De wensbloem

Het verhaal

WensbloemIn dit ontroerende boek overlijdt het vriendje Kago de slak en blijft Snuiter verdrietig achter. Kago was op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Er viel een bijennest op hem… Enkele dagen geleden was het verjaardagsfeest van Snuiter. Kago probeerde toen een wensbloem uit te blazen, maar Snuiter heeft hem hier stiekem mee geholpen. Zou dat de reden zijn dat Kago er nu niet meer is? Snuiter vindt het erg moeilijk om door te gaan met zijn leven nu Kago er niet meer is. Zou de wijze Oehoe Snuiter kunnen helpen?

Een bijzonder prentenboek over dood, verdriet, boosheid, schuldgevoel en troost wat erg geschikt is om kinderen te helpen na een ingrijpende gebeurtenis rondom het verlies van een dierbare. Zelf kon ik het niet droog houden tijdens het lezen van dit prentenboek. De arme Snuiter betrok het ongeluk op zichzelf en hij was zo verdrietig dat ik dit vanzelf ook werd. We hopen allemaal dat niemand het mee hoeft te maken dat je een dierbare verliest. Mocht dit toch gebeuren, dan is dit boek een aanrader om het verlies met het kind bespreekbaar te maken.

Dit boek zelf aanschaffen? De Wensbloem is een boek van Uitgeverij Abimo, een bekende uitgeverij uit Vlaanderen.

Talismanneke

wensbloemNathalie Slosse & Rocio del Moral hebben verschillende prentenboeken met thema’s rondom ingrijpende gebeurtenissen geschreven. Het bijzondere aan deze boeken is dat er achterin allerlei praktische tips en suggesties worden gegeven. Nathalie Slosse heeft de vereniging het Talismanneke opgericht om met de projecten die ze schrijven volwassenen en kinderen te leren omgaan met tegenslagen.

Ideeën mini leeslessen bij de Wensbloem

Achterin dit boek geeft Oehoe tips bij verlies en rouw. Het is een praktisch gedeelte van 8 kantjes vol met 18 lessuggesties die je kunt inzetten rondom verlies en rouw.

Op Pinterest heb ik een bord gemaakt met allerlei ideeën die aansluiten bij de lessuggesties en dit boek. Dat bord vind je hier.

Bij het boek is een bouwplaat van een wensbloem gemaakt, die vind je hier.

Wensbloem

 

Andere boeken over een ingrijpende gebeurtenis zijn:

Vergelijkbare artikelen