Monster Zoo 1 – Voedertijd

[DOOR LINDA] ”Pap, wat is dit voor sleutel?’ vraag ik. Mijn vader gromt van de pijn. ‘Neem deze sleutel en ga naar de dierentuin,’ fluistert hij. ‘Ga naar de wand met bijlen. Zorg dat niemand je ziet. Niemand mag weten van de Monster Zoo.’ ‘Pap,’ zucht ik, en ik wil zeggen dat hij ijlt, dat het gif en de koorts hem dingen laten zien die er niet zijn. Maar er is iets in zijn blik waardoor ik mijn woorden inslik.’
– Monster Zoo 1 – Voedertijd –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf groep 5.

Het verhaal

Monster Zoo 1 - Voedertijd

Als de ouders van Jindra uit elkaar gaan ziet hij zijn vader steeds minder vaak. Zijn vader wil wel dingen met hem doen, maar Jindra vindt die dingen echt niet leuk. Om onder de plannen van zijn vader uit te komen, bedankt hij steeds andere smoesjes. Uiteindelijk neemt hij gewoon zijn telefoon niet meer op.

Jindra wordt op school opgehaald door een collega van zijn vader, die in de dierentuin werkt. Zijn vader ligt in het ziekenhuis. Hij is gebeten door een dier, maar ze hebben geen idee welk dier. De tand die nog in de arm van zijn vader zit is reusachtig en dit roept de nodige vragen op.

De vader van Jindra weet waar en hoe Jindra aan een antiserum kan komen en stuur hem op pad naar de Monster Zoo. Zal het Jindra lukken het antiserum te bemachtigen? En is hij op tijd terug bij zijn vader?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Toen ik de voorkant van het boek bekeek en de titel las, werd ik nog niet meteen enthousiast. Na het lezen van het inkijkexemplaar, wilde ik het liefst meteen verder lezen en was het jammer dat ik eerst moest wachten tot ik het boek in huis had.

Het verhaal is vlot geschreven en leest lekker weg. Het wordt al snel spannend. Zo spannend dat ik het boek in één ruk heb uitgelezen. Echt een aanrader voor kinderen die van een beetje spanning houden en die gek zijn op bijzondere dieren en wezens. Ik weet nu al dat een paar kinderen in mijn klas net zo van dit boek zullen smullen als ik.

Voedertijd is het eerste deel van een nieuwe serie. Dit boek over de Monster Zoo is supergrappig en vol met spanning, actie een heel veel verschillende monsters. Als je meer wil weten over de monsters die je in dit boek leert kennen dan kun je ook Atlas van Monsters of Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan lezen.

Met dank aan Uitgeverij Moon voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Monster Zoo 1 – Voedertijd

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Monster Zoo 1 – Voedertijd zijn:

 • Jindra hoopt op de hulp van zijn vader. Helaas krijgt hij die niet en moet hij zelf een oplossing bedenken. Lees bladzijde 7 ‘Het luide gesis…’ t/m bladzijde 10 ‘…ik moet doen.‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook iemand die geen hulp krijgt?
 • De vader van Jindra wil ieder weekend de meest vreselijke uitstapjes met hem doen. Jindra verzint smoesjes om er onderuit te komen. Lees bladzijde 22 ‘Twintig minuten later…’ t/m bladzijde 25 ‘…Als hij belde.‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook iemand die smoesjes bedenkt? Waarom?
 • Als Jindra in de Monster Zoo komt, ziet hij een heleboel dieren die in onze wereld niet bestaan. Lees bladzijde 47 ‘Het eerste wat…’ t/m bladzijde 49 ‘…brullende, krijsende monsters.‘ voor.
  Leesvraag: Komen er in jouw boek dieren voor die in onze wereld niet bestaan?
 • Jildra bedenkt een compleet krankzinnig plan om bij het netgeweer te komen. Lees bladzijde 145 ‘Ik weet dat…’ t/m bladzijde 148 ‘…de kooien heen.‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek iemand met een compleet krankzinnig plan?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Monster Zoo 1 – Voedertijd.

Overige ideeën

 • Tekenen: Stel je voor dat jij de bewaker van de Monster Zoo zou zijn. Welk dier of wezen zou je daar dan zeker willen hebben? Misschien ken je er één uit een boek of film, maar je mag ook helemaal een eigen dier of wezen bedenken. Maak daar een tekening van.
 • Stellen: De vader van Jindra heeft hem nodig en vraagt Jindra of hij het antigif wil halen in de Monster Zoo. Jindra denkt dat hij ijlt van de koorts, maar besluit toch op zoek te gaan. Lees bladzijde 30 ‘Hijgend van de…’ t/m bladzijde 35 ‘…hoofd bewusteloos opzij.’ voor. Wat zou jij doen? Schrijf hier een verhaal over.

Andere delen

Vergelijkbare artikelen