Home / Gastblogger / Gastblogger Linda Michielsen

Gastblogger Linda Michielsen

Als ik mijn liefde voor boeken kan overbrengen op de kinderen in mijn klas,
kan ik daar echt van genieten.

– Gastblogger Linda Michielsen –

Wie is Linda Michielsen?

In 2013 ben ik afgestudeerd en direct als invaller aan de slag gegaan. Ik had mazzel en kon al heel snel op een vaste school blijven werken. Op deze school werk ik nu nog steeds met veel plezier.

Gastblogger Linda Michielsen

In mijn klas, maar ook tijdens stages, merkte ik dat veel kinderen niet gemotiveerd aan het lezen zijn tijdens het stillezen. Ik ging op zoek naar manieren om de kinderen enthousiast te maken.

Liefde voor lezen

Als kind was ik al gek op lezen. Ik las het ene boek na het andere. Toen ik op de middelbare school, voor Nederlands, werd gewezen op boeken voor volwassenen ging er een hele nieuwe wereld voor me open. Het eerste boek dat ik toen heb gelezen heeft me zo gegrepen dat ik hem nog steeds heb en nog precies kan vertellen waar hij over gaat.

Op dit moment lees ik vooral kinderboeken voor kinderen van groep 5 tot en met 8. Daarnaast vind ik het heerlijk om mijn zoontje voor te lezen en samen lekker boekjes te bekijken.

Leesmotivatie

Tijdens de les, maar ook tijdens stage, merkte ik dat veel kinderen niet gemotiveerd aan het lezen zijn en dat de Gastblogger Lindameeste lezen ook helemaal niet leuk vonden. Hier wilde ik graag iets mee! Het leek me fijn om mijn liefde voor lezen over te kunnen brengen op de kinderen in de klas.

In de loop van de jaren ben ik hier op verschillende manieren mee bezig geweest. Zo maak ik gebruik van chillezen, een leesspel en doe ik boekenclubs met de kinderen die lezen nog wat lastiger vinden. Al mogen kinderen die het leuk vinden daar natuurlijk altijd bij aansluiten.

Om kinderen nog meer te motiveren heb ik mijn eigen collectie boeken meegenomen. Alle boeken die in mijn klas staan heb ik zelf gelezen. Dit zorgt ervoor dat ik kinderen goed kan helpen om een boek te vinden dat passend voor hen is.

Ik vind het ook erg leuk om de boeken te promoten en kinderen er nieuwsgierig naar te maken, voordat ik hem in de kast in de klas zet.

Gastblogs

Linda zal gastblogs gaan schrijven voor Kinderboekenjuf.nl. Deze gastblogs zijn te herkennen aan de vermelding [DOOR LINDA]. Mocht je alle blogs van Linda willen lezen, dan kun je in de zoekbalk ‘Linda’ invoeren en dan verschijnen alle blogs van Linda.

Lees hier het eerste blog van gastblogger Linda: De nachtlantaarn.

Veel leesplezier gewenst!