MagiBook 3D (Vtech)

‘MagiBook 3D – Het interactieve en educatieve systeem met 3D animaties voor kleine ontdekkers.’
– MagiBook 3D (Vtech) –

Dit product is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Wat is de MagiBook 3D?

MagiBook 3DDe MagiBook 3D van Vtech is een interactief boek waarmee kinderen op een speelse manier kennis maken met lezen. De MagiBook opent als een gewoon boek. Wanneer je de MagiBook opent klapt het 3D scherm omhoog en zet je deze met een simpele druk op de knop aan.

Het activiteitenboek klik je op de daarvoor bestemde pinnen vast, waarna je aan de slag kunt. In het activiteitenboek blader je langs verschillende activiteiten welke geactiveerd kunnen worden met de interactieve pen. Op deze speelse manier maken kinderen kennis met cijfers, letters, figuren, kleuren, etc.

Bekijk de MagiBook hier.

MagiBook 3D

MagiBook boekjes

Er zijn verschillende activiteitenboeken voor de Vtech MagiBook 3D beschikbaar. Na de aanschaf van een activiteitenboek download je de interactieve content die hierbij hoort.

De verschillende boekjes zijn verdeeld in niveau 1 en niveau 2 waarbij niveau 1 geschikt is voor kinderen van 2-5 jaar en niveau 2 geschikt is voor kinderen van 3-7 jaar. De boekjes van niveau 1 zijn vooral gericht op een eerste kennismaking met cijfers, tellen, dieren, kleuren, etc. De boekjes van niveau 2 gaan meer de diepte in waarbij verkeersregels, vreemde talen, energiebronnen en de dagen van de week aan bod komen.

In de boekjes vind je verschillende icoontjes waarmee je de verschillende interacties kunt activeren. Door het paarse boek aan te klikken worden stukken tekst voorgelezen.

MagiBook 3D

Bekijk de MagiBook Activiteitenboeken hier.

Vtech MagiBook 3D review

Van Vtech mocht ik de MagiBook 3D testen. Dit speelgoed heeft veel weg van een boek, waardoor het kinderen voorbereid op het echte lezen. De kinderen spelen met de boekvorm, bladeren door boekjes, laten stukjes voorlezen die ze eventueel ook zelf kunnen lezen. De activiteiten zorgen voor veel plezier, waardoor het voor een eerste positieve ervaring met een boek zorgt.

De MagiBook 3D is van goede kwaliteit, stevig gebouwd en schakelt zichzelf uit als het boek een tijdje niet gebruikt wordt. Het pop-upscherm is de aanvulling bij de 3D versie, welke ervoor zorgt dat je van twee kanten goed zicht hebt op het scherm. Het scherm heb je nodig bij de activiteiten, daar verschijnen extra animaties of zie je bijvoorbeeld het cijfer nogmaals in beeld.

Verschillende activiteitenboeken sluiten aan bij bekende figuren zoals Peppa Pig en Paw Patrol. Het zou leuk zijn als er boekjes bij figuren uit (prenten)boeken worden ontwikkeld.

Pluspunten

  • Pop-up schermpje is van beide kanten goed te bekijken.
  • Lekker interactief.
  • Goede kwaliteit, stevig gebouwd.
  • Schakelt zichzelf uit als het boek een tijdje niet gebruikt wordt.
  • Er zit een volumeknop op.

Met dank aan Vtech voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Vergelijkbare artikelen