Mijn eerste gereedschapskistje

‘Ik ga klussen en ik neem mee: een hamer, spijkers en een water pas…’
– Mijn eerste gereedschapskistje –

Dit boek kan voorgelezen worden vanaf 0 jaar.

Het boek

Mijn eerste gereedschapskistje

Welk gereedschap zit er allemaal in een gereedschapskist? Op elke bladzijde vind je allerlei gereedschap. Denk aan een hamer en spijkers, bouten en moeren of verschillende soorten tangen. Ook kom je werkhandschoenen en een thermosbeker tegen. Een klusser moet namelijk wel goed voor zichzelf zorgen.

Welk gereedschap herken jij van thuis? En wat kun je met de verschillende soorten gereedschappen? Kun jij ook op elke bladzijde het lieveheersbeestje vinden?

Benieuwd naar dit boek? Bekijk het inkijkexemplaar.

Recensie

Dit boek heeft de vorm van een kist, vandaar ook de naam ‘Mijn eerste gereedschapskistje’. In het kistje vind je allerlei gereedschap. Met een klusser hier in huis is het meeste gereedschap uit dit boek ook echt iets wat in de garage ligt. Dat is gelijk ook het fijne aan de illustraties, ze lijken zo op de realiteit dat ze ook herkenbaar zijn. Zo zie je verschillende soorten tangen, zijn de spijkers op ware grootte afgebeeld en herkent elk kind vast de schroevendraaier.

Alleen de rode handschoenen met stipjes hadden wel een ander uiterlijk mogen krijgen. Dit zijn meer tuinhandschoenen dan klushandschoenen hier in huis. Maar misschien komt dat wel doordat ik zelf geen klushandschoenen heb, anders zou ik vast ook zulke mooie handschoenen uitzoeken 😉

In ieder geval kan Benjamin heerlijk aandachtig naar alle plaatjes zitten kijken en weet zijn vinger regelmatig het lieveheersbeestje te vinden. Zo wordt onze kleine man al een echte klusser. Hij gaat ook regelmatig op pad met het gereedschap uit Het grote boek voor kleine klussers.

Met dank aan uitgeverij Lannoo voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Andere delen

Er zijn twee andere boeken uitgegeven in deze serie:

Vergelijkbare artikelen