Kom mee naar mijn huis

kom je mee naar mijn huis?
– Kom mee naar mijn huis –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf groep 2.

Het verhaal

Cover Kom mee naar mijn huis

Lees over Saar en haar kat kees. Ze neemt jullie mee naar haar huis en vertelt je alles over verschillende ruimten in huis.

‘dit is de wc.
ik doe een plas.
waar is kees?’

Ondertussen zie je ook overal woorden staan die je nog meer vertellen. Zoals ‘kaas’ en ‘zout’ op een eettafel vol met etenswaren.

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Hoe zorg je voor leesplezier? Meld je nu aan voor het gratis webinar door op deze link te klikken.

Recensie

Kom mee naar mijn huis van Saskia Daniels is een van de boeken uit de serie ik leer lezen met Zwijsen. Dit zijn nieuwe boeken met een frisse uitstraling voor beginnende lezers. Dit deel, is een boek dat geschikt is voor startende lezers. Het staat namelijk vol met losse woorden die gelezen kunnen worden en dat wordt aangevuld met korte teksten op AVI-start niveau. Het boek sluit ook goed aan bij de Kinderboekenweek 2023 met het thema Bij mij thuis. Ga samen in gesprek over hoe het er thuis uit ziet. Wil je alvast materialen om je klas te versieren? Download het pakket.

In mijn podcast Help de beginnende lezer aan het juiste kinderboek! roep ik uitgeverijen op om zich echt te richten tot kwalitatief goede boeken voor de beginnende lezer (AVI-Start en AVI-M3). Daarom ben ik blij dat er steeds weer nieuwe boeken uitkomen. Dit boek kan beginnende lezers helpen met woorden te lezen over hun huis. Soms mis ik wel woorden zoals ‘keuken’ en ‘woonkamer’. Die passen uiteraard niet binnen de regels van AVI-Start, maar hadden er wat mij betreft prima bij gemogen als uitdaging of in ieder geval om alle kamers in het huis te benoemen. Een woord zoals ‘keuken’ is zo gewoon, hoe fijn zou het dan zijn als kinderen het al eens hadden kunnen zien?

Ik kan dit boek aanraden voor kinderen die al flink wat letters kunnen lezen om zelf over een huis te lezen.

Met dank aan Uitgeverij Zwijsen voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Kom mee naar mijn huis

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Kom mee naar mijn huis zijn:

 • Dit gaat over het huis van Saar.
  Leesvraag: Hoe ziet een huis in jouw boek eruit?
 • Voorin worden de personages aan je voorgesteld.
  Leesvraag: Welke personages kom je tegen in jouw boek?
 • Bij veel plaatjes staat een woord.
  Leesvraag: van welke plaatjes ken jij het woord? Kun je dit woord al schrijven?
 • Mijn lievelingsplek in huis is de tuin. Lees de bladzijde over de tuin voor.
  Leesvraag: Welke plek in jouw boek zou jij als je lievelingsplek kiezen?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Kom mee naar mijn huis.

Vergelijkbare artikelen