Ninja Patrol – Pak me dan, als je kan! (AVI-E4)

Ninja Patrol
Keer weer terug
Kom snel naar ons clubhuis.
Heel dringend!

– Ninja Patrol – Pak me dan, als je kan! –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf eind groep 4.

Het verhaal

Cover Ninja Patrol - Pak me dan, als je kan!

Anna, Justin en Storm zijn Ninja’s. Tenminste, als er gevaar is. Dan veranderen ze in een Ninja, wat soms voor hele onhandige situaties zorgt.

Anna heeft Justin en Storm een briefje geschreven, er is een probleem. De pest-ninja is ontsnapt uit een fles en haalt nu nare streken uit.

‘Op de ramen staan letters met rode verf:

Anna, Justin en Storm waren hier

Storm ontploft bijna.
‘Zie je dat?
Die pest-ninja wil ons de schuld geven!’’

Waarom loopt Justin toch steeds in rondjes? Zal het de drie lukken om de pest-ninja tegen te houden? Lees het zelf in Ninja Patrol – Pak me dan, als je kan!

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Ninja Patrol – Pak me dan, als je kan! is een AVI-E4 boek uit de Lekker lezen met Kluitman serie. Je kunt Ninja Patrol – Pak me dan, als je kan! los lezen binnen de serie, daarvoor krijg je voldoende achtergrond informatie. Maar als je eerst de eerdere delen leest, dan zal dit deel nog leuker zijn. Het is een spannend boek, want die pest-ninja haalt gemene streken uit waardoor je je afvraagt of het de drie gaat lukken om hem tegen te houden. Vooral ook omdat ze steeds terug veranderen en ineens geen ninja meer zijn. Gelukkig bedenkt Justin een heel goed plan, komt het allemaal weer goed?

Ik kan dit boek aanraden aan kinderen in groep 4 en 5 om heerlijk zelf te lezen.

Als je verder wil lezen op het niveau van E4 dan zijn De knotsgekke kast en Choco Nellie aan te raden.

Met dank aan Uitgeverij Kluitman voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Ninja Patrol – Pak me dan, als je kan!

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Ninja Patrol – Pak me dan, als je kan! zijn:

 • Deze mini leesles gaat over vriendschap. Lees bladzijde 7 ‘Justin en Storm…‘ t/m bladzijde 9 ‘…een club oprichten.‘ voor. Lees eventueel verder t/m bladzijde 10 ‘…dromenland?’ vraagt Storm.’  voor.
  Leesvraag: Welke club kun je bij jouw boek oprichten?
 • De hoofdpersoon Justin droomt erover dat hun avonturen ooit in een boek komen. Lees bladzijde 14 ‘Storm, Anna en Justin…‘ t/m bladzijde 15 ‘…ook in een boek.’ voor. Hij weet natuurlijk niet dat jij dit al in een boek leest 😉
  Leesvraag 1: Hoe zouden de personages in jouw boek reageren als ze wisten dat er verhalen over hun avonturen geschreven zijn?
  Leesvraag 2: Waarover dromen de personages in jouw boek?
 • De strijdkreet van de Ninja’s is ‘NINJAJOE JAHOE!’ Lees bladzijde 37 ‘En nu is het wachten…’ t/m bladzijde 39 ‘…Patrol komt eraan.‘ voor.
  Leesvraag: Welke strijdkreet past bij jouw boek? Bestaat die al of verzin je hem?
 • De illustrator en schrijver zijn bij dit boek dezelfde persoon. Harmen van Straaten heeft het verhaal geschreven en er zelf de tekeningen bij gemaakt.
  Leesvraag: Hoe zit dit bij jouw boek? Zijn de illustrator en schrijver dezelfde persoon of andere personen?

DOWNLOAD hier de mini leesles leskaart Ninja Patrol – Pak me dan, als je kan!

Overig idee

 • Justin, Anna en Storm verzamelen flessen voor het goede doel. Verzamel ook flessen voor het goede doel: nieuwe boeken bij jullie op school.

Andere delen

Vergelijkbare artikelen