Dwaaleiland

Het verhaal

In het boek Dwaaleiland zijn de kinderen van sprookjesfiguren zoals Mal van Malafide, Jay van Jafar en Ben van Belle en het Beest in strijd dwaaleilandmet zichzelf. Zij moeten in de grote voetsporen van hun ouders treden, maar ook zichzelf daarin ontwikkelen. Het boek speelt zich vooral af op dwaaleiland, de plaats waar de slechteriken zijn opgesloten zonder magie. Hier draait het om slecht zijn en snode plannen uitvoeren. Tijdens het feest van Carlos gebeurt er iets raars met een apparaat dat hij zelf gebouwd heeft. Zou er ergens nog een restje magie te vinden zijn? Samen gaan Mal, Jay, Evie (dochter van de boze koningin) en Carlos (zoon van Cruella) op pad om het drakenoog van Malafide terug te vinden. Zou dit ze lukken? En lukt het ze om slecht te blijven en elkaar toch te helpen om samen het doel te bereiken?

 

In het eerste deel van het boek gaat het vooral om wie wie is en wordt er veel aandacht besteed aan het leren kennen van de personages. Pas halverwege het boek wordt duidelijk wat de bedoeling is en gaat het avontuur beginnen. Het gehele boek door komt traag op gang. Alle situaties worden uitgebreid in detail besproken. Desalniettemin is het vermakelijk om te lezen en erg leuk om de sprookjes verhalen nu over de kinderen van de slechteriken te lezen.

 

Wil je dit boek zelf aanschaffen?

Koop bij bol.com

Boekverfilming

De film the Descendants van Disney gaat eigenlijk door waar het boek stopt. In de Epiloog van het boek krijgt prins Ben een goed idee om het koninkrijk te regeren. Op dat moment begint de trailer van de film. De film kijkt goed weg film descendantsen zit vol Disney liedjes. Het is een echte Disney Channel film met kinderen van slechteriken.
Mal dwaaleiland descendantsMal is de dochter van Maleficent. Zij is een geboren leider en houdt van toverspreuken (maar alleen als het echt moet).
Evie dwaaleiland descendantsEvie is de dochter van de Boze Koningin. Zij maakt haar eigen mode en ze kan praten met haar toverspiegel.
Carlos dwaaleiland descendantsCarlos is de zoon van de beruchte Cruella de Vil. Hij is slim, loyaal, grappig en oh ja, hij is ook bang voor honden.

Jay dwaaleiland descendantsJay is de trouwe zoon van Jafar, de ex-grootvizier van Agrabah. Jay is sluw, heeft een talent voor stelen en is een geboren atleet.

Lees hier meer over de kinderen van andere sprookjesfiguren.

Ideeën mini leesles Dwaaleiland

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om er over na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Dwaaleiland zijn:

  1. Op welk eiland zou jouw hoofdpersoon wonen: Dwaaleiland of Auradon? En waarom?
  2. Als jij het kind van een sprookjesfiguur zou zien, wie zou je dan zijn? Schrijf daar een verhaal over.
  3. Als jij het kind van een sprookjesfiguur zou zien, wie zou je dan zijn? Maak daar een tekening van.
  4. Laat de kinderen het vervolg van dit boek schrijven en kijk daarna samen de film om de verhalen te vergelijken.

Andere boeken bij het boek Dwaaleiland zijn:

Vergelijkbare artikelen