De ultieme uitdaging van Bakkerij Bliss

[DOOR BIANCA] ‘Nee!’ riep Roos en ze trok haar hand terug.
‘Sorry dat ik zo schreeuw, maar vanavond kan ik echt niet, Hond.
Ik heb vanavond een schoolfeest waar ik al wekenlang naar uitkijk.’
– De ultieme uitdaging van Bakkerij Bliss –

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 6 om zelf te lezen.

Het verhaal

De ultieme uitdaging van Bakkerij BlissRoos Bliss (13 jaar) is bijna meesterbakker. Hiervoor moet ze nog één opdracht uitvoeren. Alleen gaat ze dan waarschijnlijk het schoolfeest met haar vriend Devin missen. Toch gaat Roos de opdracht aan.

Met een grote vriendelijke harige hond komt ze aan in een afgelegen stad. Hier is iets vreemds aan de hand, er zijn eigenlijk geen oude mensen en de kleding die ze dragen is vreemd. De tijd lijkt terug te lopen. Wie heeft hier voor gezorgd en waarom? Hoe kan Roos ervoor zorgen dat de tijd weer vooruit loopt? En zou zij iets kunnen bakken om de inwoners van de stad te redden?

Benieuwd naar het verhaal? Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Recensie

Dit is het zesde (nieuwste) deel van Bakkerij Bliss. Je hoeft de andere delen niet eerst te lezen om deze te begrijpen. Ik vond het in het begin wel even lastig om in het verhaal te komen, omdat er veel verschillende personen in voorkwamen en ik nog niet wist dat de familie Bliss over toverkrachten beschikte.

Wanneer je eenmaal in het verhaal zit, wil je ook weten hoe het afloopt. Dit fantasieverhaal leest vlot, is spannend en vol actie en humor. Geschikt voor kinderen in de bovenbouw.

Wil je nog meer spannende verhalen lezen waarin een uitdaging een rol speelt, dan zijn Bovenwereld 1 – Drakendal en Meerminnen verdrinken niet aan te raden.

Met dank aan Uitgeverij Unieboek ‘t Spectrum voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Ideeën mini leeslessen De ultieme uitdaging van Bakkerij Bliss

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek De ultieme uitdaging van Bakkerij Bliss

 • Lees bladzijde 23 ‘Hij knikt naar Roos…‘ t/m bladzijde 24 ‘…een officiële Blissbakker zijn.’ voor. Roos vindt het allemaal niet eerlijk, maar gaat uiteindelijk de opdracht wel aan.
  Leesvraag: Gebeurt er in jouw boek ook iets wat niet eerlijk is?
 • Lees bladzijde 31 ‘Opa Balthazar…‘ t/m bladzijde 38 ‘…haar konden geven.‘ voor. Vertel jij iemand wel eens iets wat oprecht uit jouw hart komt? Wat zou jij aan Roos meegeven wat uit jouw hart kwam.
  Leesvraag: Wat zou jij aan jouw hoofdpersoon meegeven?
 • Fijne herinneringen. Lees bladzijde 201 ‘Roos zette…‘ t/m bladzijde 202 ‘…in haar ogen voelde prikken.‘ voor.
  Leesvraag: Komen er in jouw boek ook fijne herinneringen voor?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart De ultieme uitdaging van Bakkerij Bliss.

Overige ideeën

 • Lees bladzijde 96 ‘Het grind knispert…‘ t/m bladzijde 97 ‘…ziet de man natuurlijk niet.‘ voor. Wat zou jij doen als jij Flora of Daniël zou zijn? Bedenk hoe het verder gaat.
 • Lees bladzijde 128 ‘Zuchtend stopte ze…‘ t/m bladzijde 130 ‘…een voordelige verzekering verkocht.‘ voor. Bedenk een magisch recept. Schrijf welke ingrediënten je nodig hebt en wat het met je doet als je het opeet.
  Maak dit recept na tijdens een creales met materiaal naar keuze.

Andere delen

Vergelijkbare artikelen