Explorer Academy – Het Nebula-mysterie

[DOOR BIANCA] ‘’Ssst!’ Sailor hield haar oor tegen de deur gedrukt.
De voetstappen gingen langzamer… en stopten direct voor de deur!
Nu ging het gebeuren… Ze werden gepakt! Cruz bleef naar de deurknop kijken.’
– Explorer Academy – Het Nebula-mysterie –

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 6 om zelf te lezen.

Het verhaal

Explorer Academy - Het Nebula-mysterieCruz woont met zijn vader op Kauai een eiland van Hawaii. Hij gaat in Washington D.C. naar de Explorer Academy waar hij samen met kinderen van over de hele wereld wordt opgeleid tot buitengewone Explorers. Cruz was graag met zijn beste vriendin Lani erheen gegaan, maar zij is niet aangenomen.

Vanaf dat Cruz wil vertrekken gebeuren er rare dingen. Het lijkt wel of iemand hem niet op de Explorer Academy wil hebben. Wie zit er achter hem aan? En waarom zou hij niet de opleiding mogen volgen?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk hier het inkijkexemplaar of bekijk de boektrailer:

Recensie

Vanaf de eerste bladzijde is het spannend en wil je weten hoe het afloopt en wie er achter Cruz aanzit. Als je je boek toch even moet wegleggen, doe je er het handige gele leeslint tussen. De tekst wordt afgewisseld met mooie tekeningen over de hele bladzijde of een gedeelte ervan. Op de Academy Explorer worden ze opgeleid om op scheepsmissie te gaan. Ze varen dan de hele wereld over en gaan op verschillende plaatsen helpen bij onderzoek, verkenning, natuurbescherming en -behoud, en vele andere projecten.

In het boek komen veel uitvindingen voor, je denkt misschien dat dit niet zou kunnen bestaan, maar deze ideeën zijn gebaseerd op onderzoeken die door echte explorers van National Geographic zijn gedaan. Achterin het boek worden nog uitvindingen en uitvinders beschreven, wat verzonnen is en wat echt bestaat.

Dit is het eerste boek uit een reeks van 7, die al in verschillende landen is uitgegeven. Ik kan niet wachten tot boek twee uitkomt in het najaar.

Met dank aan Uitgeverij Blink Media voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Ideeën mini leeslessen Academy Explorer – Het Nebula-mysterie

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Academy Explorer – Het Nebula-mysterie zijn: 

 • Cruz woont met zijn vader op Kauai, een eiland van Hawaii. Lees bladzijde 5 ‘CRUZ!…’ t/m bladzijde 5 ‘…zijn duim omhoog Yes!’ voor.
  Leesvraag: Waar speelt jouw verhaal zich af?
 • Cruz heeft een plekje waar hij over alles kan nadenken of juist aan niets kan denken. Lees bladzijde 6 ‘Toen hij in een kalm stukje…’ t/m bladzijde 6 ‘…beleven. En alles onthouden.’ voor.
  Leesvraag: Heeft jouw hoofdpersoon ook een plekje waar hij aan niets hoeft te denken of over alles kan nadenken?
 • Cruz wint van zijn ‘vijand’. Hij bekijkt eerst alles en gaat dan pas beginnen. Lees bladzijde 121 ‘Jovan stond hen op te wachten…’ t/m bladzijde 123 ‘…zeggen: ‘Uitstekend gedaan, Cruz. Uitstekend!’’ voor.
  Leesvraag: Wat zou jouw hoofdpersoon doen? Direct beginnen net als Dugan of eerst de situatie overzien zoals Cruz.
 • Aan Emmetts gezicht kon je zien dat hij er anders over dacht dan wat hij zei. Lees bladzijde 125 ’Ik heb zoveel zin in…’ t/m bladzijde 125 ‘…er zat hem duidelijk iets dwars.’ voor.
  Leesvraag: Kun je van het gezicht van jouw hoofdpersoon ook
  aflezen wat hij denkt?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Explorer Academy – Het Nebula-mysterie.

Overige ideeën

 • Cruz woont op Kauai en gaat daarna naar Washington D.C. Er is iemand die uit Nieuw-Zeeland komt, iemand uit Reykjavik en ook Mexico komt in het verhaal voor. Kijk of je deze plaatsen/landen kunt vinden in de atlas of op Google Maps. Welke plaatsen komen in jouw boek voor? Kun je die ook vinden in de atlas of op Google Maps?
 • Cruz krijgt op bladzijde 137 de volgende opdracht: ‘Je moet je voorstellen dat je een journalist of fotograaf bent voor een tijdschrift over natuurbehoud. Het is je taak om een nieuwsverhaal aan boord van de Orion te vinden.’
  Kies nu je eigen onderwerp over natuurbehoud en schrijf daar een verhaal over.

Andere delen

In najaar 2019 komt boek 2 uit.

 • Explorer Academy – De veer van de valk

Bekijk ook: Bram en het zoldermysterie

Vergelijkbare artikelen