IzzyLove 7 – Expeditie vriendschap

‘Ken je dat programma Expeditie Robinson?’ vraagt Cato. ‘Mensen die moeten overleven op een onbewoond eiland, eh, ja.’ Ze zijn nu bijna bij Cato’s huis. ‘Bi Expeditie Robinson moet iedereen steeds opdrachten doen. En zogenaamd werkt iedereen samen. Maar ondertussen proberen ze elkaar allemaal weg te krijgen. Dat is wat ik ga doen met Sandokan,’ zegt Cato.’
– IzzyLove 7 – Expeditie vriendschap –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf groep 7.

Het verhaal

IzzyLove 7 - Expeditie vriendschapIn dit zevende deel uit de IzzyLove serie heeft Isa het zwaar. Haar vriendin Cato gaat namelijk verhuizen… naar Amsterdam! Hoe moet Isa het ooit volhouden zonder Cato? Gelukkig bedenken haar opa en oma een leuk plan: ze mag mee naar Parijs.

In Parijs blijkt dat het niet zo goed gaat met haar oma en die komt zelfs in het ziekenhuis in Amsterdam terecht. Een geluk bij een ongeluk: nu kan Isa op bezoek bij Cato. Maar weet ze de weg wel? Hoe komt ze nou terug bij het ziekenhuis? Kan ze die leuke jongen wel vertrouwen?

Cato heeft het zelf ook niet gemakkelijk. Haar moeder is verliefd op de rare Sandokan. Hoe kan ze ervoor zorgen dat haar moeder bij hem weg gaat en weer terug bij haar vader komt?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar hier.

Recensie

Met het oog op de Kinderboekenweek 2018 met het thema Vriendschap, Kom erbij! leek het boek IzzyLove 7 – Expeditie vriendschap mij erg leuk om te lezen. De vriendschap staat in dit boek centraal, maar daaromheen gebeurt van alles. Soms een beetje te veel waardoor het wat van de hak op de tak springt.

Maar de vriendschap is sterk. Samen kunnen Isa en Cato de verhuizing naar Amsterdam wel aan. Ze bedenken een plan om van Sandokan af te komen en ze vinden een manier om die leuke jongen terug te vinden.

Dit boek kan door kinderen vanaf groep 7 zelf gelezen worden.

Met dank aan Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Ideeën mini leeslessen IzzyLove 7 – Expeditie vriendschap

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek IzzyLove 7 – Expeditie vriendschap zijn: 

 • Wat is een proloog? Lees het proloog voor. Een proloog is een voorrede of voorwoord, voorafgaand aan het verhaal. Soms geeft het al wat informatie weg, soms staat het los van het verhaal.
  Leesvraag: Heeft jouw boek een proloog? Sluit dit aan bij het verhaal?
  Opdracht: Schrijf zelf een proloog bij jouw boek.
 • Wie heeft er een irritant broertje of zusje thuis? Lees bladzijde 14 ‘Dan komt…‘ t/m bladzijde 15 ‘…een grapje, Isapisa.‘ voor.
  Leesvraag: Komen er irritante familieleden voor in jouw boek? Waarom zijn ze irritant?
 • Isa is bevriend met een jongen, maar stiekem is ze toch ook verliefd op deze jongen. Lees bladzijde 11 ‘En het grappige…‘ t/m ‘…gewoon weer vrienden.‘ voor.
  Filosofie: Kunnen een jongen en meisje vrienden zijn?
  Leesvraag: Zijn er jongens en meisjes in jouw boek bevriend? Is stiekem een van de twee ook verliefd?
 • Vriendinnen op het eerste gezicht. Lees bladzijde 18 ‘Isa pakt haar…‘ t/m ‘…op het eerste gezicht.‘ voor. Hoe ben jij bevriend geraakt met jouw vriend of vriendin?
  Leesvraag: Lees je in jouw boek hoe twee personages vrienden geworden zijn? Lees een stukje voor of vertel hierover.
 • Lees bladzijde 125 ‘Sofie zet de…‘ t/m ‘…een saxofoon.‘ voor. Je leest over muziek die wij in de echte wereld niet kennen.
  Leesvraag: Komen er muziek, liedjes of instrumenten in jouw boek voor? Kennen wij dit ook in ons dagelijks leven of is het iets wat alleen in het boek voor komt?
 • Word jij wel eens gek van jouw vriendinnen? Lees bladzijde 121 ‘Een week later…‘ t/m bladzijde 122 ‘…wel tien minuten lang.‘ voor. Of helpen jullie elkaar juist? Lees verder voor t/m bladzijde 123 ‘…mee naar Amsterdam.‘ voor.
  Leesvraag: Hoe gaan de vrienden/vriendinnen in jouw boek met elkaar om?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart IzzyLove 7 – Expeditie vriendschap.

Andere delen

Vergelijkbare artikelen