Het leven op Topford 22 – Een droombruiloft

Een happy end , maar anders dan alle andere.
– Een droombruiloft –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf groep 5.

Het verhaal

De Thea Sisters krijgen tijdens het college bezoek van twee filmsterren die vroeger ook op Topford gezeten hebben. Het leven op Topford 22 - Een droombruiloftAl gauw blijkt dat de twee hele vriendelijke mensen zijn en de Thea Sisters komen er al snel achter dat Matt zijn vriendin Megan eigenlijk wel ten huwelijk wil vragen.

De Sisters besluiten hem te helpen en werken een heel plan uit. Matt hoeft Megan alleen maar mee naar zee te nemen. Onderweg wil Matt een bloem plukken waarmee hij een zwerm bijen boost maakt. Samen vluchten Matt en Megan terug naar Topford.

Zo bedenken de Sisters het ene plan na net andere met Matt, maar alles loopt in de soep. Zal het Matt ooit lukken om zijn geliefde Megan ten huwelijk vragen?

Gelukkig komt dat uiteindelijk goed waarna Matt en Megan besluiten op de campus te willen trouwen. De Sisters gaan met hun vrienden aan de slag om een prachtige bruiloft te organiseren. Maar ook nu loopt alles steeds in de soep. Hoe kan dat toch? Doet Colette het echt zo slecht of is er iets anders aan de poot?

Recensie

Ik had nog nooit eerder een boek over de Thea Sisters gelezen, maar wat is dat genieten zeg. Dit boek kun je volledig los van alle andere delen lezen, je komt er snel genoeg achter wie de Thea Sisters zijn. Voorin het boek worden de dames ook aan je voorgesteld.

Het boek is vlot geschreven, leest gemakkelijk weg en doordat we verschillende spannende momenten in zitten zullen kinderen met een korte spanningsboog toch geboeid blijven. Net als de Geronimo Stilton boeken staat ook dit boek vol met het Geronim0-lettertype: speels en vrolijk. Daar zijn veel kinderen dol op.

Ik kan dit boek aanraden aan alle kinderen vanaf groep 4 die dol zijn op trouwen of gewoon zin hebben in een heerlijk liefdesverhaal.

Met dank aan Uitgeverij De Wakkere Muis voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan bij de plaatselijke boekhandel of hier:

Ideeën mini leeslessen Een droombruiloft

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor Een droombruiloft zijn:

 • Het boek heet ‘Een droombruiloft’. Vraag de kinderen voor het voorlezen hoe een droombruiloft er volgens hun uit ziet?
 • Lees bladzijde 12 ‘Een film naar…‘ t/m bladzijde 15 ‘…liever naar actiefilms.‘ voor. Wat is jouw favoriete film?
  Leesvraag: Wordt er in jouw boek verwezen naar films? Vertel hierover.
 • De Thea Sisters krijgen een gastcollege. Lees bladzijde 15 ‘Toen vroeg ze:…‘ t/m bladzijde 19 ‘…een muizenissig gastcollege.‘ voor. Van wie zou jij wel eens een gastles willen krijgen? Is dat te regelen?
  Leesvraag: Het college en de school van de Thea Sisters speelt een grote rol in dit verhaal. Speelt school in jouw boek een rol? Hoe groot of klein is die rol? Vertel erover.
 • Matt en Megan willen graag op Topford trouwen. Lees bladzijde 47 ‘Een droombruiloft…‘ t/m bladzijde 51 ‘…een romantische ziel.‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook een locatie die geschikt is voor een bruiloft?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Een droombruiloft.

Overige ideeën

 • Schrijf het verhaal af. Lees het boek voor tot en met bladzijde 31 ‘…een heleboel slagroom.‘ Hoe gaat het verder?
 • Kan de klas een bruiloft organiseren voor Matt en Megan? Regel 2 collega’s die Matt en Megan willen zijn en laat de kinderen een echte bruiloft op school organiseren. In het schooljaar van 2017-2018 organiseerde mijn groep 6-7 een echte bruiloft voor mijn verloofde en mij. Benieuwd hoe dat ging en hoe je een groep kinderen een bruiloft kunt laten organiseren? Lees dan mijn blog Bruiloft organiseren (met de bovenbouw).
  Bruiloft organiseren (in de bovenbouw)
 • Ga zelf aan de slag met een jurk voor Megan. Laat bladzijde 69 zien aan de kinderen. Welke van deze jurken vinden zij het mooiste? Gebruik daarbij dit blad om jouw eigen ontwerp voor Megan vorm te geven: ontwerp jouw jurk. Voel je vrij om vooral ook van het platte vlak af te wijken én helemaal los te gaan met een ontwerp voor Megan. Op bladzijde 114 kun je de uiteindelijke jurk zien.
  Een droombruiloft

Andere delen

De serie Leven op Topford van de Thea Sisters kent inmiddels 23 delen:

Winactie: Een droombruiloft

Vandaag op 01-08-2018 vindt mijn droombruiloft plaats! Sinds 2 juni, en eigenlijk al mijn hele leven, droom ik van deze bijzondere dag. In het 22e deel van Het leven van Topfort van Thea Stilton vindt er ook een droombruiloft plaats. Voor deze winactie ben ik erg benieuwd: Hoe ziet jouw droombruiloft eruit?

Van Uitgeverij De Wakkere muis ontving ik een 2e exemplaar welke ik weggeef tijdens deze winactie.

Wat kun je winnen?

Je kunt 1 exemplaar van Het leven van Topford 22 – Een droombruiloft van Thea Stilton winnen.

Een droombruiloft

Wat moet je doen?

Reageer vóór zaterdag 18 augustus 18.00 uur onderaan deze pagina en vertel hoe jouw droombruiloft eruit ziet. Reacties na 18.00 uur op 18 augustus 2018 tellen niet meer mee.
(Let op, reacties op social media tellen niet mee.)

Voorwaarde voor deelname aan de winactie

Voorwaarde voor deelname aan de winactie is dat de winnaar na ontvangst van het boek een foto van het boek per e-mail naar Kinderboekenjuf.nl stuurt welke door Kinderboekenjuf.nl gedeeld mag worden op de website en social media. Bij het achterlaten van een reactie accepteer je deze voorwaarde.

Hoe wordt de winnaar bekend gemaakt?

De winnaar wordt op zondag 19 augustus bekend gemaakt op de Facebookpagina van Kinderboekenjuf.nl. Like deze pagina om op de hoogte te blijven van deze winactie en meer te lezen over de mini leeslessen van Kinderboekenjuf.nl.

De winnaar zelf krijgt per e-mail te horen dat hij/zij gewonnen heeft. Zorg er daarom voor dat het e-mailadres wat je invult bij de reactie klopt. In de e-mail wordt je verzocht je adresgegevens toe te zenden, zodat het boek naar jou verzonden kan worden.

Wie mogen er mee doen?

Iedereen mag met deze actie mee doen. Het boek wordt echter alleen naar Nederlandse adressen verzonden.

Overige

 • Deze promotie is op geen enkele manier verbonden met Facebook en is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door Facebook. De infromatie die je verstrekt door mee te doen aan de actie verstrek je dan ook niet aan Facebook maar aan Kinderboekenjuf.nl.
 • De verstrekte gegevens zullen niet voor doeleinden, anders dan deze winactie worden gebruikt.
 • De verstrekte gegevens zullen niet worden verstrekt aan derden.

Vergelijkbare artikelen