Mag je taart op een hond gooien?

Mag je je ouders laten schrikken?
– Mag je taart op een hond gooien? –

Het boek

In dit boek stellen Eric en zijn zusje allerlei vragen: een vragenfeestje. Hoe denk jij over de vragen die ze stellen? Ga met elkaar in gesprek.

Mag je taart op een hond gooien?

Recensie

Dit boek is geen leesboek maar een vragenfeestje. Hoe denken jullie over de vragen? Wat vind jij? Mag het wel/niet en waarom? De illustraties bij de vragen zijn geweldig. Ze verbeelden de soms bizarre vragen zoals de kaft hierboven al laat zien.

Ik kan dit boek aanraden voor thuis, aan tafel of samen op de bank. Het is ook een aanrader voor op school. Ga met de klas het gesprek aan over de vragen. Ik ben nieuwsgierig naar de antwoorden die mijn groep 6/7 zullen geven.

Met dank aan Vragenfeestje voor het toezenden van dit boek.

Zelf dit boek aanschaffen?

Ideeën mini leeslessen Mag je taart op een hond gooien?

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Mag je taart op een hond gooien? zijn: 

  • In het boek worden allerlei vragen gesteld. Zitten er in jouw boek vragen waarover je in gesprek wilt gaan? Of kun jij ‘mag je’ vragen bij jouw boek bedenken?

Overige ideeën

  • Richt een stukje tijd in je weekrooster in voor een vragenfeestje. Ga elke week met de klas in gesprek over 1 vraag. Ben je door de vragen uit dit boekje heen? Laat de kinderen vragen bedenken of spaar theekaartjes om het vragenfeestje voort te zetten.
    Wil je het helemaal gezellig maken? Deel plastic bekertjes met thee uit tijdens dit vragenfeestje.

Vergelijkbare artikelen