Robotoorlog 2 – Onzichtbaar gevaar

[DOOR LINDA] ‘In zijn droom vluchtte Panthera voor een groep robotezels.
Omdat hij altijd alert bleef, wist hij dat hij sliep.
In gedachten joeg hij de robots weg, maar toch hoorde hij hen nog steeds.
Meteen was hij klaarwakker. In het zwakke maanlicht stonden de robotezels stil in hun hoek.
Hun lampen waren uit, terwijl hun motoren bromden. Hoe kon dat?‘
– Robotoorlog 2 – Onzichtbaar gevaar –

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 6.

Het verhaal

Robotoorlog 2 - Onzichtbaar gevaar

 

Denny, zijn opa en zijn oom zijn allemaal leden van ‘Geheime kracht’. Ze gaan op reis om een eiland te vinden waar kinderen gevangen worden gehouden door robots.

Onderweg komen ze verschillende robots tegen en het gevaar ligt overal op de loer. Ze raken hun woonwagen en paarden kwijt en Denny wordt gevangen genomen.

Zal het ze lukken om het eiland ze vinden en de kinderen te bevrijden?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk de boektrailer:

Bekijk ook: Robotoorlog Geheime kracht

Recensie

Dit boek heeft me op positieve wijze verrast. De kaft en de tekst op de achterkant wekte mijn interesse, waardoor ik het boek graag wilde lezen. Eenmaal begonnen zat ik snel in het verhaal en wilde ik ook graag weten hoe het verhaal af zou lopen. Ik heb het boek dan ook in één ruk uitgelezen.

Ondanks dat ik deel 1 niet gelezen heb, was het verhaal prima te volgen. Het eerste hoofdstuk is een introductie op het verhaal en daarin lijken de belangrijkste punten uit deel 1 verwerkt te zijn.

Tijdens het lezen kom je af en toe een afbeelding van een opengeslagen schrift tegen. Hierin vind je extra informatie over een onderwerp dat in de tekst besproken wordt.

Op de website van robotoorlog kun je de schriften bekijken die de hoofdpersonen in het boek bijhouden. Leuk dat je op deze manier nog dieper in het verhaal kunt duiken.

Met dank aan Rian Visser voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Zelf dit boek aanschaffen? Dat kan in de plaatselijke boekhandel of hieronder:

Bekijk ook: Fortnite – Het spel begint – Gevangen in Battle Royale #1

Ideeën mini leeslessen Robotoorlog 2 – Onzichtbaar gevaar

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Robotoorlog 2 – Onzichtbaar gevaar zijn:

 • Denny, zijn vader en zijn oom moeten zich vermommen om niet door de robots herkend te worden. Lees bladzijde 8 ‘Zenuwachtig trok Denny…‘ t/m bladzijde 10 ‘…de vermomming werken?‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek iemand die zich moet vermommen?
 • De robot is zelflerend. Dat wil zeggen dat hij zichzelf dingen leert op basis van wat hij ziet of leest. Lees bladzijde 46 ‘Denny sprong naar…‘ t/m bladzijde 48 ‘…machine in elkaar.‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek iemand die zichzelf iets leert?
 • Denny en Tilia hebben constant strijd met elkaar. Lees bladzijde 79 ‘Terug bij de…‘ t/m bladzijde 81 ‘…hoor je toch?‘ voor.
  Leesvraag: Is er in jouw boek ook iemand die strijd met een ander heeft?
 • De ouders van Tilia kochten een melkrobot die hun kon helpen met het melken van de koeien. Lees bladzijde 99 ‘Denny liep te…‘ t/m bladzijde 101 ‘…hem uit lopen.‘ voor.
  Leesvraag: Komen er in jouw boek robots voor die mensen helpen?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Robotoorlog 2 – Onzichtbaar gevaar.

Bekijk ook: Dagboek van een krijger

Overige ideeën

 • Tekenen: Denny en de andere kinderen zijn opgesloten op een eiland waar allemaal leuke dingen te doen zijn. Lees bladzijde 117 ‘Een clown in…’ t/m bladzijde 120 ‘…mannetje antwoordde niet.’ voor. Maak een tekening van het stukje eiland dat je hoort in het verhaal en bedenk zelf hoe de rest van het eiland eruit ziet.
 • Schrijven: Er is van alles te doen op het eiland waar de kinderen opgesloten zitten. Lees bladzijde 117 ‘Een clown in…’ t/m bladzijde 120 ‘…mannetje antwoordde niet.’ voor. Wat zou jij doen als je de hele dag op zo’n soort eiland zou zitten? Wat zou er allemaal te doen zijn op dat eiland? Schrijf hier een verhaal over.
 • Ontwerpen: In het verhaal komen verschillende robots voor die worden ingezet om mensen gevangen te nemen en tegen ze te vechten. Kun jij ook een robot bedenken die de mensen juist kan helpen om de andere robots te verslaan? Maak hier een ontwerp voor.
 • Website: Op de websiterobotoorlog.nl zijn leuke lessuggesties en extra informatie te vinden.

Bekijk ook: Bram en het zoldermysterie

Andere delen*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen