Power Papa’s vrije dag

‘Simons vader was namelijk de beroemde Power Peter, de machtigste boevenvanger van de hele wereld! Of van welke wereld dan ook.’
– Power Papa’s vrije dag –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf groep 4.

Het verhaal

Cover Power Papa's vrije dag

Hoe zou het zijn als je vader een superheld is? Simon weet dat als geen ander. Zijn vader is namelijk Power Peter, een echte superheld! En als je vader een superheld is, dan is hij druk met de wereld redden. Daarom moet Power Peter van zijn vrouw elke vrijdag een vrije dag nemen en tijd doorbrengen met zijn zoon Simon. Maar Power Peter is moe op vrijdag en Simon is juist blij dat hij eindelijk tijd door kan brengen met zijn vader.

Onderweg naar het park lijkt iedereen Simons vader Power Peter nodig te hebben, maar dat wil Simon niet. Daarom helpt Simon zelf deze mensen, maar gaat dat wel goed?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Power Papa’s vrije dag is een heerlijk boek over het belangrijke werk van een vader en een zoon die zijn vader mist. Simon doet er alles aan om tijd met zijn vader door te kunnen brengen, zelfs als dat betekent dat hij gevaarlijke dingen moet doen. En hoe! Simon die helpt iedereen alsof hij een echte superheld is!

Ik kan dit boek aanraden aan kinderen in groep 4 en 5 om zelf te lezen. Ook voor kinderen in de bovenbouw met een lager leesniveau kan dit boek een leuke zijn. Het is een vermakelijk verhaal over superhelden, waarin het kind zelf de superheld is. Wie droomt daar nou niet over?

Met dank aan Uitgeverij Bontekoe voor dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Power Papa’s vrije dag

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Power Papa’s vrije dag zijn:

 • Simon is de hoofdpersoon. Lees bladzijde 7 ‘Simon was een…’ t/m bladzijde 9 ‘…was een SUPERHELD!’ voor
  Leesvraag: Stel een personage uit jouw boek aan de klas voor aan de hand van een stukje tekst.
 • Lees bladzijde 7 ‘Simon was een…’ t/m bladzijde 10 ‘…de machtigste boevenvanger.’ voor
  Leesvraag: Maak van jouw hoofdpersoon een superheld. Hoe zou hij heten? Wat zou de superkracht zijn?
 • Goed voor jezelf zorgen is in deze tijd best een ding. lees bladzijde 11 ‘Dag na dag, week…’ t/m bladzijde 15 ‘… door met je zoon!’ voor.
  Power Peter neemt dus elke week een vrije dag om goed voor zichzelf te zorgen (op aandringen van zijn vrouw).
  Leesvraag: Wat gebeurt er in jouw boek aan zelfzorg?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Power Papa’s vrije dag.

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen