Het verhaal van Kevin, een pony als geen andere.

[DOOR BIANCA] ‘Max had verwacht dat ze verbaasd zouden zijn bij het zien van een jongen
die op een dikke witte pony kwam voorbijgevlogen, maar ze zagen er niet al te verrast uit.
Hij ontdekte al snel waarom.

– Het verhaal van Kevin, een pony als geen andere. –

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 5 om zelf te lezen.

Het verhaal

Het verhaal van KevinMax wil heel graag een huisdier, maar dat mag hij niet van zijn ouders. Op een nacht komt er door het slechte weer een pony in de flat van Max terecht. Zou Max de vliegende pony mogen houden?

Ze worden al heel snel vrienden en laten zien dat ze samen een ijzersterk team zijn. Door het slechte weer zijn er veel mensen van de stad in nood. Kevin en Max doen heel erg hun best om iedereen te redden. Wanneer het normale leven weer begint in de stad, krijgt Kevin heimwee naar de heuvels. Zal Kevin bij Max blijven of terug gaan naar de heuvels?

Recensie

Ik kreeg niet alleen het boek toegestuurd, maar een hele doos waarin een persdossier zat, een hele enthousiaste brief, allemaal gouden sterren en overheerlijke koekjes. Die werden niet door Kevin opgegeten, maar voor ik er erg in had door mijn zoons. Eigenlijk heeft dit boek al die extra’s niet nodig, want door het zien van het boek, knalgeel met een vliegende pony met een jongen op de rug, maakt dat je het boek al meteen wilt lezen.

Het verhaal van Kevin

Het verhaal wordt ondersteund door prachtige tekeningen op elke bladzijde in zwart/grijs/blauw/wit. Het maakt het verhaal nog grappiger. Het boek zit niet alleen vol humor, maar heeft ook een serieuzere kant door de mooie vriendschap tussen Kevin en Max. Een boek dat je zeker moet lezen. Wanneer komt het volgende deel?

Met dank aan Uitgeverij Ballon Media voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of via op Bookspot.nl..

Bekijk ook: Chaotische goden 1 – De ontsnapping van Thanatos

Ideeën mini leeslessen Het verhaal van Kevin, een pony als geen andere.

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Het verhaal van Kevin, een pony als geen andere zijn: 

 • Kevin vindt zichzelf Net Goed. Lees bladzijde 12 ‘Sommige mensen…’ t/m bladzijde 12 ‘…vindt zichzelf Net Goed.’ voor.
  Leesvraag: Wat vindt jouw hoofdpersoon van zichzelf?
 • Moet jij wel eens iets eten wat er niet zo lekker uit ziet? Max zegt dat hij niet echt honger heeft. Lees bladzijde 73 ‘’Het eten raakt op’, zei Leslie…’ t/m bladzijde 75 ‘…Hij moest meer koekjes vinden.’ voor.
  Leesvraag: Zou jouw hoofdpersoon het eten proberen of ook zeggen dat hij niet echt honger heeft?
 • Tijdens de overstroming zijn er heel veel verrassende dingen te zien in de stad. Lees bladzijde 81 ‘Max had verwacht… t/m bladzijde 84 ‘…en vouwde zijn vleugels op.’ voor.
  Leesvraag: Komen er in jouw boek ook vreemde wezens voor?
 • Kevin heeft heimwee naar de heuvels, maar Max wil graag dat Kevin blijft. Toch laat Max Kevin gaan. Lees bladzijde 147 ‘Op een avond, toen…’ t/m bladzijde 150 ‘…in de wilde, natte heuvels.’ voor.
  Leesvraag: Moet jouw hoofdpersoon ook iets doen wat hij liever niet zou willen doen?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Het verhaal van Kevin, een pony als geen andere.

Overige ideeën

In het persdossier dat was toegevoegd aan het recensie exemplaar stonden de volgende ideeën:

 • Kevin eet heel graag koekjes, het liefst crèmekoekjes! Maak de overheerlijke crèmekoekjes zelf en kijk of je Kevin naar je toe kunt lokken. Download hier het recept: Hoe maak je Kevins favoriete koekjes?
 • Kevin heeft een dikke ronde buik en twee kleine vleugels. Kijk naar de voorbeelden in: Hoe teken je Kevin? en teken Kevin zelf.
 • Waar zou Kevin nu die heerlijke koekjes kunnen vinden? Bedenk waar Kevin die heerlijke koekjes kan vinden en Teken je eigen Kevin strip.

Bekijk ook: Echte duiven vangen boeven

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen