Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet

Het verhaal

In het tweede boek, Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet, mag Klaas schilderijen tentoonstellen. Er wordt er ook een van Dummie opgehangen, een schilderij van Dummies land dat dummie de mummie en de tombe van achnetoettoch nooit verkocht wordt… Maar het schilderij wordt verkocht en Dummie krijgt 10.000 euro! Van dat geld mag Dummie zelf een cadeau kiezen.  Dummie wil naar Egypte. Zo gezegd, zo gemopperd en geprotesteerd door Klaas, zo gedaan: Klaas, Goos en Dummie gaan naar Egypte.
Dummie herinnert zich in zijn dromen dingen van vroeger. Samen gaan ze die plaatsen na in de hoop iets van het leven van Dummie te vinden. Ze leren meneer Grijsbergen kennen, dat komt erg goed uit als Klaas ook nog ziek wordt tijdens de reis. Nu kunnen Goos en Dummie met meneer Grijsbergen op pad. Gelukkig laat die ze zelf een andere kant op gaan, waardoor ze gerust kunnen zoeken naar het graf van Dummies vader zonder bang te zijn dat uitkomt dat Dummie een mummie uit Egypte is. Maar dan gebeurt er iets ergs… Zou dat goed aflopen? Zouden ze het graf van Dummies vader vinden?
Wederom een hilarisch boek wat je niet weg kunt leggen. Ik heb verschillende keren helemaal dubbel gelegen tijdens het lezen. Erg de moeite waard om voor te lezen in de klas of voor het slapen gaan.
Wil je dit boek zelf aanschaffen?

Koop bij bol.com

Ideeën mini leesles Dummie de mummie

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om er over na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet zijn:

1. Wat zouden ze in jouw boek kunnen doen met 10.000 euro?
2. Hoe zou het land van jouw hoofdpersoon er over 2000 jaar uit zien? Wat zou er veranderd zijn?
3. Naar welk land zou jij jouw hoofdpersoon sturen en waarom?
Kijk bij Dummie de mummie en de gouden scarabee voor overige ideeën bij boeken van dezelfde serie.

Andere delen uit de serie Dummie de mummie zijn:

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen