juf op hol (AVI-M3)

[DOOR BIANCA] ‘‘nee!’ roept juf fiep. ze scheurt rond. en rond. en rond.
rooooor! juf fiep gaat zo hard dat je haar haast niet meer ziet. ‘waar zit de rem van dat ding?’ roept ze bang.’
– juf op hol –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf groep 3

Het verhaal

juf op hol

Juf Fiep zit tien jaar op school. Groep 3 wil daarom juf Fiep verrassen en een feest geven. Roos weet dat juf Fiep graag in een kart wil. Groep 3 zorgt dat er karts op het schoolplein komen. Juf Fiep rijdt heel blij in haar kart. Alleen waar zit de rem? Hoe zou dit aflopen? Kan juf Fiep op tijd remmen?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Dit is het tweede boek (val niet van dat vlot! las ik eerder) dat ik van juf Fiep heb gelezen en ik heb het weer met veel plezier gelezen. Ik zal het ook zeker de kinderen van mijn groep 3 aanraden om te gaan lezen. Juf op hol is het vijftiende deel in de spannende en humoristische reeks over juf Fiep en haar groep 3. Het is AVI-M3 en er worden geen hoofdletters gebruikt.

juf op hol heeft een fijne bladspiegel met mooie zwart/wit tekeningen van Marja Meijer. De ene keer een hele bladzijde en de andere keer kleine tekeningen bij de tekst. Het boek bestaat uit zes hoofdstukken. Je wordt meteen weer vanaf het begin meegenomen in het verhaal. Hoe gaat groep 3 dit allemaal regelen? En wat zal er deze keer verkeerd gaan?

Met dank aan Uitgeverij Columbus voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Juf op hol

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Juf op hol zijn:

  • Roos heeft een plan. Lees bladzijde 7  ‘1. juf houdt niet van feest…’ t/m bladzijde 10 ‘…houdt wel van een feest.” voor.
    Leesvraag: Bedenken ze in jouw boek ook een plan? Wat voor plan?
  • De juf en de kinderen doen eigenlijk iets wat niet mag. Lees bladzijde 16 ‘juf fiep kijkt uit…’ t/m bladzijde 17 ‘…en ze klimt uit het raam.’ voor.
    Leesvraag: Doen ze in jouw boek ook iets wat niet mag?
  • Het spijt Bart heel erg dat de rem het niet deed, hij wil het heel graag goedmaken. Lees bladzijde 36 ‘6. ik snap er niks van…’  t/m bladzijde 38 ‘…breng ik de karts weer hier.” voor.
    Leesvraag: Heeft jouw hoofdpersoon ook ergens spijt van?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart juf op hol.

Overige idee

  • De kinderen van groep 3 hebben een feest voor de juf bedacht. Als jij voor jouw juf of meester een feest mocht bedenken hoe zou dat er dan uitzien? Schrijf je verhaal op of vertel jouw idee in de kring. Wie weet mag je je plan een keer uitvoeren.

Andere delen

Er zijn inmiddels 15 delen over juf fiep verschenen. Hieronder enkele boeken:

Vergelijkbare artikelen