De waanzinnige Boomhut van 91 verdiepingen

[DOOR LONNEKE] ‘Hoi, ik heet Andy.
Dit is mijn vriend Terry.
We wonen in een boom.
Maar als ik zeg ‘boom’, dan bedoel ik boomhut.
En als ik zeg ‘boomhut’, dan bedoel ik geen oud, gammel hutje…
dan bedoel ik een boomhut van 91 verdiepingen!’
– De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen –

Het verhaal

De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen

Andy en zijn vriend Terry hebben hun boomhut voor dit avontuur laten uitgroeien tot 91 verdiepingen. Op de 13 bijgebouwde verdiepingen hebben ze onder andere een waarzegster ondergebracht. Wat gaat mevrouw Weetallesal voorspellen? Ook hebben ze een onderzeebootbroodbakkerij, een aardappel-met-jus trein, een rad van fortuin, een menselijke flipperkast en een stortplaats (met een geheimzinnige kleerkast erbovenop). Waarom staat er een kledingkast op de vuilstortplaats?

De verdiepingen zijn af, maar komen het boek dat ze hierover moeten schrijven en de tekeningen die ze hierbij tekenen ook op tijd af? Ze beginnen steeds aan het boek, maar worden opgehouden door allerlei andere dingen die ze moeten doen. Aan het begin door de rode knop die ze gemaakt hebben waarvan ze niet meer weten of ze erop mogen drukken. Later omdat ze ook nog moeten babysitten op de kleinkinderen van meneer Grootneus. Die kinderen zitten heus niet stil en zorgen voor gevaarlijke situaties!

Gaat het Andy en Terry dit keer ook weer lukken het boek op tijd af te hebben? Meneer Grootneus wordt boos als dit niet lukt…

Benieuwd naar dit boek? Bekijk dan hier het inkijkexemplaar.

Recensie

Wat een geweldige fantasie en humor hebben Andy Griffiths en Terry Denton! Geweldig om steeds te lezen hoe de Boomhut in ieder boek groter en groter groeit.

In dit boek beleven we de Boomhut die inmiddels uitgegroeid is tot 91 verdiepingen. Je kunt er rondjes draaien in de krachtigste draaikolk ter wereld, een reisje maken met een onderzeebootbroodje, aanspoelen op een onbewoond eiland, in een reuzenspinnenweb hangen en je de toekomst laten voorspellen door mevrouw Weetallesal… kortom vanalles waar jij misschien wel van droomt! In deze boomhut lijken al die dromen werkelijkheid te worden!

Het avontuur begint vrij snel met een rode knop… Mogen we daarop drukken? Zullen we er op drukken of niet? Echt weer een geweldig avontuur van de twee heren in een inmiddels mega- grote Boomhut waarvan ze op het einde van het boek al beloven dat hij nog groter wordt!

Dit boek van Uitgeverij Lannoo heeft mijn dochter gekregen van haar oma om haar succes te wensen met haar start op een andere basisschool.

Bekijk dit boek hier.

Ideeën mini leeslessen De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen zijn: 

 • Lees bladzijde 33 ‘Misschien wil je…’ t/m bladzijde 37 ‘...alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieieieft!’ voor. Het gaat over dat Andy en Terry bij de rode knop komen.
  Leesvraag: Wat zou jij in deze situatie doen? Zou je drukken of niet? Waarom? En de hoofdpersoon uit jouw boek, denk je dat die op de knop zou drukken?
 • Laat bladzijde 371 zien. Hier zie je de bouw van de boomhut van 104 verdiepingen.
  Leesvraag: Als jij samen met de hoofdpersoon uit jouw boek in een Boomhut zou wonen, wat zouden jullie in jullie Boomhut hebben?
 • Lees bladzijde 107 ‘Ja, dat lees…’ t/m bladzijde 113 ‘…onder water bevind.’ voor. Het gaat over een broodje dat een onderzeeër wordt waarmee Andy en Terry echt kunnen varen.
  Leesvraag: Wat is eetbaar in jouw boek en wat voor een vervoermiddel zou je ermee kunnen maken? Wat kan jouw vervoermiddel allemaal? Het is ook leuk om dit vervoermiddel te tekenen of te knutselen.
 • Laat bladzijde 114 zien. Hier zie je een top 10 van beste onderzeebootbroodliedjes aller tijden. Het zijn ‘bekende’ liedjes aangepast met het onderzeebootbroodje.
  Leesvraag:
   Kun jij met iets uit jouw leesboek ook een top 10 van ‘bekende’ liedjes maken?
 • Lees bladzijde 138 ‘Ik trek een…’ t/m bladzijde 141 ‘…iets kan zien.’ voor. Andy en Terry maken wolkachtige rookfiguren. Op bladzijde 141 zie je een zin geschreven in wolkenletters.
  Leesvraag: Zijn er in het boek dat jij leest ook speciale letters te vinden? Schrijf eens je eigen naam met dat lettertype. Als er meerdere speciale lettertypen gebruikt worden in je boek mag je er een kiezen welke je het mooist vindt.

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen

Overige ideeën

 • Op bladzijde 371 zie je dat er een volgend deel komt; de waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen. Schrijf een opstel over een nieuwe verdieping in de boomhut en wat maken Andy en Terry daar mee?

De waanzinnige boomhut serie

De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen is een van de vele delen in de serie. Daarnaast is er ook een doeboek uitgegeven, waarin kinderen heerlijk kunnen puzzelen, bedenken, tekenen en nog veel meer.

De waanzinnige boomhut theatervoorstelling

Meneer Monster heeft een theatervoorstelling gemaakt over De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen die door het land speelt. Bekijk hier de trailer:

Vergelijkbare artikelen