Willewete Dinosaurussen

[DOOR MICHELLE] ‘Kom, we gaan op dinojacht!
– Willewete Dinosaurussen –

Dit boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf groep 1 of  voor kinderen vanaf groep 4 om zelf te lezen.

Het verhaal

Willewete Dinosaurussen

Wil je alle soorten dinosaurussen en hun eigenschappen leren kennen? Dan moet je zeker dit boek lezen. Maar hoe hebben mensen ontdekt dat er dino’s bestonden en hoe zagen ze er dan uit? In dit boek zijn de archeologen, dinoprofessoren. Zij zoeken de sporen van dino’s en proberen allerlei raadsels op te lossen. Zoals hoe sliep een dino en kan hij harde scheten laten?

Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Er zijn al veel informatieboeken over Dinosaurussen geschreven, maar de informatie boeken uit de Willewete serie blijven mij bijzonder aanspreken. Een onderwerp wordt in deze boeken altijd van veel verschillende kanten belicht. Ook wordt de informatie in duidelijke kleine verhaaltjes gegeven. Elke stukje tekst is een afgerond geheel en gaat over een bepaald aspect van de dinosaurussen.

Ter afwisseling vind je een grappige stripverhaal, een mooie uitklappagina met allerlei soorten dino’s, een liedje, een versje, een knutselidee en tips om zelf op onderzoek uit te gaan in dit boek.

Willewete boeken zijn zeer geschikt om voor te lezen in groep 1 t/m 4, maar kunnen eind groep 3 en in groep 4 ook zelf gelezen worden. Zelfs voor de bovenbouw blijven deze boeken erg interessant.

Met dank aan Uitgeverij Clavis voor dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Willewete Dinosaurussen

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Willewete Dinosaurussen zijn:

 • Lees de eerste en tweede bladzijde voor uit het  boek. Mensen hebben door de vondsten van archeologen zich een beeld gevormd van de wereld in de tijd van dinosaurussen.
  Leesvraag: Hoe ziet de wereld eruit in jouw boek? Waar speelt het boek zich af?
 • Lees de bladzijden voor ‘Wat is een dinosaurus?‘ Op deze bladzijden staan allerlei weetje over dinosaurus.
  Leesvraag: Staan er in jouw boek ook weetjes? Bedenk zelf een Wist je dat… bij jouw boek.

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Willewete Dinosaurussen

Overige ideeën

 • Voordat we het boek gaan lezen, schrijven we op wat we al weten over dinosaurussen. Daarna schrijven we op wat we nog graag zouden willen weten over dinosaurussen.
  Lees het boek!
  Heb je iets nieuws gelezen? Zijn al je vragen beantwoord?
  Hoe kan je nu antwoord op je vraag vinden als het niet in dit boek staat? Ga op zoek!
  Presenteer de nieuwe informatie aan de klas met bijvoorbeeld een muurkrant, poster of PowerPointpresentatie.
 • Op de website van museum Naturalis kan je de blog lezen van een echte dinoprofessor. Je kan op de website ook vragen stellen. Schrijf een mooie mail met een aantal vragen en stuur hem naar de dinosaurusprofessor. nic@naturalis.nl
 • Kies je lievelingsdinosaurus uit en zoek verschillende afbeeldingen van hem op. Teken hem zoals jij denkt dat hij er uit zou gezien hebben.
 • Schrijver Jozua Douglas heeft het lied Grote dino knorrebuik geschreven. Zijn vrouw juf Maike heeft het gezongen. Als je hier klikt kan je het lied beluisteren.

Andere boeken bij het thema Dinosaurussen

 • De Archeoloog van Liesbeth Slegers is een boek om nog meer informatie aan kleuters te geven over dit onderwerp.

Andere delen

Bekijk alle boeken uit de Willewete serie van Uitgeverij Clavis.

Bij deze delen zijn mini leeslessen te vinden:

Vergelijkbare artikelen