Ik ben geen topmuis AVI-E3

Jeena schudde zijn kop en riep: ‘Je was te bang, kaassnuit!
Je bleef niet kalm! Je had je kop er niet meer bij!

– Ik ben geen topmuis –

Het verhaal

Ik ben geen topmuisGeronimo raakt opgesloten in de lift en raakt in paniek. Hij vergeet zijn telefoon te gebruiken en valt flauw als hij bevrijdt wordt. Daar weet Jeena wel wat op. Hij zal van Geronimo een topmuis maken. Maar Geronimo is helemaal geen topmuis?! Dat is toch veel te eng.

Zonder het protest van Geronimo af te wachten, sleept Jeena hem mee naar de helikopter en zo begint het avontuur.

‘Jeena gaf me een bril, tegen de felle zon. ‘Zet die maar vast op. Je kleren liggen onder je stoel. Daar ligt ook een rugzak, en alles voor onze reis!’ Ik gilde: ‘Waar gaan we heen?’

Jeena sleept Geronimo mee van het ene avontuur in het andere, maar kan de bange Geronimo dit allemaal wel aan? Zal hij een held worden of kan hij de spanning niet aan?

Recensie

Ik vind het super dat er nu ook AVI-boeken van Geronimo Stilton zijn. Dit boek is zeer geschikt voor al die jongere broertjes en zusjes die hun oudere broers en zussen zien lezen in Geronimo’s. Het vrolijke en levendige lettertype komt ook in dit boek terug, maar dan met AVI teksten. Daarnaast zijn deze AVI-boeken ook zeer geschikt voor oudere kinderen die lezen lastig vinden. Zo kunnen ze toch Geronimo Stilton lezen, maar dan op niveau.

Ik ben geen topmuis is een geweldig verhaal over doorzetten. Jeena sleept Geronimo mee van avontuur naar avontuur zodat Geronimo leert om een held te zijn. Als Geronimo terug is, blijkt dat hij zijn nieuw geleerde kennis hard nodig heeft om anderen te helpen.

Met dank aan Uitgeverij De Wakkere muis voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen?

Ideeën mini leeslessen Ik ben geen topmuis

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Ik ben geen topmuis zijn: 

 • Lees bladzijde 7 ‘Muis in de val…‘ t/m ‘…je met me mee?‘ voor. Geronimo Stilton is de hoofdpersoon in dit boek.
  Leesvraag: Wie is de hoofdpersoon in jouw boek?
 • Dit verhaal speelt zich op verschillende plaatsen af, zoals in de Sahara. Lees bladzijde 28 ‘Heel veel zand!‘ t/m bladzijde 33 ‘…paar tests doen!‘ voor.
  Leesvraag: Waar speelt jouw verhaal zich af?
 • Jeena wil van Geronimo een echte held maken. Lees bladzijde 34 ‘Test! Jeena zei…‘ t/m ‘…test één.‘ voor. Zou jij een held willen zijn?
  Leesvraag: Is jouw hoofdpersoon een held?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Ik ben geen topmuis

Overige ideeën

 • Lees het verhaal voor t/m bladzijde 25 ‘…Wat zou ik nog zien?‘ Kunnen de kinderen voorspellen hoe dit verhaal verder zal gaan?
 • Geronimo is bang in het donker en begint een lied te zingen. Lees bladzijde 74 ‘In de grot…‘ t/m bladzijde 77 ‘…dan voel ik mij … top!‘ voor. Kun jij een lied bij jouw boek bedenken?
 • Lees bladzijde 79 ‘Te veel spanning…‘ t/m bladzijde 83 ‘…Ik stortte in.‘ voor. Hoe blijf jij kalm als jij in paniek raakt of boos wordt? Wat zou je kunnen doen?
 • Laat de kinderen oefenen om een topmuis te worden door tijdens de gymles aan de slag te gaan met een conditiecircuit. Bekijk hier de leskaart voor in de gymzaal: Leskaart gymles conditiecircuit.
  Ik ben geen topmuis

Andere delen

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen