De avonturen van Max op zoek naar Fl…

Max kijkt om zich heen, maar er is niemand te bekennen. Wel ziet hij een brief aan een boom gespijkerd. Max stapt uit zijn vliegtuig en leest vlug de brief.
– De avonturen van Max op zoek naar Fl… –

Het verhaal

Max is met zijn ouders net verhuisd. Hij mist zijn knuffels, die zijn tijdens de verhuizing kwijt geraakt. Als Max lekker aan het spelen is, valt er iets door de brievenbus. Wat zal dat zijn? Max gaat op onderzoek uit en ontdekt een brief.

Hij moet op zoek naar Fl… Wie zal dat zijn? Met wat voorwerpen maakt Max een vliegtuig en hij vliegt naar een andere wereld. Zal Fl… hier zijn? En zal het Max lukken Fl… te vinden?

De avonturen van Max op zoek naar Fl...

Recensie

De avonturen van Max op zoek naar Fl… is niet zomaar een boek. Het is een AR boek, een boek vol augmented reality. Op veel pagina’s kun je met de ARmazing app de illustraties tot leven laten komen. Hierdoor krijgt het verhaal een extra beleving. Dit maakt het ook een boek wat je keer op keer kunt lezen. De eerste keer was ik volop bezig met de app, de tweede keer heb ik me meer gericht op de tekst en de aanvulling van de app hierop. De app zelf werkt ook prettig en is duidelijk. Je kunt het scherm vrij schuin naast het boek houden waardoor het net een pop-up boek is.

De avonturen van Max op zoek naar Fl...

Een mooie vervolgstap voor AR zou zijn dat de AR filmpjes het verhaal verder vertellen eventueel zelfs met geluid. Op dit moment laat het filmpje nog zien wat je net gelezen hebt, dat kan soms wat langzaam voelen.

Ik kan het boek erg aanraden voor kinderen van alle leeftijden. Groep 1 t/m 3 om voor te lezen. Groep 4 t/m 7-8 om zelf te lezen.

Met dank aan ARmazing en de Facebookgroep Kinderboeken voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen?

Ideeën mini leeslessen De avonturen van Max op zoek naar Fl…

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek De avonturen van Max op zoek naar Fl… zijn:

  • De knuffels van Max hebben hem een brief gestuurd. Lees bladzijde 15 voor. Dit moest haast een droom zijn, want dat kan in het echt niet.
    Leesvraag: bij welk stukje uit jouw boek denk jij dat het wel een droom had moeten zijn?
  • De Groezelige Groenten kunnen worden verslagen met koekjes. Lees bladzijde 21 t/m 23 voor.
    Leesvraag: Wie is de slechterik in jouw boek en hoe kan die verslagen worden? Als er geen slechterik in jouw boek voorkomt, verzin dan zelf een slechterik.

De avonturen van Max op zoek naar Fl...

Overige lesideeën

  • Maak een schatkaart bij jouw eigen leesboek naar het voorbeeld op bladzijde 8.
  • Bouw je eigen vliegtuig waarmee je naar een andere wereld vertrekt. Bekijk hier enkele voorbeelden.

Vergelijkbare artikelen