Stinkhond naar het circus

[DOOR DORY] ”Naar de piste met de sterren!’ Arme Stinkhond en Plattekat! Met een duw belanden ze in de arena. Voor de ogen van de kinderen en hun ouders bijten ze in het zand. En het is Pipo de clown die hen welkom heet.’
– Stinkhond naar het circus –

Dit boek is geschikt om voor te lezen vanaf groep 1-2.

Het verhaal

Cover Stinkhond naar het circus

Stinkhond en Plattekat zijn terug! In Stinkhond naar het circus maken de twee beste vrienden kennis met Draadje, de dochter van circusdirecteur Miracoli. Stinkhond en Plattekat gaan mee naar het circus, maar het blijkt een grote teleurstelling. De acrobaat brak zijn been, de jongleur verstuikte zijn vinger en de tijger werd gebeten door de leeuw. Natuurlijk kwam er geen publiek meer…

Om het nog een beetje erger te maken komt er nóg een circus in de stad, circus Carbonara. Dit circus is razend populair! Hoe kan dit? Hoe kunnen Plattekat en Stinkhond Draadje helpen hun circus ook populair te maken? En wat is er voor vreemds aan de directeur van circus Carbonara? Duik in dit nieuwste deel van Stinkhond om de avonturen mee te beleven!

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Een spiksplinternieuw deel van Stinkhond: Stinkhond naar het circus! Als je al eens eerder een deel van Stinkhond hebt gelezen dan weet je wat je kunt verwachten. In dit deel word je zeker niet teleurgesteld! Sterker nog, ik vind dit deel juist een van de betere delen. In tegenstelling tot andere delen is Stinkhond in dit boek niet de enige met mankementjes. Hierdoor is Stinkhond niet alleen en dat vind ik voor de verandering erg sympathiek. Gelukkig blijft Stinkhond wel naïef en zijn er genoeg momentjes dat je even moet grinniken om zijn acties.

Ben je nu misschien benieuwd geworden naar de andere delen? We hebben bij Kinderboekenjuf bij Stinkhond is jarig, Stinkhond is verliefd, Stinkhond Vrolijk Kerstfeest mini leeslessen gemaakt!

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Ideeën mini leeslessen Stinkhond naar het circus

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Stinkhond naar het circus zijn:

 • Bij circus Miracoli hebben ze een roze olifant, Dombi. Hij heeft grote oren, maar kan niet vliegen! Lees bladzijde 8 ‘Wat een spektakel…’ t/m bladzijde 11 ‘…werkt niet goed.’ voor.
  Leesvraag: Dombi lijkt natuurlijk heel veel op Dombo. Zijn er in jouw boek stukken die lijken op andere boeken of films?
 • Draadje stelt haar familie voor aan Stinkhond en Plattekat. Het is een hele vreemde verzameling, die familie. Lees bladzijde 15 ‘Hou je vast…’ t/m bladzijde 20 ‘…ergens mee helpen?‘ voor. Leesvraag: Hoe ziet de familie in jouw boek eruit?
 • Stinkhond en Plattekat gaan optreden in het circus. Lees bladzijde 30 ‘Arme Stinkhond en…’ t/m bladzijde 37 ‘…bang voor Vullisbakkemonster.’ voor.
  Leesvraag: Wordt er in jouw boek een optreden gedaan?
 • Stinkhond en Plattekat gaan optreden in een poging om circus Miracoli te redden. Stinkhond is bang dat hij zijn nummer vergeet en wordt hartstikke zenuwachtig. Lees bladzijde 49 ‘Zodra het ochtend…’ t/m bladzijde 52 ‘…zucht meneer Miracoli.’ voor.
  Leesvraag: Is er iemand in jouw boek zenuwachtig? Wie? Waarom?
 • Er wordt gevraagd om de smartphones uit te zetten zodat de stralingen geen invloed hebben. Lees bladzijde 73 ‘Gelukkig is er…’ t/m bladzijde 77 ‘…de allerlaatste voorstelling.’ voor.
  Leesvraag: Welke moderne apparatuur komt er in jouw boek voor?

Andere delen

Vergelijkbare artikelen