Collins geheime channel – van underdog tot YouTube-ster

[DOOR BIANCA] ‘Nee! Waarom kijkt er niemand? Mijn humeur zakt naar een absoluut dieptepunt.
De held in die actiefilm wist steeds wat hij in een crisis moest doen;
en hij heeft de bad guys tot het laatst achtervolgd.
Maar ik heb geen idee wat ik nu moet doen!’

– Collins geheime channel – van underdog tot YouTube-ster –

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 6 om zelf te lezen.

Het verhaal

Collins geheime channelCollin vindt Kim een heel leuk meisje, maar zij ziet hem niet staan. Zij is met haar vriendinnen wel uitgenodigd bij het feest van Willem (vijand van Collin). Wat moet Collin doen, zodat de meiden hem wel zien staan?

Wanneer hij van Kim en haar vriendinnen hoort, dat zij onder andere Miss Cherry-Sunglasses volgen op YouTube en veel van haar ideeën opvolgen krijgt Collin een geniaal idee. Hij gaat zijn eigen YouTube kanaal openen en dan zullen ze hem ook zien staan! Maar hij heeft nul volgers, hoe moet dat nu? Hoe krijgt hij wel volgers? En zou Kim hem dan wel zien staan en zijn vriendin worden?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Bekijk ook: Hugo chillt

Recensie

Collins geheime channel – van underdog tot YouTube-ster is een graphic novel. In het begin moest ik er heel even inkomen, omdat het hele korte stukjes waren. Daarna leest het boek heel vlot. De zwart-wit tekeningen zijn een leuke, grappige aanvulling op het verhaal. Ook dat de letters af en toe groter zijn of dik gedrukt voegt iets toe aan het verhaal.

Een boek vol humor en een happy end. Ondanks dat Collin en zijn vriend eerst niet gezien worden door de rest van de klas en Willem en Justus zijn vijand zijn wordt het positief  en grappig beschreven. Een boek wat de kinderen uit de bovenbouw zeker aan zal spreken!

Met dank aan Uitgeverij Holland voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Ideeën mini leeslessen Collins geheime channel – van underdog tot YouTube-ster.

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Collins geheime channel – van underdog tot YouTube-ster. zijn: 

 • Aan het begin van het boek vertelt Collin wie zijn familie is en wie zijn vrienden en vijanden zijn. Lees bladzijde 8 ‘Familie: Vader… t/m bladzijde 9 ‘…Moet ik wat aan doen.’ En op bladzijde 10 het stukje ‘vijanden’.
  Leesvraag: Worden in jouw boek ook familie, vrienden en vijanden voorgesteld? En als je meer over familie, vrienden en vijanden te weten komt waar is dat dan in het boek?
 • Collin valt ‘flauw’ om in ieder geval niet als laatste gekozen te worden met gym, dit lukt niet helemaal en nu moet hij een smoesje bedenken waarom hij op daar op de grond ligt. Lees bladzijde 30 ‘Bam! Ik lig op mijn…’ t/m bladzijde 33 ‘…je doet het helemaal goed.’
  Leesvraag: Moet er in jouw boek ook iemand een smoesje bedenken?
 • Bij masker denkt Collin aan bijvoorbeeld een dierenmasker die hij op zijn gezicht zet zodat niemand hem herkent. De meiden in de klas verstaan alleen iets heel anders onder een masker. Lees bladzijde 159 ‘Sanne kijkt Jo-Jo vragend…’ t/m bladzijde 161 ‘…of mijn huid dit kan verdragen.’
  Leesvraag: Komt het in jouw boek ook voor dat een woord meerdere betekenissen heeft?
 • Kim weet nooit precies wat Collin vindt, omdat hij altijd van die stoere praatjes heeft. Lees bladzijde 169 ‘…’Kwarkmonster.’ Er klinken…’ t/m bladzijde 171 ‘…vrienden kunnen worden?’
  Leesvraag: Doet in jouw boek iemand zich ook anders voor dan hij/zij eigenlijk is?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Collins geheime channel.

Overige ideeën

 • Collin begint met Jo-Jo zijn eigen YouTube kanaal. Lees bladzijde 49 ‘Dat moeten we niet…’ t/m bladzijde 51 ‘…heel veel invloed.’ Als jij influencer zou worden, hoe heet dan jouw YouTube kanaal en wat zou jij er dan opzetten? Schrijf hier een verhaal over.
 • Elke dag willen Collin en Jo-Jo een filmpje online zetten. Lees bladzijde 118 ‘Mijn humeur is…’ t/m bladzijde 124 ‘…algemene ontwikkeling noemen.’ Bedenk in groepjes van maximaal 4 kinderen een filmpje dat past bij het YouTube kanaal CMC en vraag aan jouw leerkracht of je dit filmpje ook echt mag maken.

Meer lezen van deze schrijver?

Er zijn eerder vijf graphic novels verschenen over Hugo.

Bekijk ook: Hugo fikst het

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen