Baby Universiteit

Moeilijke dingen makkelijk maken voor je toekomstige genie!’
– Baby Universiteit –

Deze boeken zijn geschikt om voor te lezen vanaf 0 jaar.

De boeken

Van Uitgeverij Holland ontving ik vier kartonboeken voor baby’s. Dit zijn niet zomaar wat kartonboeken, maar dit zijn echte kartonboeken voor de kleine genieën in de dop! Je kunt je kleintje namelijk leren over Raketwetenschap, Robotica, Quantumfysica of de algemene relativiteitstheorie. ‘Euhm pardon?‘, hoor ik je denken… Jazeker, vier speciale onderwerpen in kartonboeken voor baby’s en ik vertel je graag meer over deze Baby Universiteit:

Raketwetenschap voor baby’s

Raketwetenschap voor baby'sHoe werkt een raket? Dat wordt in dit kartonboek haarfijn uitgelegd aan de hand van heldere stappen. Een bal beweegt en lucht gaat eromheen.

Als je de vorm van de bal verandert, verandert de luchtstroom. Verander je ook de hoek van de bal, dan buigt de luchtstroom af. Door de luchtstroom naar beneden te buigen, gaat het voorwerp omhoog. En zo leert je baby over liftkracht en stuwkracht.

‘Dus nu ben je een RAKETWETENSCHAPPER!’

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Robotica voor baby’s

Robotica voor baby'sEen robot is een zelfstandig werkende machine. Als je meerdere cirkels wilt hebben, dan kun je die natuurlijk stuk voor stuk tekenen en uitknippen. Echter moet dit ook sneller én netter kunnen.

Daarbij kan een zelfstandig werkende machine met een computer, sensoren, camera’s en uiteindelijk een arm helpen. En zo leert je baby hoe een robot werkt.

‘Nu weet je alles over ROBOTICA!’

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Quantumfysica voor baby’s

Quantumfysica voor baby'sBij dit boek moet je baby echt zijn hersens gebruiken. Jijzelf misschien ook wel! Atomen hebben wel energie of geen energie. Atomen bestaan weer uit neutronen, protonen en elektronen.

Alle elektronen hebben energie en dat kan veel of weinig energie zijn. Een elektron kan energie opnemen om omhoog te springen en een elektron kan energie afgeven om naar beneden te vallen. En zo leert je baby wat een quantum is.

‘Nu ben jij QUANTUM NATUURKUNDIGE!’

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Algemene relativiteitstheorie voor baby’s

Algemene relativiteitstheorie voor baby'sAlgemene relativiteit is een pittig onderwerp. Aan de hand van dit kartonboek wordt het uitgelegd in babytaal, maar begrijpen de volwassenen die babytaal wel? Een bal heeft massa. Massa zorgt ervoor dat een platte ruimte kromt. Door deze kromming moeten kleine deeltjes de kortste route door de ruimte volgen.

Massa vervormt ruimte en door een grote massa kleiner te maken ontstaat er een zwart gat. Zwarte gaten kunnen voor een rimpeling door de ruimte zorgen, waardoor ruimte in het hele universum kan uitzetten en krimpen. En zo leert je baby wat singulariteit en algemene relativiteit is.

‘Nu ken je ALGEMENE RELATIVITEIT!’

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Recensie

Als Kinderboekenjuf vind ik het altijd al super om boeken voor te lezen. Sinds ons zoontje geboren is, lees ik ook graag karton-  of knisperboeken voor. Hij kijkt vol interesse naar de illustraties en voelt maar al te graag aan de bladzijden.

Ik vind het geweldig om boeken voor te lezen waar je als volwassene goed bij na moet denken, zoals deze boeken van Baby Universiteit. De boeken over Raketwetenschap en Robotica snap ik wel, die boeken zijn ook vrij logisch. Maar Quantumfysica en Algemene relativiteitstheorie zijn lastige onderwerpen, waarvoor ik zelf ook de boeken een aantal keer heb moeten bestuderen om het enigszins te begrijpen. Hoe gaaf is het dan dat je baby’s hierover al voor kunt lezen? Mijn zoon zat in ieder geval aandachtig te luisteren en leek het beter te snappen dan ik dat deed haha!

In het Engels heb je nog meer boeken in deze serie. Ik hoop dat deze binnenkort ook in het Nederlands uitgegeven zullen worden.

Met dank aan Uitgeverij Holland voor het toezenden van deze boeken.

Andere delen

In het Engels zijn er nog meer boeken in de serie Baby Universiteit:Vergelijkbare artikelen