Fortnite Battle Royale 2 – De strijd om Victory Royale

‘Een paar tellen weigeren mijn hersenen dienst. In mijn hoofd is een combinatie van wapens en voetbal onmogelijk.
Er zijn hier echt dingen waaraan ik nooit gewend raak.’
– Fortnite Battle Royale 2 – De strijd om Victory Royale –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf groep 6.

Het verhaal

Fortnite Battle Royale 2 - De strijd om Victory Royale

In dit tweede deel Fortnite Battle Royale 2 – De strijd om Victory Royale vormt Finn en band met Ella. Dat is zijn manier om op het eiland te overleven zonder zelf geweld te gebruiken. Ella rekent af met tegenstanders en Finn zorgt ervoor dat ze geheeld worden en kunnen ontsnappen.

Tijdens een live uitzending blijkt Ella de winnaar te zijn en Finn blijft alleen achter op het eiland. Hoe moet hij zichzelf nu nog redden? Waarom koos Ella ervoor om weg te gaan zonder hem? Of heeft Ella eigenlijk een dubbele agenda en is ze dus helemaal niet weg?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Fortnite Battle Royale 2 – De strijd om Victory Royale is het 2e deel uit deze serie. Eerder las ik Fortnite Battle Royale 1 – Gevangen op het eiland. Als lezer hoef je niks te hebben met Fortnite, de boeken nemen je wel mee in het avontuur. Dit tweede deel komt wat moeilijker op gang aangezien er ook stukken tekst buiten de game beschreven worden. Als je doorleest kom je erachter hoe die met elkaar verbonden zijn en wordt het vanzelf weer spannend. Tegen het einde baal je als een stekker dat het boek afgelopen is en wil je verder lezen over Finn en Ella.

Aanrader aan Fortnite-fans vanaf groep 6. Lees ook Gevangen in Battle Royale 1 Het spel begint en 2 Het gevecht gaat door.

Met dank aan Uitgeverij Deltas voor het toezenden van dit recensie-exemplaar met ISBN 9789044756982.

Ideeën mini leeslessen Fortnite Battle Royale 2 – De strijd om Victory Royale

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Fortnite Battle Royale 1 – De strijd om Victory Royale zijn:

  • Lees bladzijde 26 ‘Ella landt als…’ t/m bladzijde 28 ‘…Iron Man aantrekt.’ voor. Er wordt een vergelijking met Iron Man gemaakt.
    Leesvraag: Met welke superheld kun jij jouw hoofdpersoon vergelijken?
  • Technologie is iets waar we volledig op vertrouwen. Lees bladzijde 66 ‘Ik voel me beter…‘ t/m bladzijde 67 ‘…vreemds aan de hand.‘  voor.
    Leesvraag: Welke rol speelt technologie in jouw boek?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Fortnite Battle Royale 2 – De strijd om Victory Royale.

Andere delen

Vergelijkbare artikelen