juf van het jaar (AVI-M3)

‘…maar we gaan nu eerst aan het werk.
pak je boek,
zoek een plek uit die je fijn vindt,
en lees voor je zelf.’

– juf van het jaar –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf groep 3.

Het verhaal

Cover Juf van het jaar

Hoe wordt je juf van het jaar? Of meester? Daar hebben de kinderen uit de klas van juf Fiep wel een mening over. Maar meester Bil geeft zichzelf ook op en vindt zichzelf de beste meester. Dan komt Gert langs. Gert is van de krant en hij komt een dag mee kijken wie de beste is. Meester Bil laat zien hoe je kinderen aan het werk krijgt, hoe je kinderen dingen leert en hoe je ervoor zorgt dat kinderen luisteren. Juf Fiep laat iets heel anders zien en alles lijkt mist te gaan. Haar kopje valt, de kinderen lachen tijdens de leesles en er komt ook nog eens een rookbom het lokaal in. Wie zal nu de wedstrijd winnen?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Juf Fiep is een hele fijne serie op AVI-niveau voor kinderen om te lezen. Vol met herkenbare, schoolse situaties die soms toch net even uit de hand lopen. In dit deel gaat het om een wedstrijd om de leukste juf/meester van het jaar te worden. In volledige uiterste laten meester Bil en juf Fiep zien hoe je dat wordt. Maar er kan er maar een de winnaar zijn…

Ik kan dit boek aanraden aan kinderen in groep 3 om zelf te lezen. Ook heel leuk om cadeau te doen einde schooljaar of op een leerkrachtenverjaardag.

Met dank aan Uitgeverij Columbus voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen juf van het jaar

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek juf van het jaar zijn:

  • Heb jij de juf van het jaar voor de klas? Lees bladzijde 9 ‘rik en tom zijn…’ t/m bladzijde 10 ‘…die wint vast!” voor.
    Leesvraag: Waarvoor zou een personage in jouw boek een taart mogen winnen?
  • Je hebt juf fiep en meester bil. Juf fiep is heel lief, volgens de kinderen mag zij wel een prijs winnen. Meester bil is niet lief. Lees bladzijde 12 ‘meester bil is streng…’ t/m bladzijde 13 ‘…voor!’ zegt hij.’ voor.
    Leesvraag: Is er iemand in jouw boek die op meester bil lijkt? Of op juf fiep?

Download hier de Mini leesles leskaart Juf van het jaar.

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen