Home / Gevoelens / Het leven op Topford 22 – Een droombruiloft

Het leven op Topford 22 – Een droombruiloft

Een happy end , maar anders dan alle andere.
– Een droombruiloft –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf groep 5.

Het verhaal

De Thea Sisters krijgen tijdens het college bezoek van twee filmsterren die vroeger ook op Topford gezeten hebben. Het leven op Topford 22 - Een droombruiloftAl gauw blijkt dat de twee hele vriendelijke mensen zijn en de Thea Sisters komen er al snel achter dat Matt zijn vriendin Megan eigenlijk wel ten huwelijk wil vragen.

De Sisters besluiten hem te helpen en werken een heel plan uit. Matt hoeft Megan alleen maar mee naar zee te nemen. Onderweg wil Matt een bloem plukken waarmee hij een zwerm bijen boost maakt. Samen vluchten Matt en Megan terug naar Topford.

Zo bedenken de Sisters het ene plan na net andere met Matt, maar alles loopt in de soep. Zal het Matt ooit lukken om zijn geliefde Megan ten huwelijk vragen?

Gelukkig komt dat uiteindelijk goed waarna Matt en Megan besluiten op de campus te willen trouwen. De Sisters gaan met hun vrienden aan de slag om een prachtige bruiloft te organiseren. Maar ook nu loopt alles steeds in de soep. Hoe kan dat toch? Doet Colette het echt zo slecht of is er iets anders aan de poot?

Recensie

Ik had nog nooit eerder een boek over de Thea Sisters gelezen, maar wat is dat genieten zeg. Dit boek kun je volledig los van alle andere delen lezen, je komt er snel genoeg achter wie de Thea Sisters zijn. Voorin het boek worden de dames ook aan je voorgesteld.

Het boek is vlot geschreven, leest gemakkelijk weg en doordat we verschillende spannende momenten in zitten zullen kinderen met een korte spanningsboog toch geboeid blijven. Net als de Geronimo Stilton boeken staat ook dit boek vol met het Geronim0-lettertype: speels en vrolijk. Daar zijn veel kinderen dol op.

Ik kan dit boek aanraden aan alle kinderen vanaf groep 4 die dol zijn op trouwen of gewoon zin hebben in een heerlijk liefdesverhaal.

Met dank aan Uitgeverij De Wakkere Muis voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan bij de plaatselijke boekhandel of hier:

Ideeën mini leeslessen Een droombruiloft

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor Een droombruiloft zijn:

 • Het boek heet ‘Een droombruiloft’. Vraag de kinderen voor het voorlezen hoe een droombruiloft er volgens hun uit ziet?
 • Lees bladzijde 12 ‘Een film naar…‘ t/m bladzijde 15 ‘…liever naar actiefilms.‘ voor. Wat is jouw favoriete film?
  Leesvraag: Wordt er in jouw boek verwezen naar films? Vertel hierover.
 • De Thea Sisters krijgen een gastcollege. Lees bladzijde 15 ‘Toen vroeg ze:…‘ t/m bladzijde 19 ‘…een muizenissig gastcollege.‘ voor. Van wie zou jij wel eens een gastles willen krijgen? Is dat te regelen?
  Leesvraag: Het college en de school van de Thea Sisters speelt een grote rol in dit verhaal. Speelt school in jouw boek een rol? Hoe groot of klein is die rol? Vertel erover.
 • Matt en Megan willen graag op Topford trouwen. Lees bladzijde 47 ‘Een droombruiloft…‘ t/m bladzijde 51 ‘…een romantische ziel.‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook een locatie die geschikt is voor een bruiloft?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Een droombruiloft.

Overige ideeën

 • Schrijf het verhaal af. Lees het boek voor tot en met bladzijde 31 ‘…een heleboel slagroom.‘ Hoe gaat het verder?
 • Kan de klas een bruiloft organiseren voor Matt en Megan? Regel 2 collega’s die Matt en Megan willen zijn en laat de kinderen een echte bruiloft op school organiseren. In het schooljaar van 2017-2018 organiseerde mijn groep 6-7 een echte bruiloft voor mijn verloofde en mij. Benieuwd hoe dat ging en hoe je een groep kinderen een bruiloft kunt laten organiseren? Lees dan mijn blog Bruiloft organiseren (met de bovenbouw).
  Bruiloft organiseren (in de bovenbouw)
 • Ga zelf aan de slag met een jurk voor Megan. Laat bladzijde 69 zien aan de kinderen. Welke van deze jurken vinden zij het mooiste? Gebruik daarbij dit blad om jouw eigen ontwerp voor Megan vorm te geven: ontwerp jouw jurk. Voel je vrij om vooral ook van het platte vlak af te wijken én helemaal los te gaan met een ontwerp voor Megan. Op bladzijde 114 kun je de uiteindelijke jurk zien.
  Een droombruiloft

Andere delen

De serie Leven op Topford van de Thea Sisters kent inmiddels 23 delen:

Winactie: Een droombruiloft

Vandaag op 01-08-2018 vindt mijn droombruiloft plaats! Sinds 2 juni, en eigenlijk al mijn hele leven, droom ik van deze bijzondere dag. In het 22e deel van Het leven van Topfort van Thea Stilton vindt er ook een droombruiloft plaats. Voor deze winactie ben ik erg benieuwd: Hoe ziet jouw droombruiloft eruit?

Van Uitgeverij De Wakkere muis ontving ik een 2e exemplaar welke ik weggeef tijdens deze winactie.

Wat kun je winnen?

Je kunt 1 exemplaar van Het leven van Topford 22 – Een droombruiloft van Thea Stilton winnen.

Een droombruiloft

Wat moet je doen?

Reageer vóór zaterdag 18 augustus 18.00 uur onderaan deze pagina en vertel hoe jouw droombruiloft eruit ziet. Reacties na 18.00 uur op 18 augustus 2018 tellen niet meer mee.
(Let op, reacties op social media tellen niet mee.)

Voorwaarde voor deelname aan de winactie

Voorwaarde voor deelname aan de winactie is dat de winnaar na ontvangst van het boek een foto van het boek per e-mail naar Kinderboekenjuf.nl stuurt welke door Kinderboekenjuf.nl gedeeld mag worden op de website en social media. Bij het achterlaten van een reactie accepteer je deze voorwaarde.

Hoe wordt de winnaar bekend gemaakt?

De winnaar wordt op zondag 19 augustus bekend gemaakt op de Facebookpagina van Kinderboekenjuf.nl. Like deze pagina om op de hoogte te blijven van deze winactie en meer te lezen over de mini leeslessen van Kinderboekenjuf.nl.

De winnaar zelf krijgt per e-mail te horen dat hij/zij gewonnen heeft. Zorg er daarom voor dat het e-mailadres wat je invult bij de reactie klopt. In de e-mail wordt je verzocht je adresgegevens toe te zenden, zodat het boek naar jou verzonden kan worden.

Wie mogen er mee doen?

Iedereen mag met deze actie mee doen. Het boek wordt echter alleen naar Nederlandse adressen verzonden.

Overige

 • Deze promotie is op geen enkele manier verbonden met Facebook en is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door Facebook. De infromatie die je verstrekt door mee te doen aan de actie verstrek je dan ook niet aan Facebook maar aan Kinderboekenjuf.nl.
 • De verstrekte gegevens zullen niet voor doeleinden, anders dan deze winactie worden gebruikt.
 • De verstrekte gegevens zullen niet worden verstrekt aan derden.

7 berichten

 1. Ik heb het mijn dochter gevraagd. Zij vindt de boeken super leuk om te lezen. Zij ziet haar droombruiloft ook al helemaal voor zich. Lekker weer, veel familie en vrienden op een mooi kasteel. Daar komt zij aanrijden met haar prins op het witte paard. Een mooie, grote, zoete bruidstaart, mooie ringen. En in de avond een mooi dansfeestje.

 2. Fijne dag vandaag! ?????☀️ 10 jaar geleden zijn wij getrouwd, het was een droomdag ?????☀️???!
  We zijn meester en juf, we hebben genoten van twee klassen (groep 7 en 4) met optredens (groep 4 compleet met sluiers en hoge hoeden) in de kerkdienst en tijdens de kinderreceptie, daarna werden ze met een oude schoolbus terug naar school gebracht ????. Kinderen blij, wij blij.
  Wat leuk dat jij voor de vakantie dmv ‘verhalend ontwerpen’ op school bent ‘getrouwd’! Twee keer een droomdag ????❤️! Genietse vandaag?!

