Agent en boef – De grap van boef-baard (thematitel KBW21)

[DOOR DORY] ‘Ik ben piraat boef-baard.
Een piraat zegt vaak “arrr!”
Doe je mee?
Ben je ook piraat?
– Agent en boef – de grap van boef-baard –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf groep 3

Het verhaal

Agent en boef - De grap van boef-baard

In Agent en boef – De grap van boef-baard ontmoet je boef en agent die samen in één huis wonen. Boef wil graag piraatje spelen met agent. Maar agent vindt dat een agent geen piraat is! Toch krijgt boef het voor elkaar om piraatje te spelen. Hij zet de kraan aan en het hele huis loopt onder water! Zo weet boef te ontsnappen uit het huis. Agent gaat achter boef aan. Krijgt agent boef te pakken?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Agent en boef – De grap van boef-baard is speciaal voor beginnende lezers, Avi M3. Ik heb het boek samen met mijn groep 3 gelezen en er met de kinderen een leesgesprek over gehouden. Ze waren super enthousiast over het boek! Ik zou het boek dus zeker aanraden voor beginnende lezers. De illustraties in het boek zijn paginabreed, waardoor het verhaal nog meer tot leven komt. Door dit boek komen de kinderen in aanraking met echte leesboeken en niet alleen met de leesboekjes van de leesmethode. Een mooie manier om de leesmotivatie te stimuleren!

Wil je meer lezen van agent en boef? Neem dan een kijkje bij Agent en boef – Lol in de lucht. Als je juist op zoek bent naar andere boeken die kinderen in groep 3 zelf kunnen lezen dan zijn juf op hol en Blitz! echt aanraders.

Agent en boef – De grap van boef-baard is een thematitel groep 1/2 voor de Kinderboekenweek 2021. Dit prentenboek sluit goed aan bij het thema Worden wat je wil.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Agent en boef – De grap van boef-baard.

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Agent en boef – De grap van boef-baard zijn:

In dit boek ontbreken de bladzijdenummers. Bij elk idee staat de pagina beschreven waar hij bij hoort.

  • Agent en boef wonen samen in een huis. Dat is natuurlijk heel gek!. Lees de bladzijde waar agent en boef thuis zijn voor.
    Leesvraag: Zijn er in jouw boek gekke combinaties van mensen of dieren?
  • Boef neemt agent in de maling door hem een lekke boot te geven. Agent gaat dus zinken! Lees de bladzijde waar je agent ziet zinken voor.
    Leesvraag: Wordt er in jouw boek iemand in de maling genomen? Hoe en waarom?
  • Agent gaat toch mee in het verhaal van boef en verkleedt zich als een piraat. Hij heeft een echte piratenvlag, een papegaai op zijn schouder en een ooglapje. Lees de bladzijde waar agent verkleed als een piraat in het bootje stapt.
    Leesvraag: Wie verkleedt zich in jouw boek? En hoe?

Overig idee

  • Interview: Zet twee stoelen voorin de klas. Vraag twee kinderen om op de stoelen te gaan zitten. Een leerling is boef, een leerling is agent. De andere leerlingen mogen agent en boef interviewen. Bijvoorbeeld: hoe is het om samen te wonen met boef? Hoe vind je het dat agent je altijd weet te pakken?

Andere delen

Vergelijkbare artikelen