Storm en Bliksem en de vlucht van de Cloudsurfers

‘Skye laat twee vuisten zien. ‘Dan vechten we tegen ze.’ Storm knikt en steekt zijn vuist in de lucht. Haar antwoord klinkt simpel, maar Bliksem wil niet vechten. Dat heeft hij nog nooit in zijn leven gedaan. Behalve in games. Maar dat is niet echt. In games kan hij zo vaak doodgaan als hij wil. Hier, in de echte wereld, mag hij niet verliezen. Dan is het definitief game over.’
– Storm en Bliksem en de vlucht van de Cloudsurfers –

Dit boek is geschikt om zelf te lezen vanaf groep 5.

Het verhaal

Cover Storm en Bliksem

Storm en Bliksem zijn een tweeling van 12 jaar. Ze missen al 7 jaar hun moeder, die zomaar verdwenen is. Voor hun verjaardag krijgen ze van hun vader een super gave en unieke VITRA-VR bril cadeau. Met deze bril kunnen ze in de echte wereld gamen. De bril is namelijk doorschijnend en zorgt ervoor dat de echte wereld de basis voor de game is. Via de bril zie je dan attributen om mee te gamen.

‘Storm kijkt op. Daar, op de plek waar normaal een kast staat, is nu een grote, donkerblauwe poort te zien, die rond afloopt aan de bovenkant en is versierd met krullerige, pulserende symbolen.’

Als via de game een onverwacht en persoonlijk hologram verschijnt begint het ongelofelijk spannende avontuur van Storm en Bliksem…

Blogtour

Via Michael Reefs en Uitgeverij Billy Bones doe ik mee aan de blogtour van Storm en Bliksem en de vlucht van de Cloudsurfers. Van 1 t/m 14 oktober verschijnen er verschillende blogs over dit boek. Ook kun je proberen het hemelportaal te verzegelen en maak je kans op een boekenpakket.

Storm en Bliksem blogtour

Recensie

Ik heb het geluk gehad dit boek te mogen lezen voordat het uit was. Enthousiast begon ik aan het boek en in 2 dagen had ik het uit. Net als andere boeken leest dit boek van Michael Reefs vlot weg. Richting het einde vloog ik door het boek heen en het was dan ook flink balen dat het nog lang wachten is op deel 2 en deel 3…

De wereld waarin het verhaal zich afspeelt bestaat uit onze wereld en een eeuwenoud hemelrijk. Voorin het boek kom je de plattegrond van dit rijk tegen. Dat is fijn om tijdens het verhaal nog eens te kunnen spieken en jezelf een beeld te kunnen vormen van waar het verhaal zich afspeelt.

Verder vorm ik bij de boeken van Michael Reefs altijd vanzelf een beeld in mijn hoofd omdat hij zo filmisch schrijft. Ik was bijvoorbeeld heel benieuwd hoe de Rafnodi eruit zouden zien en al gauw volgde er een omschrijving.

‘Ze houdt haar blik strak op de grond gericht, want Rafnodi jagen haar nog steeds de stuipen op het lijf. Ze hebben een gezicht zonder ogen en een gigantische mond.’

Ik heb enorm genoten van dit spannende boek, wat overduidelijk geen compleet verhaal is. Nu is het met smart wachten tot deel 2 uit komt.

Met dank aan Michael Reefs en Uitgeverij Billy Bones voor dit recensie-exemplaar.

De blogtour

Het Hemelrijk is in gevaar, want de gevaarlijke Rafnodi uit het Rijk van de Duisternis zijn op weg naar een geheim portaal om dit te vernietigen. Wil jij toetreden tot de Hoeders van het Licht en dit portaal verzegelen? Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat het plan van de Rafnodi mislukt. Lees hier alles over de blogtour en bekijk onderstaande afbeelding goed!

Ideeën mini leeslessen Storm en Bliksem en de vlucht van de Cloudsurfers

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Storm en Bliksem en de vlucht van de Cloudsurfers zijn:

 • Dit verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven beschreven. Lees daarvoor de info onder de inhoudsopgave voor op bladzijde 8 en eventueel heel hoofdstuk 1, 2 en 3 of stukjes ervan.
  Leesvraag: Via welk personage of vanuit welk perspectief wordt jouw verhaal verteld?
 • De broers zijn jarig. Lees bladzijde 22 ‘Ver weg, in…’ t/m bladzijde 24 ‘…heeft er zin in!’ voor. Op bladzijde 30 staat dat het hun twaalfde verjaardag is.
  Leesvraag: Wat lees je over verjaardagen in je boek? Of komen er andere feesten voor?
 • Plattegrond. Bekijk de plattegronden in dit boek.
  Leesvraag: Wat zou er op een plattegrond van jouw boek staan?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Storm en Bliksem en de vlucht van de Cloudsurfers

Overige ideeën

 • Op de website van Storm en Bliksem kun je de boektrailer bekijken. Verder kun je er de plattegrond van het boek zien, extra informatie lezen, minigames spelen en zijn er opdrachten waarmee je zelf dingen bij het boek kunt gaan ontwerpen. Ook voor je boekbespreking en boekendoos kun je hier terecht.

Winactie Storm & Bliksem

Wat kun je winnen?

Je kunt VANDAAG één exemplaar van Storm en Bliksem en de vlucht van de Cloudsurfers geschreven door Michael Reefs en uitgegeven bij Billy Bones winnen.

Wat moet je doen?

Deel de post op Instagram over dit boek in een story en tag @kinderboekenjuf, @michaelreefs en @billybones. Via de chat reageer ik op je story waarin ik benoem dat je deelname geregistreerd staat. Heb je een privéaccount? Stuur dan een screenshot. Winkans verdubbelen? Like dan 5 berichten van mij op Instagram. Niet verplicht, maar wel heel fijn: laat een reactie onder dit bericht achter dat je mee doet. Het gaat soms fout met taggen en op die manier is er een extra check. Ken je nog anderen die deze winactie moeten zien? Tag ze dan hieronder.

Meedoen kan alleen vandaag, zondag 8 oktober t/m 23.59 uur.

Hoe wordt de winnaar bekend gemaakt?

De winnaar wordt in de week van 9 oktober 2023 bekend gemaakt in dit bericht op de website en op de Instagrampagina van Kinderboekenjuf.nl. Volg Kinderboekenjuf op Instagram om op de hoogte te blijven van deze winactie en meer te lezen over de mini leeslessen van Kinderboekenjuf.nl.

Ik zal per chatbericht vragen om je adresgegevens welke ik deel met schrijver Michael Reefs en welke hij deelt met de uitgeverij om het boek aan je op te sturen.

Overige

 • Deze promotie is op geen enkele manier verbonden met Facebook/Instagram en is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door Facebook/Instagram. De informatie die je verstrekt door mee te doen aan de actie verstrek je dan ook niet aan Facebook/Instagram maar aan Kinderboekenjuf.nl.
 • De verstrekte gegevens worden niet voor doeleinden, anders dan deze winactie gebruikt.
 • De verstrekte gegevens worden niet worden verstrekt aan derden.

*Dit bericht bevat affiliate links

Vergelijkbare artikelen