Reisbureau Wereldvreemd

‘In onze wereld zijn er altijd al plekken geweest waar veel magie hangt. Je kunt dat zien, als je heel goed kijkt.’
– Reisbureau Wereldvreemd –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf groep 6.

Het boek

Cover Reisbureau Wereldvreemd

Jonathan Mercator werkt in Reisbureau Wereldvreemd.

‘Reisbureau Wereldvreemd leek meer op een opslag voor gevonden voorwerpen of een zeer gespecialiseerde antiekwinkel dan op een reisbureau. Dus was het niet zo vreemd dat de jongen het niet vertrouwde, zelfs al voor de koffer openging. Bij het geluid van de openspringende koffer draaide Jonathan zich verrast om. Zijn draaistoel van hout en leer piepte op zijn wieltjes. Het deksel van de koffer vloog open en er klotste een plens water uit.’

Flick is net met haar ouders verhuisd naar een klein dorpje en baalt daar enorm van. Ze gaat zelf op pad om de omgeving te verkennen en komt zo in de straat van Reisbureau Wereldvreemd terecht.

‘Flick keek omhoog naar het uithangbord.
REISBUREAU WERELDVREEMD
Er kriebelde iets onder haar huid. Het was geen onprettig gevoel; als ze het zou moeten omschrijven, was het een combinatie van nieuwsgierigheid en sinaasappels. Ze voelde haar vinders vanzelf in haar handpalmen drukken en een elektrisch gevoel door haar botten jagen. Ze wilde naar dat winkeltje toe.’

En dat doet Flick, ze stapt naar binnen. Vanaf dat moment raken Jonathan en Flick samen verwikkeld in een spannend avontuur wanneer Jonathan haar leert hoe Reisbureau Wereldvreemd werkt. Hij leert haar dat niet zonder reden en houdt ook dingen voor haar geheim. Hoe loopt dit avontuur af en wat is Jonathan zijn eigenlijke plan? Lees het boek zelf en kom erachter.

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Reisbureau Wereldvreemd is een heerlijk spannend, fantasievol avontuur. Vanaf het begin wordt je meegesleept in het verhaal. Schrijver Lapinski weet heel goed je nieuwsgierigheid te prikkelen.

”Maar…’ Zijn mond klapte dicht, alsof hij bang was dat er iets uit zou ontsnappen.’

Ik kan dit boek sterk aanraden voor bovenbouw-lezers die op zoek zijn naar avontuur. Kinderen die geloven in een beetje magie en andere werelden willen verkennen. Het is een serieboek, waardoor je voor langere tijd je onder kunt dompelen in de wereld(en) van Reisbureau Wereldvreemd.

Met dank aan Uitgeverij Fontein voor dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Reisbureau Wereldvreemd

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Reisbureau Wereldvreemd zijn:

  • Op bladzijde 5 staat een woord vooraf van de schrijver, lees het voor.
    Leesvraag: Staat er iets van de schrijver voorin jouw boek? Een ode? Een introductie? En zo niet, wat kan de schrijver schrijven?
  • Dit boek is doordrenkt met magie. Lees bladzijde 7 ‘In onze wereld zijn…‘ t/m bladzijde 8 ‘…eruit hoort te zien.‘ voor.
    Leesvraag: Speelt magie in jouw boek een rol?
  • De titel van het boek ‘Reisbureau Wereldvreemd’ is daadwerkelijk een winkel in het verhaal. Lees bladzijde 8 ‘Reisbureau Wereldvreemd zag...’ t/m ‘...de zaak uiteindelijk redde.’ voor.
    Leesvraag: Wat hebben de titel en de locatie van jouw boek met elkaar te maken?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Reisbureau Wereldvreemd.

Andere delen

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen