Woodwalkers 5 – Sporen van de vijand

[DOOR MICHELLE] ‘Op volle snelheid rende hij achter me aan terwijl hij een golf haatgedachten naar me toe slingerde.
Blijf staan, jij kleine smeerlap!
Ik liet hem erg dichtbij komen en net voor de betonnen pijler maakte ik een scherpe bocht.’
– Woodwalkers 5 – Sporen van de vijand-

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf groep 7 .

Het verhaal

Woodwalkers zijn dieren die in mensen kunnen veranderen. Carag, de hoofdpersoon is een jongen die in zijn dierengedaante een poema is. Hij zit op Clearwater High een school bij nationaal park Yellowstone in Amerika.

Binnen de Woodwalkers is er een tweedeling. Er is een groep die mensen als de vijand beschouwen. De leider van deze groep is Andrew Milling. Carag hoort bij de groep die mensen juist willen helpen. Hij is opgegroeid in een menselijk pleeggezin en gaat stagelopen als Ranger in het Yellowstone National Park.

In dit vijfde deel van de serie is zijn vriend Frankie de Otter vermist en komen er uitwisselingsstudenten uit Costa Rica. Carag en zijn oude en nieuwe vrienden proberen op allerlei manieren er achter te komen waar Frankie zou kunnen zijn. Op een dag ontvangt hij een mailtje met allemaal cijfers. Zou dit een code zijn en zouden deze mailtjes hem helpen met zijn zoektocht naar Frankie?

Ondertussen ontdekken ze dat Rebecca Youngblood een Woodwalkerleeuw het bestaan van Woodwalkers aan de mensheid wil onthullen. Kunnen ze haar stoppen?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

De aantrekkelijk kaft zorgt ervoor dat dit boek snel de aandacht naar zich toe trekt. De glimmende ogen van de Woodwalker en de mysterieuze en bosachtige sfeer geven al een klein impressie van de inhoud.

Voor mij bleef de inhoud nog lange tijd mysterieus, omdat ik de eerdere delen niet gelezen heb. Het duurde even voordat ik begreep hoe de relaties tussen de personages in elkaar zitten en in de gaten had dat de schuingedrukte stukken de gedachten van de Woodwalkers zijn.

“De bazin wil jullie uit de weg ruimen, katje en dat is alles wat me interesseert.”

Het verhaal is spannend en grappig, net als Artemis Fowl. En zeker een aanrader voor dierenliefhebbers!

Met dank aan Uitgeverij Clavis voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Woodwalkers 5 – Sporen van de vijand

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Woodwalkers 5 – Sporen van de vijand zijn:

  • Woodwalkers die mensen willen beschadigen worden bestraft door ze in dierentuinen te plaatsen en hun vermogen tot transformeren te blokkeren. Lees bladzijde 22 ‘Die verdomde... t/m bladzijde 23 doen het stiekem.’ voor.
    Leesvraag: Vinden er in jouw boek gebeurtenissen plaats waarbij mensen of dieren beschadigd worden? Wat zijn de gevolgen voor de dader(s)?
  • Het bestaan van woodwalker moet geheim blijven voor de mensheid, omdat mensen doden waarvoor ze bang zijn. Lees op bladzijde 93 ‘Dat er woodwalkers t/m bladzijde 95 moeilijkheden dan wij.‘ voor.
    Leesvraag: Waar zijn de personages in jouw boek bang voor?

Overige ideeën

  • Taal: Op bladzijde 163 staat ‘Vergeef altijd je vijanden. Niets irriteert hen meer’. Oscar Wilde In het boek staat dit citaat. Schrijf zelf een verhaal waarin je citaat van een beroemde persoonlijkheid verwerkt.
  • Natuur: ontdek Yellow stone park.
  • De kaft en rug bespreken: Woodwalkers 5 – Sporen van de vijand is een serieboek. Welke voor- en nadelen zitten aan serieboeken?

Andere delen

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen