Haast

[DOOR BIANCA] ‘’Maar aan alles komt toch ooit een eind, Haast.
Het is nu eenmaal zo. Op een dag zul je halt houden!’’

– Haast –

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 6 om zelf te lezen.

Het verhaal

HaastHaast is altijd op de vlucht en rent maar door. Hij ziet niks om zich heen. Totdat hij Berg tegenkomt. Zou zij hem kunnen stoppen? Zou zij hem kunnen laten zien dat er meer is dan rondjes rennen om de wereld?

Door de prachtige tekeningen en de poëtische tekst ga je hier achter komen.

Recensie

Dit boek wilde ik graag lezen, omdat ik er nieuwsgierig naar was. Het boek Haast heeft de vorm van een prentenboek en heel veel mooie tekeningen, maar dat is het zeker niet. Op de voorkant staat in donkere kleuren een jongetje met een hele grote hoed op en kwam op mij spannend en een beetje eng over. De titel is in oranje wat de voorkant iets vrolijker maakte.

Door de tekeningen en de poëtische tekst kom je in een hele mooie wereld terecht. Een schitterend boek om zelf te lezen wanneer je in de bovenbouw zit of als volwassene. Het boek is ook heel goed te gebruiken met jongere kinderen wanneer je het over tijd of de dood wilt hebben.

Als je nog verder wil lezen in boeken waarin gevoelens een rol spelen dan zijn Eilanddagen, Tikker en In de ruimte is het stil aan te raden.

Met dank aan Uitgeverij Davidsfonds infodok voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Ideeën mini leeslessen Haast

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Haast zijn: 

  • Haast was voor niemand bang. Lees de tweede bladzijde met tekst voor. ‘Haast was voor niets…’ t/m ‘…van de wolken: zonder eindpunt.’
    Leesvraag: Is jouw hoofdpersoon ergens bang voor? En wat doet hij dan als hij bang is?
  • Voor Berg was alles nieuw. Lees de vierde bladzijde met tekst voor. ‘Achter Haast daagde Einde al op…’ t/m ‘…nooit eerder zag ik zoveel moois!’
    Leesvraag: Gebeurt er in jouw boek ook iets wat nieuw is voor de hoofdpersonen?
  • Haast en Berg willen Nu iets leren, maar dat lukt niet zo goed. Daarom gaat Nu Haast en Berg iets leren. Lees de zesde en zevende bladzijde met tekst voor. ‘Na duizend jaar, niemand…’ t/m ‘…’Dat zal ik jullie leren.’
    Leesvraag: Leert in jouw boek ook een jonger iemand iets aan een ouder iemand?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Haast.

Bekijk ook: De zee zag het

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen