Moederdag Bloghop: Het ongelooflijk vreemde voorval in BIZARRIA

‘Meneer Hurink?’ Kipper trok aan het jasje van meneer Hurink, waarmee hij bedoelde: vergeet u niet iets? ‘En het ongelooflijk vreemde voorval dan?’ Meneer Hurink draaide zich nog een keer om, waardoor hij voor de zon ging staan. Zijn gezicht was plotseling donker en eng. Hij boog zich over Kipper zoals iemand met een vliegenmepper in de hand zich over een minivliegje zou buigen. ‘Ren naar huis, Kipper Kunst. Ja, liever zou je de andere kant op hollen dan dat je je naar de grote gruwel begeeft die je daar opwacht, maar je moet gaan.’
– 
Het ongelooflijk vreemde voorval in BIZARRIA –

Meer informatie over de Moederdag Bloghop vind je onderaan de pagina!

Bloghop moederdag

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 7 om zelf te lezen.

Het verhaal

Het ongelooflijk vreemde voorval in BIZARRIAKipper, Tobias en Cimfonie wonen in BIZARRIA. Een plaats waar het heel normaal is als alles bizar en vreemd is. Tot op een dag… Mevrouw Tulbond, de leerkracht die ook een heks is, weigert om de kinderen les te geven vanwege het ongelooflijk vreemde voorval. Dat laten de drie kinderen niet op zich zitten en zij gaan op onderzoek uit. Ze starten bij Meneer Hurink (zie citaat bovenaan de pagina) en komen er al snel achter dat ze bij Kipper thuis moeten zijn.

Eenmaal aangekomen gaat Kipper alleen naar binnen en hij gelooft zijn ogen niet: zijn ouders en zus gedragen zich NORMAAL! Hij heeft altijd gedroomd van normale ouders, dus eigenlijk zou hij blij moeten zijn, maar dit voelt niet goed. Wat is er toch aan de hand?

De drie gaan op onderzoek uit. Gelukkig vinden ze een aanwijzing in Kippers brievenbus, namelijk een visitekaartje van Hinderman Zwart – Zwarts Vreemdheidsonderzoeks- en Elimineerbureau. Zal deze man iets met dit ongelooflijk vreemde voorval te maken hebben?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Recensie

Het boek is ongelooflijk vreemd. Het staal vol bizarre situaties, wat natuurlijk de bedoeling is in BIZARRIA. De schrijver bemoeit zich regelmatig met jou als lezer. Hierdoor wordt je regelmatig uit het verhaal gehaald.

Goed – als de schrijver van dit boek moet ik je nu waarschuwen dat wat Kipper te zien krijgt als hij zijn huis binnengaat ongelooflijk griezelig is. En elke lezer die een zenuwaandoening heeft, of hartproblemen, moet dit boek ogenblikkelijk wegleggen.

Hierdoor voel je je als lezer erg betrokken bij het verhaal. De schrijver neemt regelmatig ook de tijd om situaties uit te leggen.

Het woord ‘geschokt’ is lang niet sterk genoeg om te beschrijven wat Kipper voelde toen hij zijn huis zag. Dat is net zoiets als de woorden ‘beperkte schade’ gebruiken als je wilt beschrijven hoe een vrachtwagen met een lading dynamiet frontaal op een vrachtwagen met een lading lucifers is gebotst. Maar er is werkelijk geen enkel woord waarmee de totale, absolute verbazing die een persoon voelt wanneer hij een onbegrijpelijk vreemd tafereel aanschouwt te beschrijven van, dus doen we het nog maar even met ‘geschokt’.’

Dit boek is mede hierdoor vooral geschikt voor goede lezers in de bovenbouw die wel van een berg onzin houden.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Ideeën mini leeslessen Het ongelooflijk vreemde voorval in BIZARRIA

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Het ongelooflijk vreemde voorval in BIZARRIA zijn: 

 • Wil je het boek introduceren? Lees dan het boek voor t/m bladzijde 28 ‘…het ongelooflijk vreemde voorval?‘ voor.
 • Schat van kennis. Lees bladzijde 22 ‘Als je ooit…‘ t/m ‘…schat aan kennis.‘ voor. Heb jij ook zo’n schat? Over welk onderwerp?
  Leesvraag: Welke schat van kennis hebben de personages in jouw boek?
 • Als lezer word je in dit boek regelmatig gewaarschuwd. Lees bladzijde 35 ‘Goed – als de…‘ t/m ‘…maar rustig door.‘ voor.
  Leesvraag: Welke waarschuwingen kom je in jouw boek tegen? Of kun je zelf een waarschuwing bij jouw boek bedenken?
 • Het boek is geschreven vanuit het perspectief van de alwetende verteller. Lees bladzijde 42 ‘Toen Kipper, Tobias en…‘ t/m bladzijde 45 ‘…zelfs voor Bizarria.” voor. Juist doordat de schrijver je aanspreekt als lezer lijkt het net alsof hij tegenover je in de stoel kan zitten, dit maakt hem de alwetende verteller.
  Leesvraag: Ga tijdens het lezen in jouw boek op zoek naar wie vertelt.
  Je kunt kiezen uit de alwetende verteller (die weet en ziet alles), het ik-perspectief vertellend (er wordt door een persoon verteld wat geweest is), het ik-perspectief belevend (er wordt door een persoon van alles beleefd) en het personale perspectief (de verteller volgt één persoon).
 • Hoe ziet jouw huis/kamer eruit? Lees bladzijde 48 ‘Wat ook niet hielp…‘ t/m bladzijde ‘…op te hangen.‘ voor.
  Leesvraag: Hoe ziet het huis of de slaapkamer van jouw hoofdpersoon eruit?
 • Hoe vreemd ben jij? Lees bladzijde 160 ‘‘Oke, zei Cimfonie…’ t/m bladzijde 165 …al zei: oepsie.’ voor.
  Leesvraag: Welk vreemdheidsgen zouden de personages in jouw boek hebben?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Het ongelooflijk vreemde voorval in BIZARRIA.

Overige ideeën

 • Teken jouw hoofdpersonen volgens de instructie op bladzijde 7. Hoe ziet die er dan uit?
 • Organiseer een hele moeilijke rekenles, naar het voorbeeld van Oef Oeff. Lees bladzijde 10 ‘Het lokaal van…‘ t/m bladzijde 14 ‘…naar haar lessen gaan.’ en bladzijde 19 ‘Er trok een…‘ t/m bladzijde 20 ‘…lokaal moesten ontruimen.‘ voor. Wat zou jij de klas uit kunnen leggen aan moeilijke rekenonderwerpen?
  Als leerkracht kun je bijvoorbeeld Chinees vermenigvuldigen uitleggen.
 • Op bladzijde 129 staat een spel beschreven: het noem-een-lichaamsdeel-dat-begint-met-de-letter-spel. Lees bladzijde 128 ‘‘Kaak,’ zei Tobias…‘ t/m bladzijde 129 ‘…van de weg.‘ voor. Speel het spel nu met de klas. Hoe ver kunnen jullie komen?

Andere delen

Achterin het boek kun je een klein stukje uit deel 2 lezen. Het ongelooflijk enge voorval in BIZARRIA zal in het najaar 2019 verschijnen.

Winactie Het ongelooflijk vreemde voorval in BIZARRIA – afgelopen

Anna Wienen is de winnaar

Het ongelooflijk vreemde voorval in BIZARRIA

Welkom op Kinderboekenjuf.nl. Op mijn website deel ik recensies van kinderboeken gekoppeld aan mini leeslessen, welke in de klas te gebruiken zijn. Neus gerust eens rond op de website.

Bloghop moederdag

Moederdag bloghop

Samen met verschillende bloggers doe ik mee aan een Moederdag Bloghop, georganiseerd door Esmée Branbergen van website4mama.nl en ongeveertig.nl en Amanda Gout van Kiddowz.net. Op elke pagina, 29 stuks, kun je iets winnen. Elke pagina zal je doorverwijzen naar de volgende blog. Volg je het gehele rondje, dan maak je dus 29 keer kans op iets leuks!

Waarschijnlijk ben je via Aukjes wereld hierheen gehopt. Een website van Charlotte, die je meeneemt in haar leven als moeder van 2 meiden. Ze heeft ook een pagina met blogs over het onderwijs.

Of wellicht start je hier met bloghoppen, dan wens ik je nog heel veel bloghop-plezier!

Na het bekijken van de winactie op Kinderboekenjuf.nl wil ik je graag doorverwijzen naar Moonoloog.nl. Monique schrijft op haar blog persoonlijke verhalen, lifestyle blogs, over het moederschap en eropuit. Neem vooral een kijkje om erachter te komen wat je bij haar kunt winnen!

Wat kun je winnen op Kinderboekenjuf.nl?

Op deze pagina maak je kans op een exemplaar van Het ongelooflijk vreemde voorval van BIZARRIA, met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het beschikbaar stellen van dit exemplaar.

Het ongelooflijk vreemde voorval in BIZARRIA

Wat moet je doen?

Reageer onder dit bericht met het aantal blogs dat jij al bezocht hebt tijdens deze bloghop. Niet verplicht, maar wel leuk: vermeld er ook bij hoeveel blogs je nog van plan bent te gaan bezoeken. Het zijn er 29 in totaal.

Meedoen kan t/m zondag 26 mei 2019 23.59 uur. Reacties na 23.59 uur op 26 mei 2019 tellen niet meer mee.

Hoe wordt de winnaar bekend gemaakt?

De winnaar zal in de week van 27 mei per e-mail bericht ontvangen, zorg ervoor dat je je e-mailadres juist invult.

Wie mogen er mee doen?

Iedereen mag met deze actie mee doen.

Overige

 • Deze promotie is op geen enkele manier verbonden met Facebook en is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door Facebook. De informatie die je verstrekt door mee te doen aan de actie verstrek je dan ook niet aan Facebook maar aan Kinderboekenjuf.nl.
 • De verstrekte gegevens zullen niet voor doeleinden, anders dan deze winactie worden gebruikt.
 • De verstrekte gegevens zullen niet worden verstrekt aan derden.

 

 

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen