Home / Gastblogger / Gastblogger Lonneke Vleugels

Gastblogger Lonneke Vleugels

Lonneke is inmiddels geen gastblogger meer voor Kinderboekenjuf.nl. Haar blogs zijn nog wel te lezen op de website. 

‘Lezen en creatief bezig zijn met een boek is een ideale combi!’
 – Gastblogger Lonneke Vleugels –

Wie is Lonneke Vleugels?

Ik ben Lonneke Vleugels, 35 jaar en woon in het smalste stukje van Nederland; Midden-Limburg.

Ik ben in 2004 afgestudeerd als juf en ben meteen in het diepe gesprongen door te gaan vervangen op een ZMLK school. Daar ervaarde ik snel dat de kinderen er dol op waren als ik ging voorlezen. Ze waren dol op de verhalen uit Grootmoeders grote oren… van Jacques Vriens. Ze hingen aan mijn lippen!

Ik kreeg vervolgens vrij snel een baan in het basisonderwijs, waar ik nu nog steeds werkzaam in ben. Zelf ben ik van kinds af aan altijd dol op leesboeken geweest en vooral op kinderboeken. Ik ontdekte in het onderwijs dat niet ieder kind dol op lezen is en dat ik het als uitdaging zie ook deze kinderen enthousiast te krijgen!

Ik heb 2 kinderen (7 en 3 jaar oud). Elke dag proberen we de dag af te sluiten door met de oudste samen te lezen in een boek en de jongste een boekje voor te lezen.

Gastblogger Lonneke Vleugels

Kinderboekenjuf het begin…

Ik had me ingeschreven op Facebook voor de Leeschallenge met Kinderboekenjuf. Lees 10 weken lang iedere week 1 kinderboek en schrijf daar een recensie over en eventueel een mini leesles. Zo kwam ik in aanraking met mini leeslessen en LIST. Ik kende dit niet, maar door erover te lezen op Kinderboekenjuf ontdekte ik dat ik zelf best vlug ideeën had voor mini leeslessen bij een boek. Ik ben heel creatief ingesteld en vind dat ook echt een leuke manier om kinderen iets met hun leesboeken te laten doen door middel van deze opdrachtjes. Ingrid zag mijn talent en benaderde mij om gastblogger te worden bij Kinderboekenjuf.

De toekomst…

Ik wil graag voor Kinderboekenjuf heel veel verschillende boeken lezen, zowel voor de jonge kinderen als oudere kinderen. Ik hoop hiermee voor de juffen en meesters op de basisscholen zoveel mogelijk recensies en mini leeslessen op het internet te zetten, zodat ze ieder kind kunnen enthousiasmeren met leesboeken die ze leuk vinden. Lezen en creatief bezig zijn met een boek is een ideale combi! Door meer leerkrachten kennis te laten maken met Kinderboekenjuf en de kant en klare mini leeslessen hoop ik ook een beetje de werkdruk voor de leerkrachten te verminderen…

Gastblogs

Lonneke zal gastblogs gaan schrijven voor Kinderboekenjuf.nl. Deze gastblogs zijn te herkennen aan de vermelding [DOOR LONNEKE]. Mocht je alle blogs van Lonneke willen lezen, dan kun je in de zoekbalk ‘Lonneke’ invoeren en dan verschijnen alle blogs van Lonneke.

Lees BINNENKORT het eerste blog van gastblogger Lonneke.

Veel leesplezier gewenst!