Fashion Academy 4 Chanel meets Cinderella

Dit was de grande finale van haar geheime opdracht en die moest helemaal perfect zijn! Ze ademde diep in en uit en ging verder.
– Fashion Academy 4 Chanel meets Cinderella –

Het verhaal

Fashion Academy 4 Chanel meets CinderellaIn dit vierde semester aan de Fashion Academy staan de personages Valerie en Abu centraal. Het winterse thema is Chanel meets Cinderella. Binnen dit thema ontwerpen de studenten hun eigen outfit en ze werken samen aan allerlei projecten. Zo maken ze samen een digitaal fashion magazine waar ze sponsors voor nodig hebben. Zal het lukken om voldoende sponsors te werven? Abu heeft misschien een goed idee!

Valerie krijgt dit semester de geheime opdracht. Echter valt dat niet mee als ze na een rondje schaatsen in een rolstoel belandt. Zal het haar lukken om tijdens de slotavond weer te kunnen lopen? En hoe kan ze er toch fashionable uit zien in een rolstoel?

Alsof dit nog niet genoeg druk veroorzaakt komt de inspectie ook nog eens op bezoek.

Recensie

Het was even inkomen in het verhaal aangezien ik de eerste drie delen niet gelezen heb. Het een en ander wordt wel uitgelegd, maar er zijn veel namen die steeds even naar voren komen. Ook begint elk hoofdstuk in een andere situatie waardoor het soms wat van de hak op de tak springt. Beide is echter totaal niet storend.

Het is een heerlijk modeboek voor jongens en meisjes die ook iets met mode hebben. Je leest het enthousiasme van de leerlingen en de prachtige illustraties van Tante Beun springen van het blad af. Ook is het een heerlijk wintersprookje waarin de mode van Chanel Cinderella ontmoet. De tips voor de geheime opdracht die je als lezer krijgt zorgen er voor dat je wilt weten wat de opdracht is. Echter blijft de geheime opdracht van Valerie tot het einde geheim.

Ik kan dit boek aanraden aan alle kinderen in de bovenbouw die iets met mode hebben.

Met dank aan Uitgeverij Holland voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen?

Ideeën mini leeslessen Fashion Academy 4 Chanel meets Cinderella

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Fashion Academy 4 Chanel meets Cinderella zijn:

 • Lees hoofdstuk 11 waarin Valerie een erg onaardig meisje tegen komt voor. Hoe zou jij hier mee om gaan?
  Leesvraag: Zitten er onaardige personages in jouw boek? Hoe gaat jouw hoofdpersoon daarmee om?
 • Voorspel met de kinderen hoe het verhaal verder zal gaan. Lees bladzijde 49 ‘Valerie kon zich…‘ t/m bladzijde 50 ‘…uur of drie.‘ voor. Wat zal Valerie bedacht hebben?
  Leesvraag: Geef de klas een stukje tekst waarna zij mogen voorspellen hoe het verder zal gaan.

Overige ideeën

 • Gedurend elk semester krijgt een leerling een geheime opdracht. Het is leuk om dit naar de klas te vertalen. Daarvoor heb ik geheime opdrachtkaartjes op het sociaal emotionele vlak gemaakt. Deze kaartjes kun je stiekem bij een leerling in de la achter laten. Deze leerling moet dan een dag of een week met deze opdracht aan de slag. Gebruik daarvoor eventueel deze kaartjes: sociaal-emotionele geheime opdrachten
 • Ontwerp het kostuum voor Ravi. Lees bladzijde 63 ‘We gaan de…‘ t/m bladzijde 64 ‘…dat het mag?‘ voor en laat de kinderen daarna hun gang gaan.
 • Organiseer een ontwerpwedstrijd. Uitgeverij Holland heeft dit een tijd terug bij deel 3 georganiseerd. Een leerling uit mijn klas heeft toen gewonnen. Dit was haar ontwerp:
  Fashion Academy 4 Chanel meets Cinderella

Andere delen

Vergelijkbare artikelen