Home / Gastblogger / Gastblogger Rigoberta Mejia Sian

Gastblogger Rigoberta Mejia Sian

Geluk is niet te koop, maar boeken wel en dat is zowat hetzelfde.’
– Gastblogger Rigoberta Mejia Sian –

Wie is Rigoberta?

Mijn naam is Rigoberta Mejia Sian en ik ben 28 jaar. In de zomer van 2020 rondde ik de flex deeltijd variant van de pabo af. Momenteel ben ik werkzaam als leerkracht van groep 4 op een school in Utrecht. Ik heb eerst twee jaar als vakleerkracht levensbeschouwing gewerkt in Brussel. Ik nam daarna de beslissing om groepsleerkracht te worden, wat ik nog elke dag met veel plezier doe!  

Liefde voor lezen

Ik ben een echte boekenwurm. Je kan me regelmatig vinden in mijn leeshoekje thuis, kop koffie in de ene hand en een mooi boek in de andere hand. Ik maak graag tijd vrij om lekker in een boek te duiken. Niets fijner dan meegenomen te worden in spannende, ontroerende of bijzondere verhalen. Ook vind ik het heerlijk om urenlang in boekhandels rond te snuffelen. Gevolg is dat mijn boekenkast behoorlijk vol raakt, maar dat neem ik graag voor lief.

School

In mijn werk ben ik ook bezig met boeken. In groep 4 besteed ik veel aandacht aan het technisch lezen, maar ook het vergroten van het leesplezier zie ik als een belangrijke taak voor mij als leerkracht. Ik lees elke dag voor en neem steeds nieuwe boeken mee naar school. Leuk om te merken dat mijn leerlingen elke keer weer benieuwd zijn naar het volgende voorleesboek. Door boeken kan ik de wereld voor kinderen vergroten. Zelf leer ik ook graag bij en lees regelmatig vakliteratuur over lezen. Zo ben ik enthousiast over het boek Technisch lezen in een doorlopende leerlijn en de praktijkboeken voor het inzetten van Close Reading lessen.

Gastblogs

Rigoberta zal gastblogs gaan schrijven voor Kinderboekenjuf.nl. Deze gastblogs zijn te herkennen aan de vermelding [DOOR RIGOBERTA]. Mocht je alle blogs van Rigoberta willen lezen, dan kun je in de zoekbalk ‘Rigoberta’ invoeren en dan verschijnen alle blogs van Rigoberta.

Lees het eerste blog van gastblogger Rigoberta binnenkort!

Veel leesplezier gewenst!