Het Magische Dierenbos – Lily, het dappere konijntje

[DOOR LINDA] ‘Laura en Jessie renden naar buiten. De gouden kat holde over het grasveld van de dierenkliniek recht naar de Helderbeek, die langs de achterkant van de tuin stroomde. ‘Dat is vreemd’, hijgde Jessie, terwijl de meisjes haar volgden. ‘Katten blijven meestal uit de buurt van water.’ Laura’s vader had stapstenen in de beek gelegd zodat mensen die veilig konden oversteken. De kat sprong op de eerste stapsteen. Toen keek ze over haar schouder naar de meisjes en miauwde. Laura’s donkere ogen werden groot. ‘Ze loopt niet weg’, zei Laura. ‘Ik denk dat ze wil dat we haar volgen!’
– Het Magische Dierenbos – Lily, het dappere konijntje –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf groep 4.

Het verhaal

Cover Het magische dierenbos - Lily, het dappere konijntje

In de vakantie helpen Jessie en Laura in de dierenkliniek. Tijdens hun verzorgronde ligt er ineens een kat, die er eerst niet lag. Als de kat wegloopt besluiten ze hem te volgen.

Na een tijdje komen ze bij een boom. Die boom blijkt de ingang tot Het Magische Dierenbos te zijn. Jessie en Laura maken kennis met de dieren die daar wonen. In het Magische Dierenbos kunnen de dieren praten en ze vertellen dat ze de hulp van Jessie en Laura nodig hebben. De boze heks Grizelda wil alle dieren wegjagen. Zal het Jessie en Laura lukken dit te voorkomen?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

In dit magische verhaal ontdekken Jessie en Laura Het Magische Dierenbos. Daar beleven ze een spannend avontuur. Ik denk dat dit verhaal voor jonge lezers spannend genoeg is om helemaal in te verdwijnen, maar niet zo spannend dat ze niet meer verder durven te lezen.

Het verhaal is zo geschreven dat je door wil blijven lezen. Jessie en Laura zien steeds nieuwe dingen en gaan op onderzoek uit. Als lezer ben je steeds benieuwd of ze de oplossing hadden gevonden om de heks te verslaan.

Kinderen die dol zijn op meer magische verhalen kunnen ook De magische bieb – Bieb op stelten, De school van de magische dieren en De enorm eigenwijze eenhoorn proberen.

Met dank aan Uitgeverij Deltas voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Het Magische Dierenbos – Lily, het dappere konijntje

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Het magische dierenbos – Lily, het dappere konijntje zijn:

 • Op het schutblad van dit boek zie je een kaart van het magische dierenbos.
  Leesvraag: Zit er ook een kaart bij jouw boek?
 • Jessie en Laura helpen in de vakantie in de dierenkliniek. De dieren die daar zitten zijn ziek of gewond. Lees bladzijde 10 ‘Jessie keek goed…’ t/m bladzijde 13 ‘…slag je gaan!’ voor.
  Leesvraag: Is er in je boek iemand zoek of gewond?
 • In het magische dierenbos kunnen alle dieren praten. Lees bladzijde 30 ‘De dieren van…’ t/m bladzijde 33 ‘…een egel praatte!‘ voor.
  Leesvraag: Kunnen de dieren in jouw boek praten?
 • Goudje denkt dat het magische bos gevaar loopt. Lees bladzijde 38 ‘Jij was toch…’ t/m bladzijde 41 ‘…bij mij thuis!‘ voor.
  Leesvraag: Is er in je boek iemand die gevaar loopt?
 • Het ruikt naar vuil vijverwater gemengd met stinkende sportschoenen en beschimmelde kaas. Lees bladzijde 79 ‘Jessie had zich…’ t/m bladzijde 81 ‘…de Froezels draaide.’ voor.
  Leesvraag: Welke geuren komen en in je boek voor?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Het magische dierenbos – Lily, het dappere konijntje.

Andere delen

Vergelijkbare artikelen