 3. Mijn droombruiloft wás mijn bruiloft 10 jaar geleden. Zou het zo weer over doen en hetzelfde ? Zo’n proces voorafgaand begint natuurlijk met een aanzoek. De mijne vond ik heel origineel. Ik was op een dag in een andere dan mijn eigen klas aan het werk en werd met een smoes naar mijn eigen groep gelokt. Daar stonden al mijn kids (groep 2-3) op een rij, met een a4tje voor hun buik te lachen naar me. Mijn duo ving me op bij de deur en 1 voor 1 draaiden de kids hun blad om. Ik moest het lezen en er stond: wil je met me trouwen? Daarna kwam mijn prins in een wit pak (haha, geen wit paard!) tevoorschijn en knielde en vroeg het nog een keer. Vond het zo romantisch!! ? we hebben het er nog vaak over! En de dag zelf, die was ook fantastisch! Eerst gingen we foto’s maken, daarna trouwen bij het gemeentehuis waar de kids uit mn klas een erehaag vormden. Het aanzoek was ook gedaan in de klas dus alle kids waren er het gehele proces al bij betrokken (groep 2-3). Daarna een kinderreceptie, taart aansnijden en een salsa workshop voor de daggasten. Eten met elkaar en ‘s avonds voor de kerk trouwen. Wij hechten veel waarde aan de kerk en vaak ben je ‘s avonds uitgenodigd maar was je niet bij de huwelijksvoltrekking geweest. Daarom hadden wij besloten ‘s avonds voor de kerk te trouwen, dan kon iedereen er wél bij aanwezig zijn. We hadden nog nooit zó’n volle kerk gezien ? ja, met kerst, haha. Na de kerkelijke inzegening hadden we receptie met aansluitend feest. Het was geweldig, heb zo enorm genoten. Voordat we het wisten was het alweer tijd weg te gaan! Heb de volgende dag echt heel hard gehuild dat het alweer voorbij was!!

 4. Marissa van Oord

  Mijn droombruiloft is in Disneyland. Met een enorme prinsessenjurk en alle disneyprinsessen als bruidsmeisjes.Mijn kinderen hebben ook alle drie iets moois aan en mijn vriend natuurlijk ook. Alle familie en vrienden zijn erbij en hebben zich verkleed in disney thema …
  Ik denk alleen dat het bij dromen blijft…moet eerst nog heel veel sparen voordat die droom kan uitkomen?Maar ja erover dromen is ook leuk.

 5. Mijn droom bruiloft is heel simpel
  Ik hoop de bruiloft van mijn zoon van nu 9 jaar mee te mogen maken
  Hoe en wat maakt me niet uit als ik er maar bij mag zijn

 6. Mijn droombruiloft is precies zoals ik hem op 20 juli 2018, anderhalve week geleden, beleefd heb!
  De aandacht en voorbereidingen vooraf, de interesse van de leerlingen in alles wat er mee te maken had, horen er zeker bij. Dit boek zullen ze dan ook geweldig vinden, alles met trouwen op dit moment!
  De dag zelf was perfect, geweldig mooi weer, in mijn geliefde stad Delft met al onze lieve vrienden en familie.
  Trouwen op het stadhuis en daarna genieten midden in de weilanden met taart en gezelligheid. Als diner heerlijk met iedereen aan tafel en grote schalen Italiaans eten bij ondergaande zon, alsof we midden in Toscane zaten.
  Daarna de dag afgesloten met een geweldig feest!
  De dag vloog voorbij en had wat ons betreft nog zeker 48 uur mogen duren.. ?

 7. Mijn droombruiloft:
  Een mooie gekleurde jurk. Wit vind ik zo saai, het is tenslotte een feestje! Op het strand met mijn blote voeten in het zand. Een simpele boog met bloemen.. een besloten ceremonie met belangste personen. Trouwen met mijn lieve vriendje natuurlijk! Eten in een gezellige tuin met lampjes, muziek, dans optreden van mijn moeder en haar dansclub. In de avond een groot feest en een springkasteel voor de kids en stiekem ook de volwassenen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet zichtbaar zijn Gemarkeerde velden zijn verplicht *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.