Pokémon

‘In dit boek vind je alle nodige feiten en cijfers over meer dan 875 Pokémon. Je zal ontdekken hoe elke Pokémon evolueert en welke moves hij gebruikt.
Dus bereid je voor, Pokémon Trainers: met dit handboek ben je klaar om bijna elke Pokémon-uitdaging aan te kunnen!’

– Pokémon Het mega super de luxe handboek –

Dit boek kunnen kinderen met interesse in Pokémon vanaf groep 5 zelf lezen.

Het verhaal

Cover Pokémon Het mega super de luxe handboek

Welke Pokémon is jouw favoriet? In dit handboek voor Trainers ontdek je alles wat je wil/moet weten over meer dan 875 Pokémon.

Ontdek wat voor type Diancie is. Lees alles over Eevee en de mogelijke evoluties. Kom erachter hoe Nickit geruisloos voedselvoorraden kan plunderen. Weet jij al wat de grootte van de wangzakken van Pickachu betekent?

Ontdek dit en nog veel meer (onbekende) Pokémon. 

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Pokémon het mega super de luxe handboek is bepaald geen dun boek. Maar met zijn 560 bladzijden met meer dan 875 Pokémon ontdek je alles wat je moet weten.

Pokémon zijn van alle tijden. Als kind ruilde ik al Pokémon kaarten en verzamelde ik plaatjes. We speelden op de Nintendo Gameboy Color de spellen en verslonden uren als Pokémon trainer. Tegenwoordig spelen kinderen op de Nintendo Switch en is de Pokémon GO versie voor op de telefoon ook erg bekend.

Met dit boek krijg je vast menig kind aan het lezen! Vooral als ze fan zijn van Pokémon. 

Met dank aan Uitgeverij Deltas voor het toezenden van dit recensie-exemplaar. Het boek met ISBN 9789044762730 koop je in de plaatselijke boekhandel.

Ideeën mini leeslessen Pokémon Het mega super de luxe handboek

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Pokémon Het mega super de luxe handboek zijn:

 • Chandelure (bladzijde 79)  is een Pokémon van een kandelaar. En Sinistea (bladzijde 446) is een kopje met zwarte thee.
  Leesvraag: Welke voorwerpen kom je tegen in jouw boek?
 • Pikachu hebben een bepaalde begroeting. Lees bladzijde 370 en 371 voor.
  Leesvraag: Welke begroetingen kom je tegen in jouw boek?
 • Eevee (bladzijde 151) is een Pokémon die in vele anderen kan evolueren. 
  Leesvraag: Hoe zou de hoofdpersoon uit jouw boek zichzelf kunnen evolueren? Hoe kan hij/zij zichzelf beter maken?
 • Op bladzijde 395 zie je dat Raphidash alleen in de regio Manto voorkomt. Terwijl Ralts (bladzijde 394) juist in 3 regio’s (Galar, Hoenn en Kalos centraal) voorkomt.
  Leesvraag: Waar speelt jouw boek zich af?
 • Musharna (bladzijde 335) doezelt en droomt de hele tijd. Lees de tekst voor die deze Pokémon omschrijft.
  Leesvraag: Komt slaap voor in jouw boek? Vertel erover.
 • In het boek zijn meer dan 875 Pokémon te bekijken. Laat enkele Pokémon ter inspiratie zien.
  Leesvraag: Bedenk een Pokémon bij jouw boek.

Overige ideeën

 • Voorin (bladzijde 4/5) staat uitgelegd hoe de informatie over een Pokémon is opgebouwd. Probeer dezelfde soort informatie over de hoofdpersoon uit jouw boek op te schrijven. Denk bij categorie bijvoorbeeld aan geslacht, afkomst, o.i.d. En bedenk bij type iets waar voor- en nadelen aan zitten. Denk bijvoorbeeld aan ‘humor’ of ‘empatisch’. En als laatste denk je bij moves en evolutie aan dingen die jouw hoofdpersoon goed kan.
 • Het gehele boek is ingedeeld op alfabet. Zet informatie uit jouw boek op alfabet, denk aan personages, plaatsen, gebeurtenissen, informatie.

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen