Tom Groot leest zich suf (niet dus)

Het verhaal

Tom Groot houdt niet van lezen, niet van rekenen, niet van spelling, niet tom groot leest zich suf (niet dus)van taal en vooral niet van school. Behalve tijdens de Kinderboekenweek! Dan vindt hij school de leukste plek omdat ze dan niet echt hoeven te werken, maar juist allemaal leuke dingen doen. Hij kijkt vooral uit naar het verkleedfeest waarbij hij verkleed wil als Buitenaards Schubbenmonster. Zijn moeder wil zijn pak wel maken, hij heeft alleen het boek nodig zodat ze weet wat hoe het pak eruit moet zien. Vindt hij het boek Buitenaardse schubbenmonsters in de ruimte voor zijn moeder haar eigen fantasie op het pak lost laat? Redt zijn moeder het op tijd een pak klaar te hebben? Wint hij de verkleedwedstrijd met de mooiste outfit?

Een leuk boek om rond de kinderboekenweek extra aandacht te geven. Een aanrader voor kinderen die school minder leuk vinden. Het is een dun boekje en de manier van schrijven lijkt erg op dat van de serie ‘Het leven van een loser’.

Ervaring laat blijken dat kinderen die gek zijn van deze serie graag overstappen op Tom Groot als zij door de Leven van een loser-boeken heen zijn.

Wil je dit boek zelf aanschaffen?
Koop bij bol.com

Ideeën mini leeslessen Tom Groot

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te gaan over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Tom Groot leest zich suf (niet dus) zijn:

  1. Wat vind jij het leukste aan de Kinderboekenweek?
  2. Hoe zou jij verkleed gaan als je verkleed op school zou komen als je favoriete personage? (Misschien leuk om dit een keer in het echt te doen?)
  3. Hoe zou jouw hoofdpersoon verkleed gaan als hij/zij verkleed naar school zou gaan?
  4. Dit boek staat vol kleine tekeningetjes. Zijn er plaatjes in jouw boek? Wat vind je daarvan?

Andere boeken over Tom Groot zijn:

Vergelijkbare artikelen