Stinkhond is verliefd

[DOOR DORY] ‘En dan krijgt Stinkhond onder de ogen van de verblufte omstaanders meer dan liefde op het eerste gezicht: een klapzoen op zijn snuit.’
– Stinkhond is verliefd –

Dit boek is geschikt om voor te lezen vanaf groep 1-2.

Het verhaal

Cover Stinkhond is verliefd

In Stinkhond is verliefd, voelt Stinkhond zich eenzaam in zijn vuilnisbak. Hij wil verliefd worden, maar verliefd worden op een doos hondenbrokken of een dweil werkt natuurlijk niet.

Gelukkig vindt Stinkhond in zijn vuilnisbak een speciaal boek met tips als je verliefd bent! Tijdens een concert is het al gauw raak. Stinkhond komt een klein teefje tegen en zodra hij haar geurtje ruikt, wordt hij zo rood als een biet. Stinkhond is verliefd! Hij probeert met de tips uit het boek het teefje voor zich te winnen, maar dat is nog niet zo eenvoudig. Krijgt de onhandige en sullige Stinkhond een happy end? Duik dan gauw in dit grappige en aandoenlijke verhaal.

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Ik maakte voor het eerst kennis met Stinkhond bij het boek Stinkhond vrolijk kerstfeest! Een smoezelige, wat domme hond die ruikt naar sardientjes en woont in een vuilnisbak, dat is de hoofdpersoon van deze boekenreeks. Ik krijg als lezer al gauw medelijden met Stinkhond. In Stinkhond is verliefd is dit niet anders. Hij wil zo graag een vriendinnetje en doet er alles aan om het teefje voor zich te winnen. Natuurlijk levert dit de nodige, grappige problemen op zoals we inmiddels weten van Stinkhond. Gelukkig is daar altijd zijn maatje Plattekat die hem uit de brand helpt.

Plattekat probeert nog om Stinkhond met een fietspomp nieuw leven in te blazen, maar dat werkt niet: Stinkhond geeft geen teken van leven meer.

In Stinkhond is verliefd vind ik het heel fijn dat het verhaal een goed einde krijgt voor Stinkhond. Op deze manier verandert je medelijden in een vrolijk, fijn gevoel. Het boek leest makkelijk weg en als je eenmaal een deel van Stinkhond gelezen hebt, wil je de andere delen ook zeker lezen. Ik wel in in ieder geval!

Met dank aan uitgeverij Lannoo voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Stinkhond is verliefd

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Stinkhond is verliefd zijn:

 • Stinkhond en Plattekat zijn de beste vrienden en kennen elkaar door en door. Lees bladzijde 9 ‘Stinkhond voelt zich…’ t/m bladzijde 11 ‘…poedel hem aan.’ voor.
  Leesvraag: Wie zijn er in jouw boek de beste vrienden?
 • In dit hoofdstuk worden een paar uitdrukkingen gebruikt die uit worden gelegd. Lees bladzijde 29 ‘Op de terugweg…’ t/m bladzijde 33 ‘…pakje voor Podvis.’ voor.
  Leesvraag: Komen er in jouw verhaal uitdrukkingen of spreekwoorden voor? Wat betekenen ze?
 • Stinkhond gebruikt een gids voor verleiders. Deze gids is geschreven door Ben Verlieft. In dit boek worden hele toepasselijke namen gebruikt. Lees bladzijde 50 ‘Stinkhond kan niet…’ t/m bladzijde 54 ‘…hondenbroekjes is mogelijk.’ voor.
  Leesvraag: Welke namen komen er in jouw verhaal voor? Past de naam bij de persoon? Waarom?
 • Stinkhond leest in de gids dat hij hartstochtelijke brieven moet schrijven. Hij schrijft een excuusbrief naar het kleine teefje en zo ontstaat er briefverkeer. Lees bladzijde 60 ‘Mijn allermooiste liefste…’ t/m bladzijde 63 ‘…grijnst de basset.’ voor.
  Leesvraag: Hoe wordt er in jouw verhaal gecommuniceerd? Telefoon/mail/brief?

Overig idee

 • Stinkhond leest de tips uit het boek voor verleiders en past ze toe, maar dit gaat niet goed! Welke tips kunnen de kinderen bedenken voor Stinkhond? Laat ze een pagina ontwerpen voor in het verleidersboek.

Andere delen

Vergelijkbare artikelen