Gevangen in Battle Royale #2 Fortnite – Het gevecht gaat door

”Serieus? Na alles wat je over Kiri en mij gezegd hebt?’ zei Grey spottend tegen Hazel.
‘Wil jij in onze squad? Ik kan niet geloven dat je zelfs maar denkt dat ik ja zou zeggen.
Je bent een grote pestkop en je veranderde niet eens toen je eigen squad je eruit schopte.”

Gevangen in Battle Royale #2 Fortnite – Het gevecht gaat door –

Het verhaal

Gevangen in Battle Royale #2In dit tweede boek, lees je het derde en vierde deel van de Gevangen in Battle Royale-serie. Hoe gaat het nu met Grey? Grey zat in het eerste boek voor het eerst klaar om te beginnen met een potje Fortnite toen hij het spel in werd gezogen naar een geheime Virtual Reality wereld waarin hij nu zit opgesloten totdat hij bij de top 5 van beste spelers hoort.

Inmiddels heeft Grey al een hele hoop bijgeleerd en wordt hij steeds beter in het spel. Helaas brengt dat ook vijanden met zich mee, waar Grey al snel achter komt. Zo verlaten Ben en Tristan de squad en staan Grey en Kiri er ineens alleen voor. Gelukkig brengt dat ook weer onverwachte situaties met zich mee.

Jij wilt naar huis. Ik wil naar huis. De ervaren spelers sluiten ons duidelijk buiten, of we nu goede spelers zijn of niet. We zouden moeten samenwerken en hun een lesje moeten leren. Waarom zou je je tijd verspillen met zelfmedelijden als je wraak kunt nemen?’

Zal het Grey lukken om een nieuwe squad bij elkaar te krijgen en zijn rand in de lijst te verhogen?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Recensie

In dit tweede deel Gevangen in Battle Royale #2 gaat het avontuur verder. Van begin tot eind heb ik ook dit boek weer verslonden. Ik leefde helemaal mee met Grey en zijn emoties. Er komen veel herkenbare situaties vanuit het echte leven in naar voren, waar de kinderen in de klas of juist in de game ook tegenaan kunnen lopen. Hoe ga je om met vrienden die ineens geen vrienden meer zijn? Wie kun je vertrouwen en wie niet?

Ook nu kan ik niet wachten tot deel 3 verschijnt. Het is zo spannend, zal het Grey lukken om naar huis te gaan? En stiekem hoop ik ook dat het hem lukt om deze hele geheime Virtual Reality versie stop te zetten (of past dat niet bij de fictie serie?)

Met dank aan De leukste kinderboeken voor dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Ideeën mini leeslessen Gevangen in Battle Royale #2 Fortnite – Het gevecht gaat door

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Gevangen in Battle Royale #2 Fortnite – Het gevecht gaat door zijn:

 • Weet jij wie je kan vertrouwen? Lees bladzijde 16 ‘Even dacht Grey…‘ t/m bladzijde 21 ‘…te laat was.‘ voor.
  Leesvraag: Op wie kan jouw hoofdpersoon echt vertrouwen?
 • Grey wordt in de steek gelaten. Lees bladzijde 22 ‘De sfeer in…‘ t/m bladzijde 30 ‘…goed met hem.‘ voor. Hoe zou jij je voelen als je in Greys schoenen staat?
  Leesvraag: Lees een situatie voor waarbij wij ons kunnen verplaatsen in de schoenen van jouw hoofdpersoon.

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Gevangen in Battle Royale #2.

Overige ideeën

 • Het spelen van Fortnite vanuit een squad vraagt om teamwork. Lees bladzijde 76 ‘Grey wist wat…‘ t/m bladzijde 86 ‘…niet goed afgelopen.‘ voor ter inspiratie.
  Laat de kinderen in de gymzaal oefenen met teamwork d.m.v. groene spelen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld deze ideeën van LesWiki.
  Ga daarna aan de slag met Fortnite in de gymles.

Andere delen

Dit is het tweede deel in de serie. In maart verschijnt het derde deel in de serie.

Bekijk ook: Fortnite – Het spel begint – Gevangen in Battle Royale #1

Vergelijkbare artikelen