Het grote boek voor kleine klussers

‘Draai 3 schroeven vast met jouw schroevendraaier.’
– Het grote boek voor kleine klussers – Boek en gereedschapskist in één! –

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Het boek

Het grote boek voor kleine klussers

Meet met een meetlint een houten plank op. Hoe lang zal die zijn? Draai met een moersleutel de moeren vast. Hoe vaak kun jij ze ronddraaien?

Draai met een schroevendraaier de schroeven aan. Zitten ze nu goed vast? Klop met de hamer op de spijkers, krijg jij ze in het boek?

Zaag het hout door. Blijft het boek dan wel heel? Klus tijdens het lezen met Het grote boek voor kleine klussers. Boek en gereedschapskist in één!

Recensie Het grote boek voor kleine klussers

Het grote boek voor kleine klussers is zoals ze het al zeggen een groot boek. Het is groter dan een A4-tje en heerlijk stevig van dik karton. Toch telt het boek maar 6 bladzijden, waardoor het lekker snel door te bladeren is. Kinderen oefenen met dit boek de fijne motoriek. Zo moeten ze de voorwerpen ergens uit halen of moeten de kinderen met hun vinger iets bewegen. Dit vraagt soms om kinderlijke precisie. Lukt het om het meetlint goed te verschuiven? Krijg je de spijkers precies in de gleuf en klop je ze daarna met de hamer in het boek?

Met behulp van de cijfers, tekst en illustraties kunnen de kinderen leren tellen tot 5. Tevens wordt met behulp van de tekst de woordenschat op gebied van klussen vergroot met woorden zoals schroevendraaier en moeren. Met dit boek kunnen kinderen lekker actief aan de slag tijdens het lezen. Heerlijk om praktisch bezig te zijn en juist het tegenovergestelde van de Baby Universiteit boeken waar ik eerder over schreef.

Het grote boek voor kleine klussers is zeer geschikt voor kleine, ondernemende kids of voor de kinderen die samen met hun ouders willen klussen. Als je nog even verder wil lezen over klussen dan is Mijn eerste gereedschapskistje aan te raden. Zoek je een ander boek om handelend maar aan de slag te gaan dan is Dinosaurussen en andere prehistorische dieren een aanrader.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Bekijk de boektrailer hieronder:

Vergelijkbare artikelen