Boek Het internaat.com Surprise!

Het verhaal

Boek het internaat.com Surprise!Max is bijna jarig en denkt dat zijn ouders een verrassingsfeest voor hem organiseren. Op school bedenkt zijn beste vriend Tommie allerlei dingen die er zouden kunnen zijn op dat feest. Ze hebben er veel zin in! Niets blijkt minder waar. Zijn ouders zijn hem zat en dumpen hem in een internaat. In het internaat ontmoet hij zijn kamergenoot Mickey. Die helpt hem de weg te vinden, Melchior te ontwijken en vooral niet gek te worden van de Torenvalk. Mickey blijkt de zoon van de beroemde goochelaar Boaz Bing, die niet eens blijkt te weten dat zijn zoon in een internaat zit. Hij denkt dat zijn zoon op een beroemde goochelschool zit. Samen beleven ze allerlei avonturen en weten ze zelfs tijdelijk uit het internaat te ontsnappen. Komt Tommie hen helpen? Vinden ze de vader van Mickey? En zijn ze op tijd terug in het internaat zodat niemand ze betrapt?

Het boek het internaat.com Surprise! begint erg boeiend en zit vol leuke stukken. De kinderen van groep 5 lagen in een deuk tijdens het voorlezen. Het is soms erg onwaarschijnlijk. Zeker als Tommie expres zorgt dat hij naar het internaat moet. Of wanneer Mickey de keuze krijgt om met zijn vader mee rond te reizen, maar dat hij liever terug naar het internaat gaat. Gelukkig maakt dat voor de kinderen niks uit.

Ideeën mini leesles bij het boek het internaat.com Surprise!

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om er over na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Het internaat.com Surprise! zijn:

  1. Wat zou jouw hoofdpersoon doen als hij/zij door zijn/haar ouders achtergelaten wordt in het bos voor een groot gebouw?
  2. In dit boek is een bijpersoon de Torenvalk. Dat is een hele aparte man. Lees blz. 71 “Meester de waard krabbelt…” tot “… oké dat was het.” voor. Kun je een beschrijving geven van een van de bijpersonen in jouw boek?

Lees ook deel 2 van de serie:

Het internaat.com Wegwezen!

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen