Home / Gastblogger / Gastblogger Marloes Thomassen

Gastblogger Marloes Thomassen

[MARLOES THOMASSEN] ‘You can find magic wherever you look. Sit back and relax, all you need is a book. Dr. Seuss’
– GASTBLOGGER MARLOES THOMASSEN –

Even voorstellen

Mijn naam is Marloes Thomassen en ik ben 39 jaar. Ik sta alweer 18 jaar met veel plezier voor de klas. Ik heb eigenlijk wel voor alle groepen gestaan want ik houd erg van nieuwe uitdagingen en afwisseling. Op dit moment geef ik les aan een groep 6. Dit doe ik 3 dagen per week. Daarnaast ben ik getrouwd en moeder van twee zoons van 8 en 10 jaar.

Gastblogger Marloes

Lezen

Ik heb altijd erg van lezen gehouden. En nog steeds. Ik kan me echt verliezen in een mooi boek. Mijn boekenkast thuis puilt behoorlijk uit zijn voegen. Ik ben ook best gevoelig voor mooi boekcovers, die moet ik dan hebben. Mijn favoriete boeken blijven die van Harry Potter, ik heb verschillende edities van deze geweldige serie in mijn kast staan. Ik vind het sowieso heerlijk om kinderboeken te lezen. Het leesvirus is ook overgeslagen op mijn kinderen. Echte leesmonsters zijn het, heerlijk! Zo af en toe mogen ze ambassadeur zijn van een nieuw kinderboek, dit vinden ze helemaal geweldig!

Op mijn werk

Ook in mijn werk als juf hebben leesbevordering, boekpromotie en eigenlijk alles omtrent het leesonderwijs altijd mijn speciale aandacht gehad. Een aantal jaar geleden heb ik de cursus ‘Open Boek’ gevolgd en kreeg ik er de taak van leescoördinator bij. Vorig schooljaar heb ik de post-HBO opleiding ‘Specialist Jeugdliteratuur’ op de Katholieke Pabo in Zwolle gevolgd en deze heb afgelopen juni met een goed gevolg en een mooi Meesterstuk afgerond. Door deze opleiding ben ik nog meer gemotiveerd om me in te zitten voor het leesonderwijs op de basisschool en het gebruiken van kinderboeken in lessen.

Ik hoop door mijn blogs andere leerkrachten te mogen inspireren en handvatten te geven!

Gastblogs

Marloes zal gastblogs gaan schrijven voor Kinderboekenjuf.nl. Deze gastblogs zijn te herkennen aan de vermelding [DOOR MARLOES]. Mocht je alle blogs van Marloes willen lezen, dan kun je in de zoekbalk ‘Marloes’ invoeren en dan verschijnen alle blogs van Marloes.

Lees het eerste blog van gastblogger Marloes binnenkort!

Veel leesplezier gewenst!