloopt.

Geen probleem, je kunt altijd mailen naar info@kinderboekenjuf.nl of contact opnemen via het contactformulier. Ik help je graag verder.

Met de webinarbundel krijg je:

Een doorlopend jaarabonnement op de filmdienst Lezen met Kinderboekenjuf:

 • In te zetten voor alle groepen 3 t/m 8 op je school.
 • Het is een doorlopend jaarabonnement. Het eerste jaar maken jullie gebruik van deze spetterende korting waardoor jullie het voordelig kunnen implementeren. De andere jaren is de reguliere prijs van dit moment van toepassing.
 • Binnen de filmdienst verschijnen om de week 2 nieuwe mini leeslessen, die aansluiten bij de leerlijn literatuur en lezen.
 • De mini leeslessen komen uit kinderboeken van meer dan 10 uitgeverijen en worden aangevuld met mini leeslessen die verzorgd zijn door bekende kinderboekenschrijvers zoals Jozua Douglas, Tosca Menten, Tineke Honingh en Michael Reefs.

Een jaar lang toegang tot de online cursus Mini leeslessen van A tot Z:

 • Deze cursus is voor jezelf. Je krijgt persoonlijke inloggegevens hiervoor.
 • De cursus is online. Na inloggen kun je direct van start met de diverse modules en lessen. Je kan hierin je eigen tempo volgen binnen één jaar na aanmelding.
 • Tijdens de cursus leer je wat het idee achter een mini leesles is, aan welke doelen een mini leesles hoort te voldoen, hoe jouw leerkracht-handelen ertoe doet en hoe je je mini leeslessen duurzaam inzet.

En dat is niet alles! Speciaal voor jou – als deelnemer van het webinar – heb ik nog een aantal leuke extraatjes.

 • Schaf je binnen 2 weken na het webinar de webinarbundel aan? Dan ontvang je €104,- korting en betaal je slechts €400,- voor het eerste jaar Lezen met Kinderboekenjuf en één jaar cursus mini leeslessen.
 • En… je ontvangt een digitale leespiratiesessie van 15 minuten om je team te leespireren voor de mini leeslessen van de filmdienst.
 • En… je krijgt het e-book Een schooljaar vol leesplezier t.w.v. €27,15 helemaal GRATIS.
 • Ben je een van de eerste 10 die de webinarbundel aanschaft na het webinar? Dan krijg je ook nog persoonlijke feedback van mij, de Kinderboekenjuf, op een mini leesles van jou.

Het is behoorlijk wat hè? Alles wat je nodig hebt om de kinderen in je klas én in de klassen van je collega’s te motiveren om lekker te gaan lezen en daar plezier aan te beleven. En dat nu voor geen €504,- maar met €104,- korting voor slechts €400,-!

Klik hier: Ja, ik ga aan de slag met de webinarbundel