Game Boek – Vuurstrijd

[DOOR RIGOBERTA] ‘Praat daar met de burgemeester. Zij zal je vertellen dat er iets is zoekgeraakt. Aan jou de opdracht om het terug te vinden. Gebruik je oren en ogen, en zorg dat je het voorwerp opspoort. Het is erg belangrijk.’
– Game Boek – Vuurstrijd –

Het verhaal

Cover Game boek vuurstrijd

In het magische rijk van Ulvenria wonen hele bijzondere kinderen. Er zijn kinderen met uitzonderlijke krachten (strijders), met snelle reflexen (spionnen) en kinderen die kunnen toveren (magiërs). Als Schaduwkraai krijg je een missie: de duistere heks Cassandra is op zoek naar het Boek der Doden en jij moet haar stoppen! Jouw missie leidt je door gevaarlijke dwergmijnen en bossen, zal het je lukken om Ulvenria te redden van dit kwaad?  

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar of de boektrailer.

Recensie

Het is tijd voor je nieuwe missie, Schaduwkraai. Kies wat voor held je wilt zijn en bepaal zelf het verhaal, net alsof je in een game rondloopt. Dit boek is perfect voor leerlingen die dol zijn op games en die zo’n fantasiewereld zoeken in boeken. Eerder verscheen al Game Boek – Schaduwkraai, maar beide boeken zijn los van elkaar te lezen.

Dit boek lees je niet zomaar; daar is wat voorbereiding voor nodig. Allereerst zorg je voor een scoreblad. Die vind je voorin het boek, maar is ook online te downloaden zodat je niet steeds in het boek hoeft te schrijven. Dan volgt een belangrijke keuze: ben jij een strijder, spion of magiër? Jouw keuze bepaalt hoeveel krachtpunten je krijgt, die je later kan inzetten tijdens gevechten in het verhaal. Ook kies je 2 speciale gaven, zoals spoorzoeken of intuïtie. Ben je magiër, dan kies je ook nog twee spreuken, zoals telekinese of genezen. Wat je ook hebt gekozen, je begint je avontuur zonder geld, maar wel met een vechtstok, touw, zakmes, brood en water.

Jij speelt als lezer letterlijk de hoofdrol in dit boek. Per alinea maak je een keuze die van invloed is op het vervolg van het verhaal. Het bijzondere aan dit boek is dat je daardoor het boek niet van begin tot eind leest, maar bij het lezen steeds bladert van alinea naar alinea op verschillende pagina’s. Zo kan je van alinea 342 naar 176 springen en weer terug naar alinea 30. Het is dus belangrijk om je concentratie erbij te houden. Naast het hoppen in het verhaal moet je namelijk ook raadsels oplossen. De antwoorden staat ook achterin het boek, mocht je er echt niet uitkomen.

Het verhaal is spannend en neemt je helemaal mee in de wereld van magische wezens, gevaarlijke plekken en gevechten op leven en dood. Door de verschillende keuzes kan je het boek vaker doorlopen. Voor lezers die graag duiken in andere werelden!

Met dank aan Uitgeverij Witte Leeuw voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Game Boek – Vuurstrijd

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Game Boek – Vuurstrijd zijn:

 • Op de schutbladeren van dit boek zie je de kaart van Ulvenria, waar het verhaal zich afspeelt. 
  Leesvraag: Kijk eens naar jouw boek. Kan jij een kaart vinden? Zo niet, bedenk dan eens hoe die kaart eruit zou zien?
 • Het verhaal speelt zich niet nu af, maar in het jaar 1023. Lees bladzijde 7 ‘Het is…’ t/m bladzijde 7 ‘…ooit terug.‘ voor.
  Leesvraag: Bekijk jouw boek. In welke tijd speelt het verhaal zich af? Hoe ben je daar achter gekomen?
 • De Schaduwkraai krijgt een belangrijke opdracht. Lees bladzijde 74, alinea 104 ‘Wat een rommel…’ t/m bladzijde 74, alinea 104 ‘…reis te gaan.‘ voor. 
  Leesvraag: Krijgt iemand uit jouw boek een belangrijke opdracht?
 • De Schaduwkraai gaat bijna beginnen aan zijn missie, maar krijgt nog wijze raad. Lees bladzijde 145, alinea 225 ‘Luister goed,…’ t/m bladzijde 145, alinea 225 ‘…altijd rechtsaf.‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek iemand die wijze raad krijgt? Of is er iemand die jij wijze raad zou willen geven?
 • In het verhaal moet de Schaduwkraai het Boek der Doden opsporen. Lees bladzijde 161, alinea 258 ‘Zo, en dan…’ t/m bladzijde 161, alinea 258 ‘…heks het doet.’ voor. 
  Leesvraag: Komen in jouw boek titels van boeken voor?
 • In Ulvenria bestaat magie. Als magiër kan je spreuken gebruiken om jezelf en anderen te genezen. Lees bladzijde 181, alinea 293 ‘Je legt …’ t/m bladzijde 181, alinea 293 ‘…de gang in.’ voor.
  Leesvraag: Komt er in jouw boek magie voor? Zo niet, bedenk dan welke spreuk zou passen in jouw boek?
 • Tijdens de missie verzamel je als Schaduwkraai verschillende voorwerpen, waaronder sleutels. Lees bladzijde 198, alinea 322, ‘Je hebt vier…’ t/m bladzijde 198, alinea 322 ‘naar Sarlonga’.
  Leesvraag: Is er iemand in jouw boek die voorwerpen verzamelt?  

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Game boek – Vuurstrijd.

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen