Superjuffie! de film

Kom op, wordt gewoon weer…
wat zeiden ze ook alweer?
‘U bent echt een Superjuffie!’
Precies, een Superjuffie!’
– Superjuffie! de film –

Deze film is geschikt voor alle leeftijden. 

Superjuffie! de film

Het verhaal

Superjuffie! de filmJuf Josje begint aan haar nieuwe baan op een nieuwe school. Ze kan in het huis van haar tante wonen. Een huis waar zo te zien al een lange tijd niks aan gedaan is. Terwijl Josje aan het poetsen is, hoort ze een raar geluid uit een geheime kamer. Wat zit daar verstopt achter het schilderij?

Juf Josje vindt een speciaal beeldje maar laat het even later vallen. Dan gebeurt er iets geks of heeft ze dat gedroomd? Ze snelt zich naar school, maar is alweer te laat. Zou ze haar baan zo wel kunnen houden?

Tijdens de lessen hoort juf Josje een schreeuw om hulp, maar de kinderen zijn stil? Na schooltijd ziet dat krijtje er erg lekker uit. Hoe zou dat smaken? En voor ze het weet stopt juf Josje het krijtje zo in haar mond. Dit is het begin van Superjuffie. Een juf in een superheldenpak die met dieren kan praten.

Maar hoe is het om een Superjuffie te zijn? Al gauw ontdekt juf Josje dat het lastig is om haar baan in de klas met haar nieuwe superheldenleven te combineren. Hoe zorgt ze ervoor dat meester Snor haar niet ontslaat? Lukt het haar alle dieren te redden die om hulp roepen? En hoe kan ze de kinderen uit haar klas redden als het allemaal misloopt?

De premiere

Superjuffie! de film

Juf Maike vroeg me of ik mee wilde naar de premiere van Superjuffie de film. Dat wilde ik wel! Ik heb jaren in de bioscoop gewerkt en vele films in premiere zien gaan, maar was zelf nog nooit bij een rode loper premiere geweest.

Superjuffie! de film

Het was dan ook een hele belevenis. We haalden de kaartjes op, bestelden wat te drinken en verplaatsen ons naar de zaal. Het was erg bijzonder om de acteurs en andere bekende mensen zoals natuurlijk schrijfster Janneke Schotveld rond te zien lopen.

Benieuwd wat Maike ervan vond? Dat lees je hier.

Recensie

De film zelf was echt heel erg leuk. Ik betrapte mezelf er vaak op dat ik volop zat te lachen om de grapjes of de dingen die juist fout gingen. Juf Josje is namelijk geen geboren superster, maar eentje die je in de film ziet groeien. In de film kan juf Josje praten met dieren, ook dat zorgt geregeld voor leuke situaties.

Ik let tijdens films vaak op de kleine details. Zo klopte er niks van het klaslokaal, wat als echte juf wel grappig was om te zien. Boven het krijtbord hingen de dagritmekaarten zoals bij de kleuters hangen en verderop hing een planbord. Maar de kinderen waren stukken ouder dan kleuters en pakten de lesboeken van Naut groep 8 uit hun lades. Dat er nog een krijtbord in het klaslokaal staat is natuurlijk ook niet helemaal van deze tijd, maar juf Josje kan toch moeilijk op een digibordpen kauwen?

Benieuwd naar de film? Bekijk hier de trailer:

Naderhand

Aan het eind van de film kregen we wat bloopers te zien. Daar ben ik altijd dol op. Op tv hebben ze die vaak weggeknipt, maar gelukkig kon je hier nog even goed lachen aan het einde.

Superjuffie! de film

Naderhand werden alle betrokkenen het podium op geroepen. Janneke Schotveld kreeg het eerste exemplaar van de filmeditie overhandigd en iedereen kreeg een bosje bloemen.

Superjuffie! de film

Naderhand hebben we Janneke Schotveld nog gefeliciteerd met de film voor we weer naar huis gingen.
Ik heb enorm genoten van deze ervaring. Juf Maike bedankt dat ik met je mee mocht!

Ideeën bij de film

  • Wil je een Superjuffie-traktatie maken? Het kan heel simpel en lekker gezond:

Superjuffie! de film

  • Teken een superjuffie-outfit. Hoe zouden de kinderen het uniform van superjuffie eruit laten zien? Welke snufjes geven ze haar mee om alle dieren te redden?
    Ik hoop echt dat er snel een Superjuffie-outfit te koop is, zodat ik met carnaval als Superjuffie verkleed kan gaan!
  • Is jouw juf een superjuffie? Doe de test hier.

Superjuffie

Wil je de boeken over Superjuffie zelf aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Dit is de filmeditie:

Alle delen uit de serie:

Benieuwd naar andere berichten over boekverfilmingen? Klik dan hier.

Vergelijkbare artikelen