Home / Boekverfilming / Dolfje Weerwolfje door Paul van Loon

Dolfje Weerwolfje door Paul van Loon

Het verhaal

Boek Dolfje Weerwolfje door Paul van Loon

Het boek Dolfje Weerwolfje gaat over een jongen die bij kennissen in huis woont. Hij is daar als baby op de stoep achtergelaten, zijn ouders en familie kent hij niet.

Wanneer Dolfje 7 jaar wordt, verandert hij in een weerwolf. Zijn broertje Timmie ontdekt dit en samen beleven ze vele avonturen tijdens de eerste twee volle manen. Zal Dolfje uit handen blijven van de OZDM (Opvang Centrum voor Zeldzame Dieren en Mensen)? En hoe zullen zijn ouders reageren?

Recensie

Dolfje Weerwolfje is een heerlijk verhaal waarin anders zijn heel normaal wordt gevonden. In dit eerste deel lees je vooral over hoe Dolfje een weerwolf wordt, worden veel personages geïntroduceerd en maak je kennis met Opa Weerwolf. Het boek Dolfje Weerwolfje is een echte aanrader om voor te lezen in groep 4/5!

Wil je dit boek zelf aanschaffen?

 Boekverfilming

Film Dolfje WeerwolfjeVan het boek Dolfje Weerwolfje is tevens een verfilming gemaakt. De film heeft dezelfde titel als het boek. In de boekverfilming ziet Dolfje er net zo uit als ik beleefd heb tijdens het lezen. De verandering van mens naar Weerwolf is erg goed gefilmd. Het verhaal in de film lijkt in het begin erg op het boek, later wijkt het van het boek af. In de film is er bijvoorbeeld geen kinderfeestje van Noura maar een kerstviering op school. Daarnaast zijn er in de film meerdere volle manen waar er in het boek maar twee zijn. Desalniettemin een erg leuke film.

Wil je de dvd zelf aanschaffen?

Ideeën mini leesles boek Dolfje Weerwolfje

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om er over na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Dolfje Weerwolfje zijn:

  • Lees bladzijde 10, 11 en 12 voor. Hier verandert Dolfje voor het eerst in een weerwolf. In welk bijzonder, zeldzaam dier of mens zou de hoofdpersoon van jouw boek volgens jou kunnen veranderen en waarom vind je dat?
  • Lees bladzijde 113 ‘Ik ben niet normaal…’ t/m ‘… ik ook van jou.’ voor. De vader van Dolfje gedraagt en kleedt zich gek. Hij draagt rare kleren en heeft rare uitspraken. Hoe zijn de ouders in jouw verhaal? Wat kun je over ze vertellen? Meer over de personages uit Dolfje Weerwolfje lees je hier.

Overige lesideeën

  • Hier vind je de Dolfje Weerwolfje spelletjes pagina. Leuk om eens rond te kijken en samen spelletjes te doen.
  • Op de website van Uitgeverij Leopold kun je allerlei dingen over Dolfje Weerwolfje vinden. Zo ook dit masker wat kinderen zelf kunnen versieren.

Dolfje Weerwolfje

  • Het thema van de KBW17 is Griezelen gruwelijk eng! Daar sluit Dolfje natuurlijk hartstikke goed bij aan. Lees hier meer over de Kinderboekenweek van 2017.
  • Op Pinterest heb ik allerlei ideeën bij Dolfje Weerwolfje verzameld. Bekijk deze Pinterestpagina hier.

Andere delen uit de serie Dolfje Weerwolfje zijn:

Een bericht

  1. Superlogo!