Marvel Het grote verhalenboek

‘Toen herinnerde Spider-Man zich wat Iron Man hem verteld had:
de allergrootste overwinningen worden behaald door helden die als team werken.’
– Marvel Het grote verhalenboek –

Dit boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf groep 4 (of jonger met een interesse in de Avengers).

Het boek

Marvel Het grote verhalenboek Avengers

Lees 8 verhalen over Spiderman en 8 verhalen over de Avengers. Ontdek hoe Captain America vroeger een kleine jongen was die aan astma leed maar hoe hij toch Captain America is geworden. Lees mee hoe Iron Man als kind ervan droomde dat technologie de wereld beter zou maken. Hij had nooit geweten dat een stukje technologie hem uiteindelijk in leven zou moeten houden.

Verder lees je natuurlijk over verschillende schurken die door de superhelden verslagen worden zoals de wraak van Mysterio of Thanos die een superheldenfeestje komt verstoren. Zal Captain Marvel de wereld van schurk Ultron kunnen redden?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

In dit boek kom je 16 5-minuutverhalen tegen. Ideaal om lekker uit voor te lezen voor het slapengaan of in de klas voor de pauze.

Zelf ben ik dol op de Avengers. Wij hebben de hele filmserie over de Avengers gekeken en konden steeds niet wachten tot de nieuwste film uit kwam. Toen ik zag dat er een verhalenbundel van deze superhelden is, wilde ik die graag lezen. Het is een voordeel dat ik bekend ben met de Avengers, waardoor je de verhalen meteen snapt. Ben je nog geen Avengers-kenner? Dan helpen de illustraties een heel eind om je een beeld te geven van wie nou wie is. Dat er veel superhelden in dit boek voorkomen, dat blijkt wel tijdens het feestje dat Spiderman georganiseerd heeft.

‘Het feestje begon geweldig. Peter had heerlijke cupcakes gebakken en zelfs een pinãta gemaakt die eruit zag als Mysterio. Alle superhelden waren er en ze brachten allemaal iets mee. Hulk had een groene cake gebakken. Doctor Strange zorgde voor een duizelingwekkende lichtshow. Hawkeye stelde een onverwoestbaar spelletje ‘mep de mol’ op en had dolle pret toen Thor er met zijn hamer op los sloeg. Captain America en Black Widow speelden frisbee met Caps schild en Black Panther verloeg Ant-Man in een spelletje speertje-prik.’

Dit boek is een aanrader voor kinderen die fan zijn van de superhelden. Om zelf te lezen of om voor te lezen.

Met dank aan Uitgeverij Deltas voor het toezenden van dit recensie-exemplaar met ISBN 9789044756296.

Ideeën mini leeslessen Marvel Het grote verhalenboek

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Marvel Het grote verhalenboek zijn: 

 • De wraak van Mysterio. Mysterio doet zich voor als Peter Parker.
  Leesvraag: Als wie uit jouw boek zou jij jezelf wel voor willen doen?
 • Black Widow doet vreemd. Lees het verhaal voor.
  Leesvraag: Doet er iemand in jouw boek vreemd? Waardoor komt dat?
 • Captain America is geboren. Steve is een echte doorzetter, daarom wordt hij gekozen tot supersoldaat.
  Leesvraag: Wordt er in jouw boek doorgezet door een personage?
 • Superhelden onder vuur. Samenwerken is belangrijk. Echt een team zijn en ieder zijn eigen bijdrage laten leveren, dat is waar het zijn van een Avenger om draait.
  Leesvraag: Wordt er in jouw boek samengewerkt?
 • De jacht op Black Panther. In dit verhaal lees je over verschillende dieren.
  Leesvraag: Welke dieren komen er voor in jouw boek?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Marvel Het grote verhalenboek.

Overige ideeën

 • Het verhaal Spider-Hulk gaat over twee personen die samen één worden. Denk eens na over jezelf en over iemand anders. Met wie zou jij samen één willen worden? Hoe zouden jullie er dan uitzien? Wat zouden jullie allemaal kunnen? Schrijf of teken hierover.

Klassenthema superhelden

Dit boek leent zich erg goed om aan te gebruiken om jouw klassenthema aan op te hangen. In het blog Klassenthema Superhelden bied ik inspiratie aan rondom het thema Superhelden. Daarnaast kun je in de winkel een kant-en-klaar pakket rondom dit thema aanschaffen.

Vergelijkbare artikelen