Vergeet Tijger niet! (AVI-E4)

[DOOR DORY] ‘Deze ochtend hadden meneer en mevrouw Haast zoveel haast dat ze het huis uit gerend waren zonder Harrie’
– Vergeet Tijger niet! –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf groep 4.

Het verhaal

Vergeet Tijger niet!

Harrie is de zoon van meneer en mevrouw Haast. Ze heten niet voor niks zo, want ze hebben altijd haast! Zoveel haast dat ze zelfs vergeten Harrie naar school te brengen. Hoe moet Harrie nu naar school gaan? Er komt hulp uit onverwachte hoek.

De kat van de familie, Tijger, zorgt ervoor dat meneer Haast naar huis komt en Harrie naar school brengt. Eind goed, al goed zou je denken? Nee! Meneer en mevrouw Haast zijn nog meer vergeten. Ben je benieuwd wat ze nog meer vergeten zijn? Lees dan gauw Vergeet tijger niet!

Recensie

Vergeet tijger niet! is een leuk, grappig boek met een leuk bedachte rol voor Tijger. Het is een boekje uit de Makkelijk Lezen reeks. Door de vele illustraties kan ik me voorstellen dat dit boekje uitnodigend is voor kinderen die wat moeite hebben met lezen. In de klas zijn dit soort boeken goed toepasbaar omdat je een duidelijk AVI-niveau hebt.

Met dank aan Uitgeverij Bontekoe voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Vergeet Tijger niet!

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Vergeet Tijger niet! zijn:

 • De ouders van Harrie hebben een naam die precies bij ze past. Lees bladzijde 5 ‘Meneer en mevrouw…’ t/m bladzijde 11 ‘…waren zonder Harrie.‘ voor.
  Leesvraag: Passen de namen in jouw boek bij de karakters van de personages? Kun je een naam bedenken die goed bij ze zou passen?
 • Harrie zorgt er stiekem voor dat er ook pasta besteld wordt. Dat vindt hij namelijk heel lekker om te eten. Lees bladzijde 51 ‘Zullen we wat…’ t/m bladzijde 67 ‘…Harrie de pasta.‘ voor.
  Leesvraag: Wat wordt er in jouw boek gegeten?
 • Harrie opent het blikje kattenvoer voor Tijger met een elektrische opener. Lees bladzijde 80 ‘Harrie stond meteen…’ t/m bladzijde 81 ‘…Krrrr klonk het.‘ voor.
  Leesvraag: Welke gadgets worden er in jouw boek gebruikt?
 • Harrie is dikke vrienden met zijn huisdier, Tijger de kat. Lees bladzijde 84 ‘Harrie aaide Tijger…’ t/m bladzijde 85 ‘…Harrie, dacht Tijger.‘ voor.
  Leesvraag: Welke (huis)dieren komen er in jouw boek voor?
 • Meneer en mevrouw Haast bieden hun excuses aan Harrie aan omdat ze hem vergeten waren. Lees bladzijde 86 ‘Op dat moment…’ t/m bladzijde 92 ‘…een goed idee.‘ voor.
  Leesvraag: Wie zegt er in jouw boek sorry? Waarom?
 • Meer ideeën voor mini leeslessen vind je hier.

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Vergeet Tijger niet!

Vergelijkbare artikelen